حجتالاسلام جوادنیکبین در حاشیه دیدار با وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه توسعه زیرساختهای کشاورزی، در افزایش بهرهوری بخش کشاورزی خلیلآباد به عنوان قطب تولید انگور استان تأثیر بسیاری دارد، افزود: در دیدار اخیر با وزیر جهاد کشاورزی دستور پیگیری درخواستهای کشاورزان ترشیز را صادر کردند.
وی تخصیص اعتبار ملی برای احیای باغات انگور و پسته در خلیلآباد را ضروری دانست و گفت: برای انرژیهای تجدیدپذیر از وزیر جهاد کشاورزی درخواست تسهیلات شده است.
نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه دیدار اخیر با وزیر جهاد کشاورزی بهمنظور احیای باغات و بهبود وضعیت کشاورزی شهرستان خلیلآباد برگزار و به بررسی نیازها و درخواستهای کشاورزان منطقه اختصاص داشت، اظهار کرد: یکی از مهمترین این درخواستها، تخصیص اعتبار ملی برای احیای باغات انگور، پسته و انار بود.
وی گفت: با توجه به بحران آب و اهمیت حفظ و احیای باغات، این پروژه باید در ردیف بودجه ملی قرار گیرد. این طرح میتواند به اشتغالزایی بالا در بخش کشاورزی شهرستان کمک کند. در این خصوص طرح تهیه شده و به وزیر جهاد کشاورزی تحویل داده شد.
نیکبین اظهار کرد: از دیگر درخواستهای مطرح شده در این جلسه، تخصیص اعتبار برای حمایت از قیمت کشمش و تشکیل صندوق تخصصی کشمش با محوریت شهرستان خلیلآباد بود. شهرستان خلیلآباد به عنوان قطب تولید انگور در استان خراسان رضوی شناخته میشود و تشکیل چنین صندوقی میتواند به حفظ و تقویت این صنعت کمک کند.
وی با تأکید بر اینکه حمایت از کشمش به عنوان یکی از محصولات کلیدی شهرستان، میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان کمک شایانی کند، تسهیلات و حمایتهای مالی برای کشاورزان را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در این جلسه همچنین درخواستهایی برای دریافت تسهیلات جهت اجرای پنلهای خورشیدی به منظور کاهش ناترازی انرژی برق مطرح شد.
نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی همچنین بر لزوم استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشاورزی تأکید کرد و گفت: این اقدام میتواند به کاهش هزینههای تولید کمک کند و کشاورزان را در مواجهه با چالشهای انرژی یاری دهد.
وی ادامه داد: علاوه بر این، درخواست تسهیلات برای اجرای طرحهای کشاورزی، به ویژه سیستمهای آبیاری، احداث و تجهیز گلخانههای سبزی و صیفی و سرمایهگذاری در صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز مورد تأکید است.
نیکبین افزود: این درخواستها نشاندهنده نیاز به بهبود زیرساختهای کشاورزی و افزایش بهرهوری در این بخش است. با بهبود زیرساختها و استفاده از تکنولوژیهای نوین، میتوان به بهرهوری بالاتری در تولید محصولات کشاورزی دست یافت.
قرار گرفتن گرمازدگی در گزینههای پرداخت غرامت انگور ضروری است
وی همچنین بر ضرورت اصلاح تعهدات صندوق بیمه محصولات کشاورزی تأکید کرد و گفت: افزایش غرامات و قرار گرفتن گرمازدگی در گزینههای پرداخت غرامت انگور ضروری است.
نماینده مردم منطقه ترشیز در مجلس شورای اسلامی افزود: این موضوع به ویژه در شرایطی که کشاورزان با مشکلات طبیعی مواجه هستند، اهمیت زیادی دارد و میتواند حمایت بیشتری از کشاورزان در برابر خسارات ناشی از بلایای طبیعی فراهم کند.
وی از صدور دستور توسط وزیر جهاد کشاورزی برای انجام کلیه درخواستها خبر داد و گفت: مقرر شد که این درخواستها به معاونتهای تخصصی ارجاع و مراحل پیگیری و انجام آنها آغاز شود. این اقدام نشاندهنده توجه جدی وزارت جهاد کشاورزی به مشکلات و نیازهای کشاورزان منطقه ترشیز است و امیدواریهایی را برای بهبود وضعیت کشاورزی در این شهرستان ایجاد کرده است.
نیکبین گفت: امیدواریم که کشاورزان این منطقه بتوانند با مشکلات کمتری مواجه شوند و به توسعه پایدار کشاورزی در ترشیز کمک کنند. این همکاریها و تعاملات بین مسئولین و کشاورزان، میتواند به عنوان یک الگوی موفق در سایر مناطق کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد.
شهرستان خلیلآباد دارای ۵۷۲۷ هکتار انگور است. انگور تولید شده ۸۰ درصد تبدیل به کشمش و مابقی صرف تازه خوری به کشورهای همسایه و سایر استانهای کشور صادر میشود. پیکامی و عسکری معمولی که برای تولید کشمش و تازه خوری مصرف می شود و سایر ارقام شامل؛ ترکمن ۴، لعل، ریشبابا، صاحبی، رزقی، یاقوتی، فخری، مسکه، طرقی، خلیلی، سرقی و ارقام تجاری جدید که برای تازه خوری و تهیه مویز و تیفی استفاده می شود.
انتهای پیام
نظرات