• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112115709
  • خبرنگار : 71496

تحلیلگر صهیونیست: عقب‌نشینی آمریکا از سوریه، اداره خودگردان کُردها را به خطر می‌اندازد

تحلیلگر صهیونیست: عقب‌نشینی آمریکا از سوریه، اداره خودگردان کُردها را به خطر می‌اندازد

نویسنده صهیونیست ضمن هشدار درباره پیامدهای تصمیم وزارت دفاع آمریکا برای تدوین و ارائه طرح‌هایی جهت عقب‌نشینی فوری نیروهای آمریکایی از سوریه، تاکید کرد که «این تصمیم ضربه‌ای برای کُردها و نیز اسرائیل است.»

به گزارش ایسنا، «نداف ایال» نویسنده و تحلیلگر روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» در مقاله‌ای نوشت: در حالی که رسانه‌های اسرائیلی سرگرم طرح‌های «ریویرا در نوار غزه» (پیشنهاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای تبدیل نوار غزه به یک تفرجگاه) بودند، مشخص شد که وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) در حال آماده‌سازی طرح‌هایی برای عقب‌نشینی فوری ظرف ۳۰ تا ۹۰ روز از سوریه بوده است و این اقدام به منزله تحولی استراتژیک است که می‌تواند پیامدهای گسترده‌ای برای منطقه داشته باشد.

ایال در این مقاله نوشت: زمانی که از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره این مساله در کنفرانس مطبوعاتی در دفترش در کاخ سفید سوال شد، او این مساله را تکذیب نکرد و گفت: به زودی درباره این مساله (سوریه) تصمیم‌گیری خواهیم کرد، سوریه در نوع خود یک آشفتگی است و آنها نیازی به دخالت ما در همه چیز ندارند.

این نویسنده صهیونیست در ادامه مقاله خود حضور آمریکا در سوریه را مساله‌ای تعیین‌کننده برای رژیم صهیونیستی دانست و نوشت: «یک محور جهادی سنی و یا دستکم محوری مرتبط با اخوان المسلمین در این منطقه در حال شکل‌گیری است.»

او در ادامه مقاله یاد شده تاکید کرد: «اسرائیل» بر هم‌پیمانان کُرد خود تکیه داشته و از نفوذ خود در واشنگتن برای حمایت از آنها در برابر حاکمیت جدید در سوریه و به ترکیه استفاده می‌کند، نیروهای آمریکایی با حضور منطقه‌ای خود مانع از نابودی اداره خودگردان کُردها می‌شوند.

ایال همچنین نوشت: این مساله پیچیده و دراماتیک است چراکه کُردها بیش از ۱۰ هزار داعشی را دستگیر کردند و اگر منطقه آنها در سوریه سقوط کند، «جن از شیشه بیرون خواهد آمد» (دوباره بحران ایجاد خواهد شد)، گرچه ترکیه بر توانایی خود برای مقابله با این چالش تاکید دارد اما نگرانی روبه‌فزونی در اروپا و آمریکا درباره پیامدهای این سناریو وجود دارد.

این تحلیلگر آحارونوت با اشاره به اینکه روسای سرویس‌های جاسوسی موساد و شین‌بت و تمامی موسسه‌های امنیتی رژیم صهیونیستی با نگرانی بسیاری موضوع کُردهای سوریه و داعش را دنبال می‌کنند، مدعی شد: تعداد سربازهای آمریکایی در سوریه از ۲۰۰۰ سرباز فراتر نمی‌رود و آنها با جنگ چریکی موثری علیه خود مواجه نیستند و این باعث می‌شود هزینه حضور آنها در آنجا در مقایسه با منافع استراتژیکی که در برقراری ثبات منطقه‌ای دارند، پایین باشد.

او تاکید کرد: مسؤولان ترکیه در واشنگتن سخت در تلاش هستند تا نیروهای کُرد را یک بار برای همیشه از بین ببرند، آنکارا همانند قطر و عربستان از روابط عمیق و گسترده‌ای با آمریکا برخوردار است و از این روابط برای اجرایی کردن طرح‌های خود علیه کُردها سوء استفاده می‌کند.

ایال در ادامه تصریح کرد: اگر ترامپ تصمیم به خروج از سوریه بگیرد، کُردها و نیز اسرائیلی‌ها بازنده خواهند بود در حالی که ترک‌ها برنده خواهند بود.

ترامپ و نوار غزه

این تحلیلگر آحارونوت در بخش دیگری از مقاله خود درباره نوار غزه نوشت: اظهارات ترامپ درباره غزه جنجال گسترده‌ای به پا کرد چراکه او از «مالکیت آمریکا» بر نوار غزه و ایده «کوچ جمعی» گفت اما جزئیات مربوط به این طرح را ارائه نکرد، زمانی که ترامپ این پیشنهاد را مطرح کرد، قصد نداشت از آن به عنوان برگی برای چانه‌زنی با عربستان استفاده کند بلکه درباره آن جدی بود. پس از آن کاخ سفید به سرعت برای شرح و اصلاح این اظهارات تلاش کرده و دستپاچه شد، سخنگوی آن در این رابطه گفت که بحث درباره اسکان موقت فلسطینی‌ها در غزه بوده در حالی که برخی دیگر از مسؤولان آمریکایی تاکید کردند که هیچ نیتی برای هزینه بودجه آمریکا جهت بازسازی غزه وجود ندارد.

ایال افزود: واکنش‌های بین‌المللی نسبت به اظهارات ترامپ تند بود از جمله عربستان که در ساعات بامداد با صدور بیانیه‌ای به طرح انتقال فلسطینی‌ها حمله کرد و اینگونه به نظر رسید که دولت آمریکا نمی‌داند با اظهارات ترامپ چه کند. رسانه‌های آمریکایی که به دنبال سخنگوهای «اسرائیلی» بودند تا درباره پروژه ریویرا در غزه صحبت کنند اما اولویت‌ها به سرعت تغییر کردند و بعد از کمتر از ۲۴ ساعت دولت آمریکا بر مسائل داخلی همانند آژانس توسعه جهانی آمریکا و تعطیلی آن و مسایل دیگری همانند ورزشکاران تغییر جنسیت داده متمرکز شد.

این تحلیلگر آحارونوت در پایان مقاله خود تاکید کرد: درام واقعی در اسرائیل مربوط به شرایط فعلی آن است، در حال حاضر ده‌ها اسرائیلی در بازداشت حماس هستند و حماس قصد آزاد کردن آنها را ندارد مگر در چارچوب قرارداد «و هرگز اجازه مهاجرت داوطلبانه از غزه را نخواهد داد.»

او تاکید کرد: قبل از صحبت درباره تفرجگاه‌های گردشگری در غزه، باید بر مساله اصلی یعنی تعامل با حماس به عنوان یک پیش‌شرط تمرکز شود، ترامپ هم خودش اخیرا بر این مساله تاکید کرد، زمانی که توپ‌های زیادی در هوا است، بهتر است تمرکز روی مهمترین توپ یعنی بازگرداندن «ربوده‌شدگان» به عنوان انسانی‌ترین موضوع باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha