• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۵۷
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403112116025
  • خبرنگار : 71271

سلطانی مطرح کرد

۳ ماموریت بنیاد ملی علم ایران/به دنبال آثار اقتصادی-اجتماعی پژوهش‌ها هستیم

۳ ماموریت بنیاد ملی علم ایران/به دنبال آثار اقتصادی-اجتماعی پژوهش‌ها هستیم

رئیس بنیاد ملی علم ایران گفت: بنیاد ملی علم ایران، سه مأموریت مهم مرجعیت علمی، پژوهش برای حل مسائل کشور و ترویج علم را دنبال می‌کند که ماموریت اول، پژوهش برای رسیدن به مرجعیت علمی است. در این راستا، ضمن سرمایه‌گذاری و حمایت از پژوهش، باید تعاملات بین‌المللی داشته باشیم و دانشمندان را حمایت کنیم تا به این مهم در ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی دست پیدا کنیم. به دنبال آثار اقتصادی-اجتماعی پژوهش‌ها هستیم و در دولت هم باید در پی این باشیم که تصمیم‌گیری‌ها بر مبنای دانش و پژوهش صورت بگیرد.

به گزارش ایسنا، علی‌محمد سلطانی در بیست و هفتمین نشست اعضای هیأت امنای بنیاد ملی علم ایران که در محل معاونت علمی ریاست‌جمهوری برگزار شد، به ارائه گزارشی از مأموریت‌ها، عملکرد بنیاد در سال ۱۴۰۳ و برنامه‌های پیش روی این بنیاد پرداخت و افزود: در بخش ترویج علم، در تلاشیم علم را به زبان ساده‌تر برای مردم ترجمه کنیم و مسائل آنان را به کمک علم حل کنیم تا مردم بیشتر به نهادهای علمی اعتماد کنند. در مأموریت مرجعیت علمی دو راهبرد را دنبال می‌کنیم که در راهبرد اول، با شناسایی دانشمندان برجسته و اعطای پژوهانه‌های علمی فاخر به آنان، از ترویج علم حمایت می‌کنیم؛ حمایت از سرآمدان علمی و اعطای کرسی پژوهشی در همین راستا است. خوشه پژوهشی چند تخصصی، فراخوان‌های حرکت در مرزهای دانش و توسعه فناوری‌های بدیع و نوظهور در راستای رویکرد نخست است. در رویکرد دوم به دنبال این هستیم که فاصله را با دنیا کم کنیم و سپس با تعامل بیشتر زمینه همکاری بین‌المللی را ایجاد کنیم. این کار با اعلام فراخوان‌ها در فناوری‌های نوظهور دنبال می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد مرکز هدایت و راهبری پژوهش‌ها، گفت: در بخش پژوهش‌های حل مسأله، ایجاد مراکز هدایت و راهبری حل مسأله یا به اختصار «مهر» را در دستور کار قرار دادیم. این مرکز با هدف مدیریت مسأله، تعریف و راهبری پژوهش‌ها و در نهایت مدیریت راه‌حل‌ها شکل می‌گیرد. این مرکز ساختار مجازی دارد و راهبر مسأله است. یکی از دانشگاه‌های کشور از طریق رقابت و در قالب یک فراخوان، در یکی از مسائل خاص کشور به عنوان «مهر» تعیین می‌شود، آن مسأله به طرح‌های پژوهشی شکسته می‌شود و ذی نفعان در طرح‌ها حضور دارند و مسئولیت تجمیع مسأله‌ها با «مهر» خواهد بود. سال گذشته موفق شدیم در دو مسأله تاب آوری شهری و تورم، مرکز هدایت و راهبری مهر را تعریف کنیم.

سلطانی تصریح کرد: در بخش دوم پژوهش‌های حل مسأله به دنبال مأموریت‌گرا کردن دانشگاه‌ها هستیم که در این راستا، از دانشگاه‌ها درخواست کردیم چند مأموریت محدود از مسائل استانی را انتخاب کنند و مجموعه‌ای از طرح‌های پژوهشی ذیل آن مأموریت را به بنیاد برای بنیاد علم اعلام می‌کنند که سال گذشته، با ۴۵ دانشگاه و پژوهشگاه برای انجام این ماموریت‌ها همکاری داشتیم.

