غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی روز چهارشنبه ۱۷ بهمن، در مراسم رونمایی از پادزهر هفت ظرفیتی ضد مارگزیدگی موسسه رازی که همزمان با دهه فجر و اعیاد شعبانیه برگزار شد، اظهار کرد: محققان موسسه رازی دستاوردی مهم را معرفی کردند که گامی بزرگ در جهت حفظ امنیت زیستی کشور محسوب میشود. این پادزهر برای مقابله با گونهای از مار تولید شده است که طی سالهای اخیر در استان سیستان و بلوچستان مشاهده و موجب تلفات انسانی شده بود.
وی گفت: این گونه جدید از سمیت بالایی برخوردار است و پادزهرهای موجود تأثیر کافی بر آن نداشتند اما با تلاش محققان این موسسه، نمونههایی از مار صید و پس از انجام مطالعات علمی، پادزهری ویژه برای آن تولید شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از دستاوردهای مهم موسسه رازی را تولید سرمهای ضد مارگزیدگی و عقربزدگی دانست و گفت: ایران از معدود کشورهایی است که توانسته میزان مرگومیر ناشی از مارگزیدگی را به صفر برساند، در حالی که این آمار در سایر کشورها بین هشت تا ۱۸ درصد است. این موفقیت با تحقیقات گسترده محققان موسسه رازی و تولید سرمی هفت ظرفیتی با قابلیت درمان انواع مارگزیدگی حاصل شده است.
گل محمدی ادامه داد: موسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی، بهعنوان یکی از مراکز مهم تحقیقاتی کشور، نقشی کلیدی در سلامت انسان و دام ایفا میکند. این موسسه تاکنون توانسته است با تولید واکسنهای حیاتی، از جمله هفت مورد از ۱۱ واکسنی که در بدو تولد نوزادان تزریق میشود، سهمی مهم در ریشه کنی یا کنترل بیماریهایی مانند فلج اطفال، دیفتری و سرخک داشته باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به انتقال دانش موسسه رازی به بخش خصوصی، گفت: این موسسه با ایفای نقش خود در حوزه ترویج، موجب شده شرکتهای خصوصی و دانشبنیان نیز به این حوزه وارد شوند.
انتهای پیام
نظرات