مرتضی بحرانی در گفت وگو با ایسنا گفت: شتر به دلیل نداشتن وابستگی به خارج کشور نقش بسزایی در برقراری امنیت غذایی دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر داشتن مناطق شورهزار و بیابانی، آب و هوای گرم و مرطوب و همچنین گونههای خاص گیاهی را از مزیتهای استان بوشهر برای پرورش شتر دانست.
وی با بیان اینکه ۳ نژاد شتر در استان بوشهر وجود دارد افزود: شتر به منابع کمتری از نظر آب و خاک نیاز داشته و به علت از بین نبردن مراتع، سبب بیابانزایی هم نخواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تصریح کرد: مقاومت بالای شتر در مقابل بیماریهای عفونی و عوامل از در شرایط سخت و تولید محصولات دامی با بازده اقتصادی مطلوب از دیگر امتیازهای پرورش شتر است.
بحرانی با اشاره به اینکه پوشش عمده گیاهان استان را گیاهان شورپسند از خانواده سالسولا تشکیل میدهد ادامه داد: علوفه مذکور، نمک اضافی موجود در خاک را کاهش و سبب بیانزدایی میشود و برای مصرف شتر مناسب است.
وی با بیان اینکه امسال شاهد کاهش شدید بارندگی در استان بودهایم گفت: کاهش چشمگیر آمار جمعیت دام سبک استان در یک دهه اخیر از ۱۷۵۰۸۷۶ رأس به ۹۵۴۵۲۰ رأس، نشان دهندهی تأثیر شدید خشکسالی بر صنعت دامپروری استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر ادامه داد: اقدامات و تمهیداتی برای اجرای طرح راهاندازی پرورش شتر، اصلاح نژاد شترهای بومی استان جهت افزایش تولید گوشت، شیر و کرک آنها انجام گرفته است.
بحرانی بیان کرد: شهرستانهای محل اجرای طرح راهاندازی پرورش شتر و تعداد واحدهای پیشنهادی در استان دیر ۱۰ واحد، دشتی ۱۰ واحد، بوشهر ۸ واحد، دشتستان واحد بوده است.
وی تاکید کرد: حرکت و تحول اساسی در زیر بخش امور دام استان و کشور، همگام با سیاستهای جدید اقتصادی لازم است تا بتوانیم در صادرات رقیب جدی برای کشورهای حوزه خلیجفارس باشیم.
انتهای پیام
نظرات