وی با اشاره به حمایت از پژوهش‌ها برای رفع نیازهای شرکت‌های دانش‌بنیان پیشرو، به عنوان یکی دیگر از مأموریت‌های بنیاد ملی علم ایران، گفت: در این راستا، نیازها و مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان پیشروی توانمند که در لبه دانش حرکت می‌کنند، جمع آوری شده و از طریق فراخوان‌هایی، در مسیر حل آنها به کمک پژوهش‌ها گام برداشته می‌شود.

سلطانی با بیان این‌که ۸۰ درصد از حمایت‌های بنیاد ملی علم ایران از طریق اعلام فراخوان‌ها و با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با آن حوزه علمی و فناوری است، ادامه داد: به طور مثال در حوزه فناوری هوش مصنوعی، فراخوان‌ها و حمایت‌های پژوهشی در قالب همکاری با ستاد توسعه هوش مصنوعی معاونت علمی و سازمان ملی هوش مصنوعی یا زیست‌فناوری در همکاری با ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی است.

وی با اشاره به حمایت از رساله‌های دکتری و پسادکتری برای حمایت از نخبگان کشور، گفت: امسال علاوه بر حمایت ۱۳۵ میلیون تومانی از رساله‌ها، فراخوانی ویژه با محوریت ۶ حوزه اولویت‌دار فناورانه اعلام شد که ۲۵۰ میلیون تومان از پژوهش‌ها حمایت می‌کنیم. در سال جاری تاکنون ۲۷۰ مورد رساله دکتری و ۳۵۰ مورد رساله پسادکتری مورد حمایت قرار گرفته است.

رئیس بنیاد ملی علم ایران، همکاری‌های بین‌المللی، حمایت از سفرهای علمی و پژوهشی، شب علم، حمایت‌های مستمر از استادان و اعلام فراخوان‌های پژوهشی را از دیگر محورهای حمایتی این بنیاد اعلام کرد و افزود: شیوه‌های استاندارد داوری طرح‌ها، همکاری‌های بین‌المللی، همکاری‌های چندرشته‌ای و فرارشته، تبدیل اثرات طرح‌های مصوب قبلی و برنامه‌ریزی برای تبدیل ایران به کشوری آفریننده و تولیدکننده علم از دیگر برنامه‌های بنیاد ملی علم ایران است.

سلطانی با اشاره به استقبال دانشجویان، استادان و پژوهشگران برجسته از طرح‌های بنیاد ملی علم ایران، گفت: خوشبختانه استقبال خوبی از طرح‌ها صورت گرفته است، به طوری که ۴۲۰۰ طرح ورودی داشتیم که ۱۲۷۶ طرح نیز تصویب شده است. این موضوع نشان می‌دهد رویکرد نسبت به بنیاد ملی علم ایران، مثبت بوده است. مبلغ حمایت مصوب در سال ۱۴۰۲ عدد ۲۷۶ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳، ۳۵۰ میلیارد تومان بوده است که با حمایت معاونت علمی و سازمان برنامه و بودجه، کمبودی در حمایت از طرح‌ها وجود ندارد.

در ادامه این نشست، گزارش عملکرد مالی و بودجه تفصیلی بنیاد در سال ۱۴۰۳ مورد بررسی اعضاء قرار گرفت. همچنین علاوه بر این، موضوعاتی همچون عضویت سازمان برنامه و بودجه در کمیسیون دائمی، بیانیه ارزیابی پژوهش برای بهبود داوری‌ها و تعیین شرکت حسابرس برای سال مالی آینده بنیاد ملی علم ایران مورد بررسی قرار گرفت. 

معارفه اعضای جدید شورای علمی بنیاد ملی علم ایران

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در ادامه این نشست، معارفه اعضای جدید شورای علمی و کارگروه‌های بنیاد ملی علم ایران برگزار شد. محمدرضا نقوی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران؛ محمد فتوحی، رئیس اسبق و عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف؛ علی اکبر صبوری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و محمدرضا آراستی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف احکام خود را از معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور دریافت کردند.

همچنین در این مراسم از محمدمهدی شیخ‌جباری، عضو سابق شورای علمی بنیاد ملی علم ایران و نخبه رشته فیزیک تقدیر به عمل آمد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha