• دوشنبه / ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403112216398
  • خبرنگار : 50555

یک استاد دانشگاه:

مردم ایران در مواجهه با توطئه‌های دشمنان ایستاده‌اند

مردم ایران در مواجهه با توطئه‌های دشمنان ایستاده‌اند

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: مردم ایران در مواجهه با توطئه‌های دشمنان، با ایستادگی خود مانع از دگرگونی اوضاع کشور شدند و اجازه ندادند که نارسایی‌های داخلی به انقلاب آسیب برساند.

محمدرضا آرام در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران از جهات مختلف با دیگر انقلاب‌های جهان تفاوت‌های قابل توجهی دارد، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی که انقلاب اسلامی را از سایر انقلاب‌های دنیا متمایز می‌کند، مردمی بودن آن است. در بسیاری از انقلاب‌ها، یک طبقه یا گروه خاص نقش اصلی را ایفا می‌کند، اما انقلاب اسلامی ایران شامل مردم از تمامی اقشار و مناطق می‌شود. در شهرها و روستاهای مختلف کشور، مردم به‌طور یکپارچه از این انقلاب حمایت کرده و خواستار تغییر رژیم گذشته بودند.

وی اضافه کرد: عامل دیگری که انقلاب اسلامی را از سایر انقلاب‌ها مجزا می‌کند، اهداف آن است. هدف اصلی این انقلاب، استقرار حکومت اسلامی و عدالت اجتماعی بود. در حالیکه بسیاری از انقلاب‌ها برای مسائل پیش‌پاافتاده و حتی اهداف نازل شکل گرفتند، انقلاب اسلامی ایران به دنبال آرمان‌های بلندی چون استقلال و آزادی بود. این انقلاب همچنین در پی مبارزه با استبداد پهلوی و مقابله با استکبار جهانی به‌ویژه آمریکا بود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ویژگی بارز دیگر انقلاب اسلامی، دینی بودن آن است، عنوان کرد: رهبری این انقلاب بر مبنای اصول دینی شکل گرفت و این در حالی است که بسیاری از انقلاب‌های دیگر از این بعد محروم بودند. میشل فوکو، فیلسوف فرانسوی نیز به وجود روح دینی در انقلاب ایران آن هم در دوره‌ای که مادی‌گرایی غالب بود، اشاره کرده است. این مردمی بودن و ویژگی‌های خاص انقلاب اسلامی باعث شده است که مردم هر ساله در ۲۲ بهمن، سالگرد این انقلاب را جشن بگیرند و به پاسداشت آن بپردازند. این نوع از گرامیداشت در سالگرد هیچ‌ یک از انقلاب‌های دیگر مشاهده نمی‌شود و تنها مختص به انقلاب اسلامی ایران است.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد انسجام مردم و رهبری حکیمانه را دو مولفه کلیدی در پایداری نظام اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: پایداری یک نظام به مولفه‌های متعددی بستگی دارد، اما مهم‌ترین مولفه آن، همراهی و همدلی مردم با آرمان‌ها، اهداف و مسئولین آن نظام است. مردم ایران همان‌ طور که در انقلاب اسلامی مشارکت کردند، اکنون نیز به عنوان اصلی‌ترین عامل پایداری این انقلاب شناخته می‌شوند. در طول تاریخ انقلاب اسلامی، دشمنان همواره توطئه‌هایی را هم از داخل و هم از خارج کشور طراحی کرده‌اند تا این انقلاب را تضعیف کنند و اهداف آن را ناکام بگذارند.

آرام ادامه داد: به‌عنوان مثال، در ۸ سال جنگ تحمیلی، این مردم و بسیج مردمی بودند که در برابر رژیم بعث عراق که از حمایت ۸۰ کشور برخوردار بود، ایستادگی کردند. در دهه‌های بعد نیز این مردم با مقاومت خود، نه‌تنها سر تعظیم در برابر قدرت‌های بزرگ دنیا  فرونیاوردند، بلکه در برابر فشارهای آمریکا و تحریم‌های آن نیز صبر و استقامت نشان دادند. مردم ایران همچنین در مواجهه با توطئه‌های دشمنان، از جمله حوادث ۸۸ و ۱۴۰۱، با ایستادگی خود مانع از دگرگونی اوضاع کشور شدند و اجازه ندادند که نارسایی‌های داخلی به انقلاب آسیب برساند. این نشان‌دهنده‌ قدرت و اراده مردم است که به عنوان عامل اول پایداری انقلاب شناخته می‌شود.

وی اضافه کرد: علاوه بر این، وجود رهبری حکیمانه نیز یکی از عوامل کلیدی در پایداری این انقلاب است. اگر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در راس این انقلاب نبودند، ممکن بود که انقلاب نتواند به خوبی از بحران‌ها سربلند بیرون بیاید. تدابیر داهیانه این دو بزرگوار، نه‌تنها انقلاب را در مواجهه با چالش‌ها یاری کرده، بلکه حتی به گونه‌ای بوده که دولت‌هایی که در برخی موارد نارسایی‌ها و انحرافاتی داشتند، نتوانستند به طور اساسی بر مسیر انقلاب تاثیر بگذارند و آن را منحرف کنند.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در امور سیاسی، اجتماعی و اقتصادی، گفت: یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در مسئله مردم‌داری، این است که مسئولین خود را از مردم بدانند و مردم نیز مسئولین را بخشی از خود احساس کنند. مسئولین سطح زندگی خود را هم‌تراز با عموم مردم قرار دهند. درک دردها و مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم، با زندگی اشرافی و فاصله‌گیری از واقعیات جامعه محقق نمی‌شود.

آرام با بیان اینکه امروزه دشمنان انقلاب بر روی ایجاد شکاف بین مردم و مسئولین سرمایه‌گذاری می‌کنند، افزود: توجه مسئولین به مشکلات مردم، به‌ ویژه در زمینه اقتصادی، می‌تواند جایگاه مردم و پایبندی آنان به آرمان‌های انقلاب اسلامی را تقویت کند. دلیل قیام مردم علیه رژیم پهلوی نیز رفتارهای طاغوتی و استبدادی آن بود. لذا یکی از راه‌های حفظ همراهی مردم، پرهیز از چنین رفتارهایی‌از جمله مذاکره از موضع ضعف با قدرت‌های مستکبر است.

وی تاکید کرد: مشارکت در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی و سیاسی می‌تواند به حفظ جایگاه مردم در انقلاب اسلامی کمک کند. از سوی دیگر، باید از دست‌کم گرفتن مردم و عدم اعتماد به توانایی‌های آنان پرهیز کرد. مسئولینی که مردم را نادیده می‌گیرند، بیشترین آسیب را به مردم‌داری انقلاب اسلامی می‌زنند. به‌ طور کلی، ایجاد و احیای جایگاه شایسته مردم در نظام داخلی و بین‌الملل، نیازمند توجه به این اصول و پرهیز از رفتارهای ناپسند است. با رعایت این موارد، می‌توانیم به بهترین نحو ممکن به اهداف انقلاب اسلامی دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha