• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1403112115971
  • خبرنگار : 71038

اشتباه محاسباتی ترامپ درباره ایران

اشتباه محاسباتی ترامپ درباره ایران

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه اظهار کرد: ترامپ در ارتباط با ایران دچار اشتباه بزرگ محاسباتی شده است.

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب روز جمعه و در سخنانی با اشاره به تجربه بی‌حاصل حدود ۲ سال مذاکره با آمریکا در دهه ۹۰ و اقدام آمریکا در زیر پا گذاشتن همه تعهدات خود، تأکید کردند: مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله دشواری‌های اقتصادی و معیشتی را حل نمی‌کند، همانطور که حل نکرد؛ بنابراین، راه حل مشکلات «همت مسئولان متعهد و همراهی ملت متحد» است که ان‌شاءالله روز ۲۲ بهمن این اتحاد و همدلی را خواهیم دید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سابقه بد عهدی آمریکا در اجرای تعهداتش گفتند: با یک چنین دولتی مذاکره نباید کرد، مذاکره کردن عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست». 

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا بامداد شنبه در مصاحبه‌ای با نیویورک‌پست در مورد ایران گفت: «من خواستار یک توافق با ایران برای غیرهسته‌ای شدن هستم. این را به جای بمباران شدید ترجیح می‌دهم... هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

ترامپ که در دوران مبارزات انتخاباتی مدعی شده بود در صورت ادامه حضورش در کاخ سفید در دوره گذشته، «یک هفته‌ای» با ایران به توافق می‌رسید، روز سه‌شنبه و در یک یادداشت ریاست‌جمهوری سیاست به اصطلاح «فشار حداکثری» خود را احیا کرد؛ سیاستی که به اذعان مقام‌های آمریکایی، شکست‌خورده است.

دونالد ترامپ در ادامه مصاحبه با نشریه آمریکایی، از فاش کردن جزئیات هرگونه مذاکرات احتمالی با ایران خودداری کرد و گفت: «از یک نظر، دوست ندارم به شما بگویم که چه چیزی به آن‌ها خواهم گفت. می‌دانید، این کار جالبی نیست.»

ترامپ افزود: «می‌توانم به آن‌ها بگویم که چه باید بکنند و امیدوارم که تصمیم بگیرند کاری که اکنون در ذهن دارند را انجام ندهند. فکر می‌کنم واقعا خوشحال خواهند شد.»

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «به آن‌ها می‌گویم که من یک توافق انجام خواهم داد.»

اشتباه بزرگ محاسباتی ترامپ در ارتباط با ایران
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش


 

شیوه بیزینسی ترامپ در عرصه سیاست و حوزه بین‌الملل به نتیجه نمی‌رسد

«رامین مهمان‌پرست» در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «مذاکره با آمریکا در حال حاضر شرافتمندانه و عقلانی نیست» و همچنین اظهارات تهدید آمیز اخیر ترامپ علیه ایران اظهار کرد: من فکر می‌کنم که آقای ترامپ با توجه به شیوه و رویه‌ای که در پیش گرفته در ارتباط با ایران دچار اشتباه بزرگ محاسباتی شده است.

او افزود: ترامپ فکر می‌کند با همان روشی که در مورد مکزیک، کانادا، پاناما، مصر و یا اردن به کار برده است، می‌تواند با ایران نیز صحبت کند و این تصور را دارد که این شیوه جواب می‌دهد.

مهمان‌پرست ادامه داد: ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر اینکه ۲ کشور مصر و اردن موضوع کوچ اجباری فلسطینی‌ها و ۲ میلیون آواره فلسطینی را رد کرده‌اند، اظهار کرده که مصر و اردن این موضوع را می‌پذیرند همان‌طور که مکزیک خواسته‌های ما را پذیرفت.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران گفت: تصور ذهنی ترامپ این است که می‌تواند هرگونه خواسته و پیشنهاد غیر عادی را به پیش ببرد و همه تسلیم او می‌شوند.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه افزود: در همین چارچوب او با گزینه فشار حداکثری به دنبال این است که ایران را تهدید کند و  در همین راستا گزینه جنگ و بازنگه داشتن دست اسرائیل و یا موضوع توافق را مطرح کرده است. ترامپ به مانند فردی است که در بیزینس خود ریسک‌های بالا می‌کند و حرف‌های بزرگ می‌زند. در حالی که این شیوه لزوما در عرصه سیاست و حوزه بین‌الملل به نتیجه نمی‌رسد.

اشتباه بزرگ محاسباتی ترامپ در ارتباط با ایران
رامین مهمانپرست، سخنگوی پیشین وزارت خارجه

باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود؛ تهدید، راه غلطی است

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که با ایران به تفاهم برسند چون منافع آنها در این است و نگاه ما نیز این است که به تفاهم برسیم و با توجه به منافع مشترکی که در این زمینه وجود دارد باید برای موضوع مذاکره ظرفیت سازی شود و راه تهدید، راه غلطی است.

او ادامه داد: او باید از موضع احترام و برابر با ایران صحبت کند. رهبری در سخنان خود اشاره کردند که تجربه نشان داده که آمریکایی‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند و راه درست این است که آنها با توجه به این تجربیات پیشین، رویه خود را تغییر دهند، به تعهدات خود پایبند باشند و اگر اینگونه رفتار کنند زمینه‌ای برای مذاکره فراهم می‌شود.

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد : ایران دنبال جنگ نیست، ما از مذاکره گریزان نیستیم و در واقع کم هزینه‌ترین راه برای رسیدن به تفاهم مذاکره است. البته شرط آن، این است که طرف مقابل از مذاکره برداشت درستی کند و به دنبال تسلیم کردن طرف مقابل نباشد. مفهوم مذاکره این است که ۲ طرف بر اساس منافع مشترک و رسیدن به آن با یکدیگر صحبت کنند و قطعا معنای آن این نیست که یک طرف، طرف مقابل را تهدید کند که این کار را می‌کنی و اگر این کار را نکنی، من فلان کار را می‌کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha