علی قاسمزاده امروز پنجشنبه ۱۸بهمن در پنجاهودومین ویژهبرنامه «به احترام مردم اصفهان» با محوریت بهرهبرداری از ۲۰ بنای احیا شدهی مجموعه تاریخی تخت فولاد اظهار کرد: اصفهان شهر ویژهای است و هر کس در این شهر مسئولیت میپذیرد باید با نگاه ویژه وارد حوزه مدیریت شود.
شهردار اصفهان ادامه داد: تخت فولاد از حیث قدمت تاریخی، تنوع سبکهای معماری و تنوع کاربریهای مختلف، وجود مقبره بیش از دو هزار شخص نامدار در عرصههای مختلف و بسیاری جنبههای دیگر، آرامستانی استثنایی و شاخص در جهان است.
قاسمزاده با بیان اینکه اگر سنگهای مزار تخت فولاد را ملاک قرار دهیم، قدمت آنها به قرن چهار و یا پنجم هجری برمیگردد، تصریح کرد: اگر قبر یوشع پیامبر را ملاک قرار دهیم، قدمت آن به قبل از اسلام برمیگردد و اگر تاریخ را ملاک قرار دهیم، حافظ ابونعیم اصفهانی در کتاب ذکر اخبار اصفهان مینویسد: «قدمت تخت فولاد به قدمت زمین، آسمان و بشر برمیگردد.»
قاسمزاده بیان کرد: معماری و کالبد، تنوع فضایی که در تخت فولاد وجود دارد، در هیچ جای دنیا نمیتوان پیدا کرد؛ مدرسه، تکیه، چلهخانه، و انواع سنگنوشتهها از جمله کالبد متنوع این مکان است.
وی با تاکید بر اینکه از حیث رجالی که هویت بخش تخت فولاد شدند، یادآور شد: دو هزار مشاهیر کشور شامل فقیه، فیلسوف، عالم، تاجر خوشنام، صنعتگر، موسیقیدان و خطاط بزرگ در این خاک مقدس مدفون هستند.
شهردار اصفهان با بیان اینکه تخت فولاد پناهگاه عشاق و عرفایی است، افزود: هر سال در حال مرمت و نگهداری بناهای تخت فولاد هستیم. این مجموعه از سال ۷۵ ثبت ملی و از سال ۷۰ مدیریت مستقلی برای آن تعریف شده است، همچنین هر سال در بودجه برای آن ردیف در نظر گرفته و مرمت میشود.
وی در پایان تاکید کرد: امیدواریم مرمت و احیای ۲۰ بنا در تختفولاد بتواند گامی مؤثر در راستای صیانت از این آرامستان تاریخی باشد و در آینده نیز همه ما برای حفظ این مکان تلاش کنیم.
انتهای پیام
نظرات