• چهارشنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403111712949
  • خبرنگار : 71415

لاوروف مخالفت ترامپ با عضویت اوکراین در ناتو را ستود

لاوروف مخالفت ترامپ با عضویت اوکراین در ناتو را ستود

وزیر امور خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) تاکید کرد مسکو از موضع دونالد ترامپ در اشتباه خواندن عضویت اوکراین در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) استقبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز در نشستی با هدف اعطای استوارنامه به سفرا در شهر مسکو تصریح کرد مسکو از اینکه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در موضع‌گیری خود پیرامون عضویت اوکراین در ائتلاف ناتو، ورود این کشور به این ائتلاف را اشتباه دانسته، استقبال می‌کند.

لاوروف در این نشست تصریح کرد: «به ناگهان برای نخستین بار رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ در یکی از اولین‌ سخنرانی‌های خود از موضع دولت جو بایدن، رئیس جمهور قبلی آمریکا در خصوص بحران اوکراین انتقاد کرده و علنا می‌گوید که یکی از اشتباهات اصلی کشاندن اوکراین به داخل ائتلاف ناتو است...برای نخستین بار یک رهبر غربی، آن هم نه فقط یک رهبر غربی بلکه رهبر ایالات متحده آمریکا و رهبر کل جهان غرب این کلمات را به زبان آورد که ما به طور کلی از آن استقبال می‌کنیم چون برای اولین آمریکا مشکل ناتو را شناسایی کرده و حاضر به بحث به صورت جدی در مورد آن است.»

سرگئی لاوروف همچنین اشاره کرد که دبیرخانه سازمان ملل متحد از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از سیاست غرب در بحران اوکراین حمایت می‌کند.

وزیر امور خارجه روسیه گفت: «متاسفانه دبیرخانه سازمان ملل متحد از جمله دبیرکل، علی‌رغم الزامات ماده ۱۰۰ منشور این سازمان مبنی بر اینکه دبیرخانه باید بی‌طرف باشد و در مورد چیزی موضع نگیرد، از هیچ دولتی دستورالعمل دریافت نکند، به طور فعال در کنار غرب در امور اوکراین بازی می‌کند. اگرچه ممکن است چنین دستورالعمل‌هایی به طور رسمی مستند نباشد، بسیاری از مقامات ارشد دبیرخانه سازمان ملل از کشورهایی مانند ایالات متحده، بریتانیا، کانادا و سایر اعضای ناتو آمده‌اند. این مقامات تمایل دارند نظراتی را بیان کنند که با منافع غرب همسو باشد.»

در خصوص پیوستن کی‌یف به ناتو، خبرگزاری «ریانووستی» همچنین گزارش داد، دونالد ترامپ در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ وعده داده بود به جنگ اوکراین در عرض ۲۴ ساعت بعد از روی کار آمدن برای دومین بار در ریاست جمهوری پایان دهد. این در حالی است که کیت کلاگ، فرستاده ویژه ایالات متحده برای اوکراین نیز پیشتر این هدف را که دولت ترامپ به جنگ اوکراین در عرض ۱۰۰ روز بعد از شروع به کار این دولت پایان دهد مطرح کرد. رئیس جمهور آمریکا تاکید کرده که اوکراین نباید به عضویت در ناتو در بیاید.

ترامپ در ماه ژانویه با این موضع روسیه مبنی بر اینکه اوکراین نباید به عضویت در ناتو در بیاید موافقت کرده و جو بایدن، رئیس جمهور سابق را مسئول تغییر موضع ایالات متحده در زمینه حمایت از عضویت اوکراین در ناتو دانست.

حدود یک ماه پیش ترامپ در زمانی که هنوز رئیس جمهور منتخب آمریکا بود با تایید موضع مسکو علیه پیوستن اوکراین به ناتو، گفت احساسات روسیه در مورد حضور «کسی درست در آستانه دروازه» را درک می‌کند.

دونالد ترامپ روز ۱۸ دی ماه تاکید کرد موضع روسیه را مبنی بر اینکه اوکراین نباید بخشی از ناتو باشد، درک می‌کند و ابراز تاسف کرد که نمی‌تواند قبل از مراسم تحلیف با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دیدار داشته باشد.

اگرچه اعضای ناتو و دولت دموکرات جو بایدن از عضویت نهایی کی‌یف حمایت کردند، اما اوکراین هرگز دعوتی دریافت نکرده است. کی‌یف می‌گوید پیوستن به ناتو از تخاصم بیشتر روسیه جلوگیری می‌کند. در مقابل، ترامپ و متحدانش تاکید دارند که عضویت اوکراین بی‌جهت مسکو را تحریک می‌کند و این ائتلاف را به جنگ می‌کشاند.

ترامپ گفته بود: «بخش بزرگی از مشکل این است که روسیه برای سال‌ها، خیلی قبل از پوتین، می‌گفت "شما هرگز نمی‌توانید ناتو را با اوکراین ترکیب کنید." حالا هم این را گفته‌اند. مثل این است که روی سنگ نوشته شده باشد... اما در جایی در امتداد این خط بایدن گفت که "نه، آنها باید بتوانند به ناتو بپیوندند" خوب، پس روسیه یک نفر را در پشت دروازه خانه خود دارد و من می‌توانم احساسات آنها را در مورد آن درک کنم.»

جنگ روسیه و اوکراین از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ آغاز شده و اکنون نزدیک به سه سال از آن می‌گذرد. این جنگ از زمانی آغاز شد که روسیه با اشاره به بحران‌های امنیتی و تاریخی، حمله‌ای به خاک اوکراین ترتیب داد. پیش از آن، ناتو به شکلی تحریک‌آمیز به توسعه جناح شرقی ناتو مبادرت ورزیده و قول‌هایی به کی‌یف داد که خشم مسکو را در پی داشت و به جنگ انجامید.

روسیه به‌شدت با عضویت اوکراین در ناتو مخالف است. مسکو این عضویت را تهدیدی مستقیم برای امنیت خود می‌داند. کرملین معتقد است که گسترش ناتو به شرق، روسیه را در محاصره نظامی قرار می‌دهد. به همین دلیل، یکی از دلایل حمله به اوکراین جلوگیری از پیوستن این کشور به ناتو عنوان شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha