توحید شیریزاد در گفت و گو با ایسنا درباره جمعیت استان اظهار کرد: آمار مرجعی که در مورد جمعیت استان البرز میتوانیم درباره آن صحبت کنیم؛ مربوط به سرشماری ۱۳۹۵ است. اما از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ نرخ رشدی را داریم که با احتساب نرخ طبیعی و نرخ مهاجرت به استان ۲.۷ برآورد شده است. با در نظر گرفتن این مقدار جمعیت استان ما تقریبا حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر برآورد میشود.
وی افزود: اما در مورد وضعیت آماری جمعیت استان معتقدم، با توجه به اینکه مهاجرت و آمار رشد طبیعی زاد و ولدها عامل رشد جمعیت در استانها است، از سال ۹۵ تا کنون رشد جمعیت استان با برآورد فعلی متفاوت است.
شیریزاد ادامه داد: طی سال ۹۰ تا ۹۵ مهاجرت و زاد و ولدها نسبت به بعد از آن تاکنون شیب ملایمتری داشته، اما در ۹ سال گذشته به دلیل مسائل اقتصادی، کرونا و از بین رفتن بسیاری از مشاغل ضعیف در اقصی نقاط کشور، از استانهای دیگر و پایتخت به استان البرز مهاجرت زیادی اتفاق افتاد. بنابراین معتقدم نرخ رشد فعلی بالاتر است.
وی در ادامه بیان کرد: با توجه به ساخت و سازهایی که داریم و بر اساس آمارهایی که از دستگاههای خدمات رسان وجود دارد، مهاجرت به صورت افسارگسیختهای اتفاق افتاده است.
شیریزاد درباره اینکه چه برنامههای کوتاه مدت و بلند مدتی برای مهاجرت و کمبود زیرساختها در استان دیده شده، اظهار کرد: طرح و پروژههای فعالی که در استان داریم، نمونهای از این برنامهها برای رفع دو مشکل افزایش جمعیت و کمبود زیرساختهاست. در حوزه بهداشت ساخت و تکمیل بیش از چهار بیمارستان در کنار بخش سوختگی که ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل نفت و استانی برای آن در نظر گرفته شده را داریم و پیگیری و ساخت خانههای بهداشت، تعمیر، تجهیز و افزایش تختهای بیمارستانی و در همین راستا دریافت بیش از ۷۰ میلیارد تومان اعتبار در سالجاری، برای این منظور هم تسهیل کننده خواهد بود .
وی عنوان کرد: در واقع اگر صرف نظر از تمام موارد مذکور، فقط چهار بیمارستانی که در بخش بهداشت در حال ساخت است به مجموعه برنامهها اضافه کنیم، به اندازه سالهای پیش در استان و در این حوزه کار انجام شده است و بیش از ۵۰ درصد به تختهای بیمارستانی موجود اضافه کردهایم.
شیریزاد با اشاره به اینکه در سه سال گذشته ۱۵۰ مدرسه ساخته شده است، گفت: در حال حاضر ۶۰ مدرسه در حال ساخت داریم که حدود ۳۰ مدرسه آن در دهه فجر قابل افتتاح است و تا سال تحصیلی آینده تقریبا ۳۰ مدرسه دیگر میتوانیم به این تعداد اضافه کنیم.
وی افزود: بخشی از ساخت مدارس توسط خیرین انجام میشود اما نیاز به جذب خیرین بیشتری احساس میشود و در این راستا استاندار، مدیرکل صنعت و معدن استان را مکلف کردهاند که باید واحدهای صنعتی و معدنی در راستای انجام مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی استان، نسبت به مشارکت در ساخت مدارس اقدام کنند.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری و سایر مقامات ملزم شدهاند که ارائه پروانه پایان کار به انبوه سازانی که بالای ۲۰۰ واحد میسازند را مطابق قانون، منوط به انجام تکلیف ساخت مدرسه کنند. همچنین فرمانداران مکلف هستند که با توجه به کسری شهر خود، خیرین و سرمایه گذاران را شناسایی کرده و در ساخت مدارس مشارکت دهند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی البرز در همین خصوص یادآور شد: ما برای ساخت مدرسه و با همت آقای استاندار خیّر داریم اما مشکلی که در رابطه با مدرسه سازی با آن مواجه هستیم، کمبود زمین در شهرهایی مثل فردیس است و اگر این مسائل حل شود با مشارکت خیرین اتفاقات خوبی در بخش مدرسه سازی اتفاق خواهد افتاد.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس کسری که در حوزه فضای آموزشی تا سال ۱۴۰۳ برآورد شده است، در دوره ابتدایی۲۰۵ مدرسه، در دوره متوسطه اول ۶۶ مدرسه و در متوسط دوم ۶۴ مدرسه نیاز است تا به سطح متوسط کشوری برسیم. البته پیگیر هستیم تا پایان برنامه هفتم پیشرفت، به متوسط کشوری در این زمینه دست پیدا کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی البرز درباره متوسط تراکم دانشآموزی اظهار کرد: متوسط تراکم دانش آموز هم در کل کشور تقریبا ۲۵ نفر و در استان ما حدود ۳۱ نفر است. که باید این مقدار تراکم را با ساخت مدارس جدید تعدیل کنیم.
وی همچنین گفت: در سایر حوزهها مثل خطوط انتقال، شبکه و مخازن آب و تصفیه خانهها هم اقدامات خیلی خوبی انجام گرفته و مخازن خوبی ساخته شده است. علاوه بر این به خط انتقالهای خوبی پایان دادهایم و اعتبارات خوبی نیز در این حوزه و در فواصل مختلف جذب کردهایم.
شیریزاد درباره تقویت پستهای برق شهرکهای صنعتی ادامه داد: برای تقویت و افزایش پستهای برق شهرکهای صنعتی استان و نیز رونق در استان، جلسات مستمری در معاونت اقتصادی استانداری تشکیل شده تا این مهم نیز تسریع شود. در این زمینه پژوهشگاه مواد و انرژی به عنوان مشاور فنی در کنار مجموعه استانداری برای ایجاد شهرکهای انرژی انتخاب شده است.
وی با اشاره به افزایش سرانههای فرهنگی، افزود: در مورد مسائل فرهنگی چندین فرهنگسرا در نقاط مختلف استان در حال ساخت است و برای مسائل ورزشی ورزشگاه شش هزار نفری و چندین سالن چند منظوره و چمن مصنوعی کوچک و بزرگ داریم که حتی در روستاهها نیز در حال ساخت است و همه این موارد به افزایش سرانه استان در بخش ورزشی و فرهنگی کمک خواهد کرد. علاوه بر آن چند خانه جوان از جمله در کرج و فردیس همه آماده افتتاح و بهرهبرداری است.
انتهای پیام
نظرات