• شنبه / ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۷
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1403112015048
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان

افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از افزایش ۱۳۰ هزار تنی تولیدات بخش کشاورزی در سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: چهار میلیون و ۳۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی امسال در استان برداشت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۳۰ هزار تنی را نشان می دهد.

علیرضا دهمرده امروز شنبه ۲۰ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه سیستان و بلوچستان افزود: یک‌هزار و ۲۰۴ طرح بخش کشاورزی امسال با اعتبار حدود سه همت در این استان به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: با بهره برداری از این طرح‌ها زمینه اشتغالزایی بیش از ۱۰ هزار نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شد.

وی بیان کرد: از مجموع طرح‌های افتتاح شده امسال در سیستان و بلوچستان این مدت ۶۹۶ طرح با اعتبار ۱۶ هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال گرامیداشت دهه فجر به بهره برداری رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: این طرح‌ها در بخش‌های مختلف نظیر بهبود تولیدات دامی، بهبود تولیدات گیاهی، آب و خاک و امور فنی مهندسی، صنایع کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور عشایری و شیلات آب‌های داخلی از مهمترین طرح‌های آماده افتتاح بخش کشاورزی استان ویژه چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است.

دهمرده ادامه داد: با افتتاح این طرح‌ها برای پنج هزار و ۹۱۲ نفر شغل دائم و بیش‌ از ۱۵ هزار نفر روز در سیستان و بلوچستان شغل موقت ایجاد می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: این استان دارای ۵۲۰ هزار هکتار اراضی قابل کشت است که از این سطح سالانه بر حسب میزان آب تخصیصی بین ۴۵ تا ۷۰ درصد به زیر کشت محصولات زراعی و باغی می‌رود و بخش کشاورزی زمینه فعالیت حدود ۱۷۰ هزار بهره بردار را در سیستان و بلوچستان فراهم کرده است.

دهمرده با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: سیمای کشاورزی استان بسیار توانمند و دارای ظرفیت‌های زیادی است، باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیت‌های توسعه، رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در منطقه است.

وی بیان کرد: باغبانی و تولید میوه‌های منحصر به فرد از دیگر مزیت‌های بارز و توانمندی‌های مهم بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان است بطوری که خرما، موز، لیموترش، پرتقال، انبه، پاپایا، چیکو، گواوا، انگور، انجیر و پسته مهمترین محصولات باغی استان است که بسیاری از آنها تنها مختص این منطقه بوده و قابلیت توسعه و صادرات نیز دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: همچنین رشد و گسترش چشمگیر کشت گلخانه‌ای در استان از دیگر ظرفیت‌های متنوع بخش کشاورزی به شمار می‌رود به گونه‌ای که خیار، گوجه فرنگی، گل و گیاه زینتی، توت فرنگی، آناناس و موز از محصولات گلخانه‌ای است که قابلیت تولید و کشت در گلخانه را داشته و چند بار برداشت آنها در سال مزیت مناسبی برای عرضه به بازارهای مصرف کشور محسوب می‌شود.

وی شاخص‌ترین محصولات باغی سیستان و بلوچستان را خرما با سطح ۶۸ هزار و ۹۱۳ هکتار و موز با ۱۲ هزار و ۴۰۹ هکتار عنوان کرد و گفت: مهمترین برنامه‌های استانی در این حوزه شامل خودکفایی در تولید گوشت و مرغ، خودکفایی کشور از موز و تغییر الگوی کشت از فضای باز به بسته برای افزایش راندمان تولید است.

همرده با بیان اینکه طبق پیش‌بینی انجام شده اقلام مورد نیاز پرمصرف مردم استان در ماه رمضان به اندازه کافی تامین شده، بیان کرد: ستاد تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی اقلام مورد نیاز پرمصرف مردم استان در ماه مبارک رمضان را بر اساس پیش‌بینی که با توجه به میزان مصرف سال‌های گذشته انجام شده، به اندازه کافی تامین کرده است.

وی با تاکید بر اینکه تلاش شده تا اقلام مصرفی با بهترین کیفیت ممکن تهیه شود، گفت: با توجه به اینکه کالاهای مهم مصرفی ماه رمضان به اندازه کافی در انبارهای جهاد کشاورزی استان ذخیره شده، مردم نباید در رابطه با تامین اقلام مورد نظر خود در ماه مبارک رمضان نگرانی داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha