• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1403112116093
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

یک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یاسوج:

مردم در سپهر تفکر انقلابی یعنی همه‌ی نظام

مردم در سپهر تفکر انقلابی یعنی همه‌ی نظام

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد یک عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج گفت: مردم در سپهر و منظومه تفکر انقلابی یعنی همه‌ی نظام و از همین منظر بود که امامین انقلاب همواره به مسئولان گوشزد می‌کردند که کارگردانان و بازیگران اصلی انقلاب مردم‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد غفاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: مردم ایران با توجه به صبغه و سابقه مذهبی، پایه‌ها و مایه‌های دینی، تفکر اهل‌ بیتی و همچنین روحیه میهن دوستی و استقلال‌طلبی که داشتند نمی‌توانستند خود را تحت سیطره و سلطه نظام‌های قدرت و بلوک‌بندی‌های شرق و غرب زمانه ببینند.
             
وی اظهار کرد: این نگاه فرهنگی سیاسی از یک جهت و مشکلات اقتصادی و عدم توسعه یافتگی روستاها و شهرهای ایران از جهت دیگر در شرایطی که رژیم حاکم سرمایه‌های ملی را می‌فروخت و درآمد بالایی داشت و تداوم وضع موجود آن‌ روز برای مردم فرهنگ‌دوست ایران غیرقابل تحمل بود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج خاطرنشان کرد: انقلاب ایران ماهیت فرهنگ‌پایگی داشت اما انقلاب‌های دنیا ماهیت اقتصادپایگی داشتند و از اینجاست که انقلاب ایران از لحاظ منبع، مبنا، حدوث و بقاء با سایر انقلاب‌های جهان تفاوت ماهوی و ریشه‌ای داشت.

غفاری تصریح کرد: از دلایل پایداری نظام جمهوری اسلامی ایران تا امروز می‌توان به بهره‌مندی از فرهنگ ناب قرآنی و اهل بیتی، روحیه سلحشوری و آزادی‌خواهی، برخورداری از نعمت ویژه رهبری ولی فقیه، موقعیت مهم جغرافیایی و جمعیتی، قانون اساسی مترقی و بسیاری دیگر از زمینه‌ها و دلایل اشاره کرد.

مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج درخصوص ضرورت توجه به «جمهوریت» و «اسلامیت» نظام، مانند دو بال برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی عنوان کرد: مردم همه‌کاره انقلاب‌اند پس توجه و اعتماد به مردم در عرصه‌های مختلف یک رکن رکین تداوم انقلاب است و جمهوریت نظام در کنار اسلامیت نظام مثل دو بال هستند. بنابراین داشتن نگاه تمدنی بدون التزام به رکن جمهوریت و اسلامیت امکان‌پذیر نیست. در نظام و رهنامه انقلاب‌ اسلامی ایران ارزش‌های ما خدشه ناپذیرند اما روش‌های ما منعطف، جایگزین‌پذیر و تابع شرایط و اقتضائات زمانه‌ هستند.

غفاری تاکید کرد: از آنجایی که ساختارها در طول زمان شکل می‌گیرند، روش‌های تداوم انقلاب نیز باید مثل اداره یک سازمان پیوسته  نوسازی و به‌روزرسانی شود. طبق اصل چهارم قانون اساسی حاکمیت اسلام و احکام نورانی فقه و معارف بلند شیعه باید همواره بر تصمیم‌ها و قوانین حاکم ورود داشته باشد.

وی اظهار کرد: با در نظر داشتن روش‌های عقلانیتی، تاکتیک‌ها و تکنیک‌های ما توجه مستمر به سه عنصر عدالت، عقلانیت و معنویت ضروری است. مردم‌پایگی انقلاب اقتضا می‌کند که مردم در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و حتی نظامی و امنیتی مشارکت حداکثری داده شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج بیان کرد: بعد از تحولات شتابان سیاسی در منطقه و حتی بین‌الملل متناسب با شرایط عمومی باید انقلاب فجرآفرین مردم را مدبرانه از بحران‌ها و گردنه‌ها عبور داد. دهه فجر امسال را باید چنین تحلیل کنیم که چرا انقلاب‌های جهان نتوانستند عمری به بلندای انقلاب اسلامی داشته باشند و با توجه به همان منظر در نوسازی و بهسازی با توکل به خداوند و ایمان به مدد غیبی، مردم‌گرایانه انقلاب را تداوم ببخشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha