معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم بیان کرد: تلاش داریم تا تبلور این شعار که «ایران تهران نیست» و تنها نباید در تهران جشنوارهها را داشته باشیم، در جشنوارههای فجر منعکس شود.
نادره رضایی ابراز امیدواری کرد که حضور بعدی او در استان فارس، برای جشنوارهای فراتر از ملی بر مبنای ظرفیتهای استانی در سطح منطقهای و بینالمللی باشد و برای اولینبار یکی از دوسالانههای حوزههای تجسمی را بتوان در استانی برپا کرد که بدون مبالغه از بهترینها و مستعدترینهای کشور است.
وی با بیان اینکه انشاءالله که در بهار سال ۱۴۰۴ شروع جشنواره دوسالانه هنرهای تجسمی در شیراز باشد، گفت: در شرایطی که ایران در انزوای ناخواسته، فشار و تحریم است و مردم در تنگنای اقتصادی و دشواری روزگار میگذرانند، امیدشان به گشایش فرهنگی است. امیدواریم که مجموعه دولت و حاکمیت بر این ظرفیت و مزیت بایستد، چون استان فارس یکی از نقاط اتکای ماست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در ادامه این مراسم اظهار کرد: جهان امروز کمتر میشنود و بیشتر میبیند؛ کدام دیالوگ از شکسپیر، کدام صفحه از چخوف، تولستوی و یا ژان پل سارتر توانسته است جیغ بلند ادوارد مونک را فریاد بزند؟
مهدی رنجبر افزود: کدام دیالوگ از احمد بیضایی و کدام کتاب از احمد محمودی و دولتآبادی و یا جلال توانسته است تابلوی ظهر عاشورای استاد فرشچیان را در یاد به حجم تبدیل کند و این هنرِ هنرهای تجسمی است.
دبیرکل جشنواره هنرهای تجسمی فجر نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای هنری استان فارس اظهار کرد: سرو جشنواره را به شهر سروناز آوردهایم که در فرهنگ ما معنا ساخته است.
ابراهیم کلهرنیا اظهار کرد: شجاعت پیدا کردیم تا خلاف عادت بیندیشیم و به طریق دیگر موضوعات را بیابیم و اندیشه ملی را در کار تعبیر کنیم.
وی تصریح کرد: فارس به نمایندگی از مردم کل ایران، پیشاهنگ یک اتفاق نوین است، این آرزو را داریم که این پرچم در سالهای بعد در نقاط مختلف کشور گردانده شود.
کلهرنیا با بیان اینکه بخشهایی از گنج وجود تاریخ مدنیت را باید در فارس جستوجو کرد، گفت: آثار فاخر هنرمندان شیرازی توسط نمایندگان جشنواره مورد داوری قرار گرفت و ستایش شد.
محمد جواد زارع مهذبیه، مدیر هنری بخش «سرزمین من» هفدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی فجر نیز بیان کرد: ۱۳۰ اثر در این جشنواره جمعآوری شد که از این تعداد ۵۶ اثر از ۲۵ هنرمند به نمایش درآمده است. امیدواریم که این مراسم به یک رسم هر ساله تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات