• پنجشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: تهران
  • کد خبر: 1403111813368
  • خبرنگار : 71951

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران:

حفظ ذخایر ژنتیکی یکی از مهمترین وظایف مرکز تحقیقات استان تهران است

حفظ ذخایر ژنتیکی یکی از مهمترین وظایف مرکز تحقیقات استان تهران است

ایسنا/تهران رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران، پیشرفت‌های چشمگیر این مرکز در زمینه تولید دانش‌بنیان، ارتقای بهره‌وری کشاورزی و ارائه راهکارهای علمی برای رفع چالش‌های بخش کشاورزی را برشمرد و حفظ ذخایر ژنتیکی را یکی از مهمترین وظیفه مرکز تحقیقات عنوان کرد.

محسن سیلسپور در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به تاریخچه و جایگاه مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران اظهار کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران قدیمی‌ترین مرکز تحقیقاتی کشور و از بزرگترین مراکز تحقیقاتی در حوزه کشاورزی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: مرکز در شش حوزه اصلی فعالیت می‌کند که شامل تحقیقات، آموزش، نظارت، ژن پلاس، تولید محصولات فناورانه و حفظ منابع ژنتیکی است.

سیلسپور با اشاره به رسالت اصلی این مرکز افزود: وظیفه اصلی ما در مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران شناسایی چالش‌های کشاورزی و حل مشکلات بهره‌برداران است و هدف ما افزایش عملکرد محصولات زراعی و ارتقای کیفیت است.

وی توضیح داد: در سال ۱۴۰۳، مرکز تحقیقات استان تهران با اجرای ۴۵ پروژه تحقیقاتی در پنج بخش مختلف شامل گلخانه، پنبه، علوم دامی، ساختار مرکز و نظام‌های نوین به‌طور جدی در حل مسائل کشاورزی تلاش می‌کند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در ادامه به فعالیت‌های آموزشی این مرکز اشاره کرد و گفت: آموزش‌های تخصصی برای بیش از ۵۰ هزار بهره‌بردار در استان تهران برگزار شده و هم‌چنین در زمینه آموزش رسمی و ضمن‌خدمت پرسنل وزارت جهاد کشاورزی نیز فعالیت می‌کنیم.

سیلسپور یکی دیگر از وظایف این مرکز را ترویج و انتقال یافته‌های تحقیقاتی به کشاورزان دانست و افزود: ما نتایج پروژه‌های تحقیقاتی را از طریق کلاس‌های ترویجی، نشریات، مزارع نمایشی و طرح‌های تحقیقاتی به بهره‌برداران منتقل می‌کنیم. هدف ما افزایش دانش فنی بهره‌برداران است تا آنها بتوانند به‌طور مؤثرتر از روش‌های نوین کشاورزی استفاده کنند.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران هم‌چنین از نظارت این مرکز بر تولید و توزیع نهاده‌های شیمیایی و کودهای کشاورزی در سطح استان خبر داد و گفت: تیم نظارتی ما کیفیت کودهای شیمیایی را بررسی و نظارت می‌کنند.

سیلسپور با اشاره به اهمیت حفظ منابع ژنتیکی، افزود: یکی از مهمترین وظایف ما حفظ و احیای ذخایر ژنتیکی کشور است. به‌عنوان مثال، ما تنوع ژنتیکی زیادی در پنبه و ارقام انجیر داریم که این منابع را باید حفاظت نماییم.

سیلسپور به تولید محصولات فناورانه در مرکز تحقیقات اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین فعالیت‌های ما در حوزه تولید فناورانه، تولید بذرهای اصلاح‌شده مانند بذر گندم، جو، کلزا و پنبه است. این تولیدات مبتنی بر فناوری و دانش‌بنیان هستند که نتیجه تحقیقات علمی ماست.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در پایان گفت: تولید بذر مرغوب و مناسب یکی از پیش‌نیازهای اصلی برای کشاورزی پایدار و افزایش تولید محصولات است و ما در مرکز تحقیقات استان تهران در این زمینه نقش مؤثری ایفا می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha