• سه‌شنبه / ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403111611906
  • خبرنگار : 71654

کشف قارچی که عنکبوت‌ها را به زامبی تبدیل می‌کند

کشف قارچی که عنکبوت‌ها را به زامبی تبدیل می‌کند

یک عامل بیماری‌زای جدید در ایرلند کشف شده است. این قارچ موذی عنکبوت‌های درون‌ غارها را آلوده می‌کند و رفتار آنها را تغییر می‌دهد تا به گسترش هاگ‌های قارچ و رساندن آنها به قربانیان جدید کمک کنند.

به گزارش ایسنا، در سال ۲۰۲۱، یک گروه از کارمندان تلویزیون بی‌بی‌سی به کشف وحشتناکی دست یافتند. عنکبوتی پوشیده از قارچ که در یک باروت‌فروشی متروکه در ایرلند شمالی به سقف چسبیده بود. در بررسی دقیق‌تر توسط کارشناسان، مشخص شد که عنکبوت از گونه‌ شناخته شده‌ «Metellina merianae» است، در حالی که به نظر می‌رسید قارچ یک گونه جدید باشد.

به نقل از نیواطلس، این قارچ به فهرست طولانی مواردی اضافه شد که به نام گیبلولا (Gibellula) شناخته می‌شوند. در جستجوهای بعدی صحنه‌های مشابهی در غارهای طبیعی یافت شد. عنکبوت‌های آلوده بر روی دیوارها یا سقف غارها در سراسر ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند یافت شدند.

این ماجرا به گونه‌ای است که گویی از دل یک فیلم ترسناک بیرون آمده است. این قارچ مغز میزبان خود را هک می‌کند و عنکبوت‌های معمولی را از لانه‌ها و تارهای خود بیرون می‌کشد و به سطحی در معرض دید می‌برد. زمانی که عنکبوت به آنجا می‌رود، می‌میرد و برای قارچ محیط خوبی برای رشد فراهم می‌کند تا زمانی که بتواند هاگ‌های خود را آزاد کند. سپس جریان هوای در گردش غار، آن هاگ‌ها را برای یافتن میزبان‌های بالقوه جدید جابه‌جا می‌کند و این چرخه ترسناک دوباره آغاز می‌شود.

اینکه قارچ دقیقا چگونه عنکبوت‌ها را دستکاری می‌کند، هنوز مشخص نشده است، اما محققان می‌گویند که مطالعات بیشتر باید متابولیت‌هایی را که آنها تولید می‌کنند و همچنین تاثیرات عفونت بر روی جمعیت عنکبوت‌ها را بررسی کند.

این تنها یکی از بسیار داستان‌های ترسناک در دنیای حشرات است. گونه خاصی از زنبور نیز عنکبوت‌ها را می‌رباید تا آنها را وادار کنند تا یک شبکه پیله‌ای مخصوص برای لارو زنبور بسازند و سپس عنکبوت را قبل از مستقر شدن در شفیره، می‌خورند.

البته عنکبوت‌ها خود کاملا بی‌گناه نیستند. دیده شده است که آنها، کرم‌های شب‌تاب را که در تارهایشان به دام افتاده‌اند هک می‌کنند تا کرم‌ها، الگوهای نوری جفت‌گیری را بتابانند و جنس مخالف را جذب کنند. به این ترتیب به طرز هوشمندانه‌ای تعداد بیشتری از کرم‌های شب‌تاب در دام می‌افتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha