• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1403112115800
  • منبع : بازار

ایمپلنت دندان بهتر است یا عصب کشی دندان

ایمپلنت دندان بهتر است یا عصب کشی دندان

در صورتی که پوسیدگی دندان شدید باشد یا آسیب دیدگی دندان زیاد باشد؛ تنها راهکار انجام عصب کشی یا ایمپلنت دندان خواهد بود.

به گزارش ایسنا به نقل از دندانه، در صورتی که بیمار با شکایت از دندان درد به دندانپزشکی مراجعه کند، دندانپزشک با تجهیزات مخصوص کانال های ریشه دندان، پالپ عفونی و پوسیده دندان را از بین می برد و سپس حفره ایجاد شده را با مواد مخصوص دندانپزشکی پر می کند، سپس روی آن روکش کشیده می شود که این کار باعث استحکام بیشتر دندان می شود؛ به این پروسه دندانپزشکی عصب کشی دندان گفته می شود. 

اما در صورتی که دندان پوسیده و آسیب دیده امکان اصلاح را نداشته باشد، دندانپزشک مجبور به کشیدن دندان و انجام ایمپلنت خواهد بود.

اینکه کدام روش بهتر است کاملا بستگی به شرایط دهان و دندان شما دارد و این متخصص دندانپزشکی است که می تواند تشخیص دهد بهترین روش برای شما ایمپلنت است یا عصب کشی دندان، اما به طور کلی ایمپلنت دندان یک روش تخصص تر است و هزینه ایمپلنت دندان نیز بیشتر از هزینه عصب کشی دندان است. 

از کجا بدانم کدام روش بهتر است؟

دندانپزشک شما همیشه به شما اجازه انتخاب بین ایمپلنت یا عصب کشی دندان را نمی دهد، بلکه خودش طبق شرایط لثه و دندان شما تصمیم می گیرد کدام روش برای شما بهتر است. 

اما در برخی موارد تصمیم با خودتان است. در این صورت باید بدانید که ایمپلنت دندان گزینه بهتر و دائمی تر است و نیاز به مراجعه شما به مراکز دندانپزشکی در آینده را کاهش می دهد، اما هزینه ایمپلنت دندان بیشتر از عصب کشی دندان است و شاید این دلیلی بر عدم انتخاب اکثر بیماران باشد. 

در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره مزایا و معایب این دو روش و همچنین بودجه ای که بابت هزینه دندانپزشکی باید کنار بگذارید صحبت کنیم. 

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟

بسیاری از افراد ایمپلنت دندان را نوعی جراحی ترسناک می دانند که با قرار دادن یک پیچ و پایه فلزی در دهان و کشیدن دندان قدیمی همراه است. اما اگر مزایای این روش را بدانید شاید ترستان از ایمپلنت دندان بسیار کمتر شود. از جمله مزایای ایمپلنت دندان عبارتند از:

ایمپلنت دندان از نظر ظاهری و عملکردی به قدری شبیه دندان های طبیعی است که هیچ کسی نمی تواند تشخیص دهد که دندان اصلی و طبیعی شما نیست. 

دندان جدید ایمپلنت شده به درستی کار می کند و هیچ فشاری به سایر دندان ها و لثه شما وارد نمی کند. 

به محض بهبودی محل جراحی شده، دندان جدید شما مانند دندان اصلی شما خواهد بود و هیچ گونه محدودیتی در خورد و خوراک خود نخواهید داشت.

برخلاف بسیاری از پرکردن های دندانی، ایمپلنت های دندانی ماندگاری دائمی و مادام العمر دارند. در صورتی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت بدهید، ایمپلنت های دندانی حتی بیشتر از دندان های دائمی شما عمر خواهند کرد.

ایمپلنت دندان بهتر است یا عصب کشی دندان

معایب ایمپلنت دندان چیست؟

با اینکه ایمپلنت های دندانی مزایای زیادی دارند، اما نمی توان از معایب آنها چشم پوشی کرد. از جمله معایب ایمپلنت های دندانی عبارتند از:

اکثر بیمه ها هزینه ها مربوط به ایمپلنت های دندانی را پوشش نمی دهند و از آنجا که هزینه ایمپلنت دندان به نسبت سایر روش ها بیشتر است (چیزی حدود 6 الی 30 میلیون تومان) ممکن است بیماران از نظر اقتصادی در پرداخت هزینه ها مشکل داشته باشند.

ایمپلنت نوعی روش درمانی تهاجمی و طولانی مدت است. زیرا در این روش نیاز به سوراخ کردن لثه و استخوان است که این موضوع باعث بهبودی طولانی مدت فرد می شود. به طور کلی برای انجام ایمپلنت دندان نیاز به مراجعات متعدد به کلینیک دندانپزشکی است و این درمان در یک جلسه انجام نمی شود.

مزایای عصب کشی دندان چیست؟

عصب کشی دندان روشی آشناتر و قدیمی تر است که شاید اکثر افراد حداقل یک دندان خود را تا به حال عصب کشی کرده باشند. در صورتی که شرایط پوسیدگی دندانی شدید نباشد مشکل با عصب کشی و پر کردن دندان حل می شود و نیازی به کشیدن دندان و انجام ایمپلنت نیست، اما در برخی شرایط عصب کشی دندان مثمر ثمر نیست.

از جمله مزایای عصب کشی دندان عبارتند از:

  • زمانی که عصب کشی انجام می شود نیازی به کشیدن دندان اصلی نیست و دندان شما حفظ می شود. 
  • عصب کشی دندان بدون درد است و کمتر کسی در طول و یا بعد از این درمان احساس درد و ناراحتی پیدا می کند.
  • به دلیل اینکه برای عصب کشی دندان نیازی به کشیدن دندان و جایگذاری دندان جدید نیست، هزینه عصب کشی دندان نیز کمتر است (چیزی حدود 2 میلیون تا 6 میلیون تومان) و اکثر افراد از پس هزینه های این روش درمانی برمی آیند.
  • اکثر بیمه ها هزینه های مربوط به عصب کشی دندان را پوشش می دهند. 
  • درمان های مربوط به عصب کشی دندان در یک جلسه و یا حداکثر در دو جلسه قابل انجام است. 

ایمپلنت دندان بهتر است یا عصب کشی دندان

معایب عصب کشی دندان چیست؟

در صورتی که دندان شما به طور کامل پوسیده شده باشد یا آسیب دیدگی دندان شدید باشد، به احتمال زیاد عصب کشی دندان موثر نخواهد بود و در این صورت تنها کشیدن دندان و ایمپلنت دندان پیشنهاد می شود.

در صورتی که عصب کشی دندان یا پرکردگی دندان به درستی انجام نشود، ممکن است نیاز به درمان مجدد یا حتی کشیدن دندان باشد. 

کدام درمان برای مناسب تر است؛ عصب کشی یا ایمپلنت دندان؟

مشخص کردن اینکه کدام روش درمانی برای شما مناسب تر است نیاز به معاینه یک دندانپزشک دارد. اما به طور کلی در صورتی که امکان نگه داشتن دندان وجود داشته باشد و آسیب دیدگی دندان شدید نباشد، ترجیح دندانپزشکان به نکشیدن دندان و ترمیم آن خواهد بود. اما در صورتی که میزان پوسیدگی دندانی شدید باشد، تنها راهکار کشیدن دندان و انجام درمان های جایگزینی دندان مثل دندان مصنوعی، بریج دندان و ایمپلنت دندان خواهد بود. 

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha