• یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403112115623
  • خبرنگار : 71516

سومالی: نمی‌خواهیم بخشی از سیاست کوچاندن فلسطینی‌ها باشیم

سومالی: نمی‌خواهیم بخشی از سیاست کوچاندن فلسطینی‌ها باشیم

منبعی در وزارت خارجه سومالی اعلام کرد این کشور هرگز کوچاندن فلسطینی‌ها از نوار غزه به سومالی را نمی‌پذیرد.

به گزارش ایسنا، منبعی در وزارت خارجه سومالی به العربی الجدید گفت این کشور به هیچ وجه کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه را نمی‌پذیرد و هرگز بخشی از سیاست کوچاندنی که واشنگتن علیه فلسطینی‌ها برنامه‌ریزی کرده است، نخواهد بود.

این منبع افزود: دولت فدرال درصدد واکنش نشان دادن به اخبار کوچاندن فلسطینی‌ها در رسانه‌های محلی و عربی نیست. آنچه که منتشر شده صرفا شایعه‌های رسانه‌های عبری است.

این منبع افزود: اگر اظهارات رسمی از سوی کاخ سفید درباره کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه به مناطق سومالی‌لند و پانتلند ایراد شود وزارت خارجه سومالی به این خبر واکنش نشان خواهد.

همچنین «یعقوب محمد عبدالله» معاون وزیر اطلاع رسانی در منطقه پانتلند به رسانه‌های محلی گفت: پانتلند در شاخ آفریقا واقع است در حالی که غزه در خاورمیانه است. در نتیجه دلیل منطقی برای کوچاندن ساکنان نوار غزه به منطقه‌ای که آن را انتخاب نکرده‌اند وجود ندارد. اگر برخی از فلسطینی‌ها بخواهند داوطلبانه به پانتلند بیایند، ما از آن‌ها استقبال می‌کنیم.

وی افزود: فلسطینی‌ها بخشی از توسعه و تحول این منطقه خواهند بود.

در این راستا «عبدالرحمان کیلو» پژوهشگر حقوقی از پانتلند به العربی الجدید گفت: اخبار منتشر شده درباره انتقال مردم غزه به پانتلند بدون مراعات وضعیت معیشتی و اقتصادی این منطقه صرفا رویا پردازی است. به نظر من این یک طرح دیوانه‌وار است.

وی افزود: کوچاندن اجباری طبق قوانین بین‌المللی ممنوع است. واضح است که واشنگتن در دوره دوم ریاست جمهوری دونالد ترامپ دیوانه‌تر شده است و در نتیجه به آن اهمیت نمی‌دهیم.

در پی سخنان تحریک‌آمیز اخیر ترامپ، کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داده بود که کاخ سفید در حال بررسی انتقال فلسطینیان غزه به سومالی‌لند و پانتلند در سومالی و همچنین مراکش است.

سومالی‌لند و پانتلند دو منطقه خودمختار در سومالی هستند که استقلال خود را اعلام کرده‌اند اما به صورت بین‌المللی به رسمیت شناخته نشده‌اند.

طبق گزارش این شبکه عبری، هر دو منطقه مذکور، به همراه مراکش، به حمایت سیاسی آمریکا نیاز دارند، زیرا سومالی‌لند و پانتلند به دنبال به رسمیت شناخته شدن هستند، در حالی که مراکش می‌خواهد مناقشه سرزمینی خود بر سر صحرای غربی را حل کند. این شبکه افزود که هر سه منطقه اکثریت سنی‌مذهب دارند.

این شبکه اسرائیلی همچنین اضافه کرد که جوهره طرح واشنگتن برای تخلیه و بازسازی نوار غزه، احیای این منطقه است، نه الحاق آن.

روز سه‌شنبه گذشته، دونالد ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، غزه را یک «منطقه ویران‌شده» توصیف کرد و گفت که ایالات متحده بازسازی آن را به عهده خواهد گرفت.

او همچنین پیشنهاد کرد که فلسطینیان به صورت گسترده به کشورهای دیگر، از جمله مصر یا اردن، منتقل شوند. این پیشنهاد بخشی از طرح او برای تبدیل نوار غزه به آنچه «تفرجگاه خاورمیانه» خواند، است.

این سخنان با محکومیت بین‌المللی مواجه شد.

ترامپ همچنین نسبت به رسیدن به توافقی برای «اسکان دائمی» فلسطینیان ابراز علاقه کرد و گفت: «من درباره خروج آن‌ها از غزه برای همیشه صحبت می‌کنم. شرایط در غزه بسیار خطرناک است. باید آن را بازسازی کنیم. چیزی جز خرابی و مرگ در غزه وجود ندارد. امیدوارم فلسطینیان به‌دنبال بازگشت به غزه نباشند.»

خواست ترامپ برای جابجایی فلسطینیان که در ابزار نگرانی تصنعی او نسبت به آن‌ها نهفته است، در حالی است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیان را محکوم و با آن مخالفت کرده‌اند. از طرفی، فلسطینیان درحال بازگشت میلیونی به سراسر غزه هستند. با این وجود، رئیس جمهور آمریکا مدعی شد: «فلسطینیان در غزه باید به کشورهایی فراتر از اردن و مصر بروند.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha