امیرحسین نوربخش عضو هیئت علمی و رئیس بخش تحقیقات نظام های نوین زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از محورهای اصلی فعالیت های این مرکز، تولید هستههای اولیه بذرهای غلات در طبقات پرورشی ۱ و ۲ است.
نوربخش تصریح کرد: این اقدام بهمنظور حفظ خلوص ژنتیکی بذر و تأمین بذرهای سالم، باکیفیت و مناسب برای کشاورزان انجام میشود.
نوربخش افزود: این بذرها پس از تولید در این مرکز، به شرکتهای خصوصی تولید بذر تحت نظارت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر داده میشود تا طبقات بذرهای پرورشی ۳، مادری و گواهی شده تولید شود.
وی در ادامه توضیح داد: در کنار تولید هستههای بذرها، یکی از سایت های انجام آزمایشهای مقایسه عملکرد مقدماتی و پیشرفته، آزمایشات پایداری و سازگاری عملکرد لاین های امیدبخش غلات در اقلیم معتدل، در ورامین بوده و در مزرعه پژوهشی این مرکز انجام می شود. این آزمایشها در شرایط تنش و نرمال انجام میشود تا در نهایت ارقامی مناسب برای اقلیم معتدل که استان تهران نیز جزو این اقلیم به شمار میرود، معرفی شود.
نوربخش همچنین به برگزاری کلاسها و جلسات آموزشی برای کشاورزان اشاره کرد و گفت: این اقدامات ترویجی و آموزشی بهمنظور انتقال دانش و آموزش تکنیکهای زراعی به بهرهبرداران طراحی شده است. هدف اصلی ما افزایش ضریب نفوذ دانش و ارتقاء سطح علمی کشاورزان است تا در نهایت افزایش عملکرد در واحد سطح حاصل شود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات استان تهران با بیان اینکه کشاورزان نسبت به دو دهه گذشته بیشتر از ارقام اصلاحشده استفاده میکنند، افزود: کشاورزان بهخوبی متوجه شدهاند که استفاده از ارقام اصلاحشده، بهویژه ارقام جدید، میتواند بهطور قابل توجهی عملکرد محصول را افزایش دهد.
نوربخش در پایان به تولیدات سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، در طبقات پرورشی ۱ و ۲، حدود ۱۱ تن بذر شامل ۷ تن بذر ارقام گندم و ۴ تن بذر ارقام جو تولید شد. این ارقام، همگی ارقام اصلاحشده برای اقلیم معتدل بود که در انتهای روند تولید طبقات بذرها در اختیار کشاورزان منطقه قرار می گیرد.
انتهای پیام
نظرات