روحالله ایزدی، امروز یکشنبه ۲۱ بهمن در حاشیه افتتاح طرح آبرسانی به محلات عشایری بخش زاوین، در گفتوگو با ایسنا آبرسانی به محلات عشایری را بسیار مهم دانست و افزود: این پروژه آبرسانی با هدف تأمین آب شرب و دام برای ۲۱۰ خانوار عشایری در ۲۷ محله اجرا شده است.
وی بیان کرد: ایجاد اشتغال پایدار و افزایش تولید محصولات دامی از دیگر اهداف اجرای این پروژه است، بهویژه در شرایط کنونی که کمبود آب به یک چالش جدی برای عشایر و روستاییان تبدیل شده اجرای این طرح اهمیت ویژهای دارد.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری کلات تصریح کرد: این پروژه در سه فاز طراحی شده و فاز اول آن شامل ۲۲ کیلومتر خط انتقال و ۴۴ میلیارد و ۸۲۴ میلیون تومان اعتبار بوده است. با افتتاح این پروژه، امیدواریم که مشکلات کمبود آب در این مناطق به حداقل برسد و بهبود کیفیت زندگی عشایر را شاهد باشیم.
وی گفت: این طرح که سه فاز دارد، برای اجرای ۱۲۳ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، ۴۵۰ مترمکعب احداث منبع ذخیره آب بتنی، ۵۴۰ مترمکعب منبع ذخیره آب پلیاتیلن برای ۲۷ محله، دو مورد احداث ایستگاه پمپاژ، هشت کیلومتر اجرای خط انتقال برق، ۱۷۳ باب احداث حوضچههای خط انتقال، ۳۰ مورد حصارکشی و ۲۰۰ مترمکعب احداث دیوارههای حفاظتی بتنی، ۱۲۶ میلیارد تومان هزینه خواهد شد.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری کلات بیان کرد: برای فاز اول این طرح که اجرایی شده ۲۲ کیلومتر خط انتقال و ۴۴ میلیارد و ۸۲۴ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است.
وی با بیان اینکه عشایر به عنوان یک بخش مهم از جامعه ما، نقش بسیار حیاتی در تولید محصولات دامی و کشاورزی دارند، گفت: با تأمین آب شرب و دام، علاوه بر افزایش تولید، امنیت غذایی منطقه نیز تقویت خواهد شد. همچنین این پروژه میتواند به ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق کمک کند، زیرا با بهبود شرایط زندگی، بسیاری از جوانان به ماندن در منطقه و فعالیت در زمینههای مختلف تشویق خواهند شد.
ایزدی افزود: آبرسانی به عشایر به دلیل شرایط خاص زندگی آنها و وابستگی به منابع آب، بسیار حیاتی است. در بسیاری از مناطق عشایری، به دلیل کمبود آب، زندگی روزمره و فعالیتهای اقتصادی آنها تحت تأثیر قرار میگیرد. چالشهای موجود شامل کمبود منابع آب، عدم دسترسی به زیرساختهای مناسب و تغییرات جوی است که میتواند به شدت بر زندگی عشایر تأثیر بگذارد.
وی با تأکید بر اینکه عشایر بخش مهمی از فرهنگ و تاریخ ما هستند، افزود: حمایت از آنها و فراهم کردن زیرساختهای لازم، نه تنها به بهبود کیفیت زندگی آنها بلکه به حفظ هویت فرهنگی و اجتماعی کشور نیز کمک میکند.
معاون برنامهریزی و امور عمرانی فرمانداری کلات همچنین از بهرهبرداری آسفالت معابر روستایی در ۹ روستای شهرستان کلات خبر داد و گفت: برای اتمام این پروژهها که در شهرستان ۱۷ میلیارد تومان هزینه شده است، اهالی روستاهای چهچهه، آبگرم، قلیچ آباد، طاهرآباد ترکهای جدید در بخش زاوین، روستای نفطه و خشت نادری در بخش مرکزی و روستای کریمآباد و سنگ دیوار در بخش هزار مسجد از این طرح بهرهمند شدند.
وی خاطرنشان کرد: پروژه زیرسازی و آسفالت معابر به مساحت ۳۵۲۵۰ مترمربع با بهرهمندی از ۷۵۰ تن قیر رایگان تخصیصی بنیاد مسکن تکمیل و به بهرهبرداری رسید.
ایزدی با بیان اینکه پروژه آسفالت معابر روستایی تأثیری بسیار بر زندگی روستاییان دارد، افزود: در مجموع ۸۵۰ خانوار در ۹ روستا با جمعیت ۲۷۳۷ نفر از این طرح بهرهمند شدند که سرانه هر خانوار ۴۲ مترمربع با هزینه ۲۰ میلیون تومان است.
وی همچنین از پرداخت ۵۷۸ فقره تسهیلات مسکن روستایی به متقاضیان با اعتباری بالغبر ۱۵۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات سال ۱۴۰۳ بنیاد مسکن خبر داد و گفت: تمامی واحدها در دست احداث و تعداد زیادی هم در مرحله پایان کار قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات