به گزارش ایسنا، افتتاح این مراکز نقش مهمی در افزایش بهرهوری، کاهش وابستگی به واردات و حمایت از تولید ملی خواهد داشت و آینده باغبانی و دامپزشکی را متحول میکند.
بر این اساس مرکز ملی تأمین هستههای اولیه سالم و اصیل گیاهان باغی برای تضمین سلامت و بهرهوری باغهای کشور و نیز آزمایشگاه همکار دامپزشکی آنزیمها و افزودنیهای زیستی به عنوان گامی بلند برای ارتقاء سلامت و کیفیت محصولات حیوانی در این پژوهشگاه بیوتکنولوژی افتتاح شد.
غلامرضا گل محمدی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در این مراسم که روز چهارشنبه ۱۷ بهمن در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، گفت: یکی از وظایف و جایگاههای مهم سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مرجعیت علمی آن است. پژوهشگاه بیوتکنولوژی هم به عنوان یک نهاد و مرکز فناور محور و هم بر اساس شعار اصلی سازمان تات نیاز به فناوری برای تامین امنیت پایدار غذایی کشور را مورد توجه قرار داده است.
وی افزود: اگر چه چندین آزمایشگاه مرجع داریم، اما تاکنون آزمایشگاهی که اصالت و عاری از بیماری نهالستانها را ایجاد کند، در کشور نداشتیم و این دو آزمایشگاهی که امروز افتتاح شد برای نخستین بار در کشور راهاندازی شده است.
گل محمدی ادامه داد: ظرف سالهای آینده ارزش افزودهای که این دو آزمایشگاه از نظر عملکرد محصولات باغبانی، اصالت ژنتیکی و خلوص دارد، حدود ۲.۵ میلیارد دلار ارز آوری و صرفهجویی ارزی از نظر تولید محصولات کشاورزی خواهد داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در بخش دامپزشکی هم آزمایشگاه مرجع دیگری مثل ردیابی محصولات تراریخته داشتیم. اما در مورد خوراک دامی تولید شده و کیفیتسنجی، وجود آنزیمهای مختلف و ترکیب خوراک دامی در کشور آزمایشگاه مرجعی نبود. در این راستا با همکاری بخش خصوصی و معاونت باغبانی و همه بخشها این مرکز راهاندازی شد که میتواند آنزیمهای خوراک دام و سایر حوزههای صنایع غذایی را کیفیتسنجی کند.
همچنین در ادامه این مراسم محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی با بیان اینکه تولید نهال مهمترین بخش کشاورزی است، اظهار کرد: ۲۰ درصد و حدود ۳۷ درصد اشتعال بخش کشاورزی مربوط به بخش باغبانی است و سالانه بین ۲ تا ۲.۵ میلیارد در این بخش صادرات داریم.
وی افزود: اگر بتوانیم نهال سالم و اصیل را وارد بخش تولید کشور کنیم، حداقل ۵۰ درصد افزایش تولید خواهیم داشت که باعث میشود حدود ۲.۷ میلیارد دلار در بخش باغبانی اثر بخشی داشته باشیم.
وی بیان کرد: از مجموع نهالهایی که در کشور تولید میشود، تنها حدود ۲ درصد نهال سالم اصیل و گواهی شده است، بنابراین این مرکز به صورت ملی ایجاد شد و وظیفهاش تامین هستههای سالم و اصیل برای بخش باغبانی است.
مردی اظهار کرد: در کنار این مرکز زنجیرهای از شرکتها و تشکلها را ایجاد کردیم، تا بتوانند این دانش فنی را که در اختیار ماست، استفاده کنند و نهال اصلی و سالم را در کشور تامین کنند.
وی ادامه داد: در این مجموعه ۵۰ عضو هئیت علمی مشغول فعالیت هستند که طی ۲۰ سال فعالیت آنها منجر به دستیابی به این دانش فنی شده است. آزمایشگاه دیگری تحت عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی هم امروز افتتاح شد که وظیفه آن کمک به بخش صنعت دام است تا بتواند کیفیت خوراک دامی را بالا ببرد. افزایش کیفیت خوراک باعث بهتر شدن کیفیت محصول و سلامت دام و انسان میشود.
گفتنی است صنعت باغبانی کشور همواره با چالشهایی همچون بیماریهای ویروسی، کاهش عملکرد و کیفیت نهالها و آسیبهای ناشی از استفاده از نهالهای غیراستاندارد مواجه بوده است. مرکز ملی تأمین هستههای اولیه سالم و اصیل گیاهان باغی، با هدف تولید و تکثیر نهالهای سالم و عاری از ویروس و تکمیل زنجیره تولید نهال سالم راهاندازی شده و نقش مهمی در افزایش عملکرد باغات، بهبود کیفیت محصولات باغی و ارتقای صادرات این محصولات خواهد داشت.
هنچنین آزمایشگاه همکار دامپزشکی آنزیمها و افزودنیهای زیستی با تمرکز بر ارزیابی و کنترل کیفی افزودنیهای زیستی خوراک دام، طیور و آبزیان، به عنوان یک مرکز تخصصی و پیشرو در این حوزه فعالیت خواهد کرد. کنترل کیفیت آنزیمهای مورد استفاده در جیره غذایی دام، طیور و آبزیان از مهمترین حوزههای فعالیت این آزمایشگاه است.
این رویداد در تحقق اهداف دانشبنیان، افزایش تولید و بهبود کیفیت در بخش کشاورزی و دامپزشکی کشور اهمیت داشته و با حضور دکتر گلمحمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر برومندی، معاون وزیر در امور باغبانی و دکتر رفیعیپور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات