حمیدرضا کافینیا مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد در همین زمینه و با اشاره به وقوع آتشسوزی در بیمارستان قائم و بیمارستان امام رضا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هیچ یک از مراکز درمانی محدوده میدان شریعتی مشهد تاییدیه ایمنی آتشنشانی ندارند و بر همین اساس وقوع آتشسوزی در این مراکز درمانی دور از انتظار نیست.
کافینیا تاکید کرد: به منظور حفظ ایمنی شهروندان، کارکنان و بیماران در این مراکز، این مراکز درمانی باید سیستم اعلام، و اطفاء حریق و ... را اصلاح کنند تا شهروندان، کارکنان و بیماران ایمن باشند.
وی افزود: تنها کاری که ما در حال حاضر میتوانیم انجام دهیم این است که همیشه آماده باشیم تا چنانچه آتشسوزی در این محدوده رخ دهد، به موقع برسیم که کسی آسیب نبیند و به اموال مردم و شهر خسارت وارد نشود.
کافینیا با بیان اینکه قریب به اتفاق حریقهای گزارش شده، اتصالات برقی و ناایمن بودن مکان است، افزود: اگر تمام کاربریها موضوعات ایمنی را رعایت کنند، شاهد اتفاقات و حریقهای کمتری در شهرخواهیم بود.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: آمار ۹ ماهه سال جاری نسبت به سال گذشته، بیانگر کاهش ۸ درصدی حریقهاست که یکی از دلایل آن آموزشهای شهروندی در قسمتهای مختلف از جمله مسجدمحوری است و بر همین اساس در بالغ بر ۲۰۰ مسجد، آموزشهای لازم به هیات امنا و نمازگزاران داده شده و ۲ کپسول نیز به این مساجد اهدا شد.
وی ادامه داد: همچنین مجتمعهای مسکونی در مناطق پر تراکم مشهد با همکاری ۱۳ منطقه شهرداری شناسایی و همکاران برای ارائه آموزشها مراجعه میکنند.
کافینیا یادآور شد: تمام هدف ما این است که با کمک این آموزشها و در کنار آن، بازدیدهایی که همکاران ما طبق فرم مخصوص برای پایش ساختمانهای ناایمن دارند، دست به دست هم دهیم تا همچنان آمار حریقها و اتفاقات را کاهش دهیم.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد اظهار کرد: تا الان افق و منظر این بوده که همچنان شاهد کاهش آمار حریقها و اتفاقات باشیم و امیدواریم به همین صورت پیش برویم.
وی با اشاره به اینکه به لحاظ زمان استاندارد رسیدن به محل حریق که ۴ تا ۷ دقیقه است، ما در کشور در حداقل زمان رسیدن به محل حریق هستیم و هیچ کشوری در تایم ما نیست و اعدادشان بالاتر است، تصریح کرد: در حال حاضر ۴ دقیقه و ۳۵ ثانیه میانگین رسیدن به حریقها است ولی در دو نقطه مشهد یکی میدان شریعتی و یکی در محدود طرحچی و بخشی از انتهای طبرسی، زمان رسیدن در زمان استاندارد است، اما مطلوب ما نیست و باز هم باید کمتر شود.
کافینیا خاطرنشان کرد: تلاش میکنیم که در این نقاط ، با احداث ایستگاه آن را جبران کنیم؛ در طرحی زمین با کمک شهرداری مشهد تهیه شده و چنانچه موافقت فرماندار را بگیریم همین امسال کلنگ آن به زمین خواهد خورد.
وی ادامه داد: در میدان شریعتی نیز تمام مجوزهای لازم از مالک، و نهادها و سازمانهای مربوطه گرفته شده بجز دانشگاه علوم پزشکی که همچنان مجوز ندادهاند و منتظر جلسه هیات امنا هستند و بعد آن نیز باید به امضای وزیر بهداشت برسد؛ درانتهای طبرسی نیز ۲ زمین شناسایی کردیم که علیرغم اینکه کار ما ایمنسازی است، شرکت گاز به دلیل حریم لوله گاز موافقت نکرد.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد گفت: در سطح شهر کاربریهای مختلفی داریم که هنوز تاییدیه ایمنی آتشنشانی نگرفتهاند، ولی حساسیت میدان شریعتی به دلیل وجود مراکز درمانی بیشتر است و در مرکز شهر واقع شده است، از طرفی بیمارستانهای قائم، امام رضا و بنتالهدی از سرمایههای این شهر هستند و باید حفظ شوند.
علی رحیمی، مدیر منابع فیزیکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز پیش از این در گفتوگو با ایسنا راجع به واگذاری زمین بیمارستان امام رضا (ع) برای احداث ایستگاه آتشنشانی گفته است: برای واگذاری این زمین نیاز به مجوز هیات امنا است؛ موارد ارسال شده و پس از تصویب آن زمین واگذار خواهد شد؛ اولین جلسه هیات امنا نیز آخر امسال برگزار خواهد شد.
شناسایی ۱۷۰ ساختمان نا ایمن در مشهد
حسین حسامی عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در ادامه و با اشاره به آمار ساختمانهای ناایمن مشهد در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در جلسات کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴که با حضور اعضاء شورا و مدیران شهرداری برگزار شد، یکی از سازمانهایی که مورد بررسی قرار گرفت سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بود که بنا بر گزارش مدیرعامل سازمان آتشنشانی در جلسه رسمی کمیسیون تلفیق، حدود ۱۷۰ ساختمان ناایمن در مشهد شناسایی و در سامانه منتاک (مدیریت و نظارت بر توسعه استانهای کشور) ثبت شده است.
حسامی افزود: ساختمانهایی با کاربریهای تجاری، درمانی، مسکونی و ...در شهر مشهد وجود دارد که این ساختمانها به لحاظ شرایط ایمنی مخصوصا در حوزه آتشنشانی، هم در حوزه اعلام و هم حوزه اطفاء حریق، استانداردهای لازمی را که سازمان آتشنشانی ابلاغ کرده است، نداشته و متاسفانه در حال حاضر در حال بهرهبرداری هستند.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: یکی از موضوعاتی که جزو خطوط قرمز ما در شورا است، امنیت و جان مردم است که باید رعایت شود، لذا درخواست ما از شهرداری، دستگاههای نظارتی و دستگاه قضایی این است که به این موضوع ورود جدی داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: هرآنچه هم که در شورا نیاز باشد انجام خواهد شد، چراکه به سلامت و ایمنی مردم باید به طور ویژه توجه شود و کوچکترین موضوعی که بخواهد امنیت و سلامت مردم را خدشهدار کند، قابل قبول نیست.
از آنجا که تامین امنیت و سلامت شهروندان در مراکز با تجمع بالا و به خصوص مراکز بهداشتی و درمانی بسیار حائز اهمیت است، بنابراین تامین امنیت در این مراکز باید با جدیت و حساسیت بیشتری از سوی مسئولان و سازمانهای مربوطه پیگیری شود.
آتشسوزیهای اخیر در دو مرکز درمانی مهم در این محدوده، خوشبختانه با تلاش آتشنشانان به موقع مهار شد و خسارات جانی به همراه نداشت اما این اتفاقات خود زنگ خطری است و قبل از اینکه در اینگونه مراکز و آن هم در یکی از نقاط پر تردد شهر مشهد شاهد حادثه ناگواری باشیم، باید چارهای اندیشیده شود.
انتهای پیام
نظرات