سرهنگ موسی بزرگی امروز ۱۶ بهمن ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، از تشدید نظارتهای پلیس راه در محورهای استان با هدف کاهش سوانح و تلفات جادهای خبر داد و اظهار کرد: در مجموع، میزان برخورد با رانندگان متخلف در استان از ابتدای سال تا کنون رشد چهار درصدی داشته است. البته با توجه به اهمیت برخورد با تخلفات حادثهساز که عمده تصادفات منجر به فوت ناشی از آنهاست میزان برخوردها در این بخش ۱۰.۵ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به گستردگی محورها در این استان، افزود: جدای از افزایش حضور فیزیکی پلیس راه، میزان نظارتهای نامحسوس و هوشمند نیز با روند رو به رشدی در استان مواجه بوده است.
بزرگی اجرای طرح پایش سرعت و فاصله طولی خودروها از ۱۰ بهمنماه جاری را در همین راستا ارزیابی کرد و گفت: عدم رعایت فاصله طولی از عوامل اصلی و موثر در بروز تصادفات جادهای است.
وی با بیان اینکه این طرح نظارتی به کمک سامانههای هوشمند در حال اجراست، خاطرنشان کرد: با افزایش نظارتهای هوشمند در محورهای استان، امکان پایش خودروها به سهولت فراهم است و در این طرح ملی، فاصله طولی خودروها بهطور دقیق مورد پایش و ارزیابی قرار میگیرد.
وجود ۵۰۰۰ کیلومتر راه فرعی و اصلی در استان
بزرگی اظهار کرد: فعلا به رانندگانی که فاصله ایمن را رعایت نمیکنند با هدف آگاهیبخشی، فقط تذکر و پیامک ارشادی ارسال میشود؛ اما در مرحله بعد، مطابق آییننامه راهنمایی و رانندگی برای خودروهای متخلفی که فاصله طولی را رعایت نمیکنند، جرائم پیشبینی شده نیز اعمال قانون میشود.
رئیس پلیس راه استان سمنان از وجود ۵۰۰۰ کیلومتر راه فرعی و اصلی در استان خبر داد و گفت: بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر تنها راه اصلی بزرگراهی در استان وجود دارد و نظارت بر محورهای استان پهناوری مثل سمنان دشوار است. با این همه هم از نظر نظارت فیزیکی و هم از نظر نظارت هوشمند، شرایط به مراتب بهتر شده است.
۱۰۰ دوربین فعال نظارتی در محورهای استان
وی با اشاره به افزایش نظارتهای پهپادی و هوشمند در محورهای استان، گفت: در حال حاضر ۱۰۰ دستگاه دوربین فعال نظارتی و ثبت تخلف در محورهای استان داریم. ضمن اینکه ۲۶ دستگاه دوربین در شرف نصب داریم که با نصب آنها وضعیت نظارت هوشمند بر محورها افزایش بیشتری مییابد.
بزرگی از سامانه پایش هوشمند ناوگان حمل و نقل عمومی مسافر به عنوان یک ظرفیت دیگر در این بخش نام برد و گفت: از طریق این سامانه امکان نظارت آنلاین و دقیقتر بر ناوگان عمومی و بخصوص رانندگان اتوبوس وجود دارد.
وی با بیان اینکه از طریق دوربینها نه تنها میزان سرعت لحظهای بلکه میانگین سرعت خودروها نیز محاسبه میشود، ادامه داد: پلیس راه در برخورد با تخلفات بسیار جدی است.
رئیس پلیس راه استان سمنان از ناوگان پهپادی به عنوان دیگر ظرفیت مهم و کارآمد در این بخش نام برد و اظهار کرد: ناوگان پهپادی و گروه عملیات ویژه ترافیک از طریق پایش سطح محورها بحرانی و پرتردد با تخلفات در این بخش برخورد میکند. علاوه بر این، با افزایش حضور فیزیکی پلیس راه در محورها، کانالیزه کردن محور و فضای جلوی پاسگاه های پلیس راه، بهره گیری از ظرفیت فرمانداریها، دهیاریها، نهادهای امدادرسان و دیگر دستگاهها سطح نظارت در محورها را افزایش دادیم تا از این طریق نیز به کاهش تصادفات در استان کمک کنیم.
اصلاح ۷۰ نقطه حادثهخیز و شناسایی ۵۹ نقطه جدید
بزرگی از اصلاح و ایمنسازی ۷۰ نقطه حادثهخیز در راههای استان خبر داد و گفت: این نقاط توسط پلیس راه شناسایی و به راهداری استان معرفی شدند. اداره کل راهداری استان نیز با فعالیت جهادی خود همه این ۷۰ نقطه را اصلاح کرده است که جای قدردانی دارد.
وی از شناسایی ۵۹ نقطه حادثه خیز جدید در طول محورهای استان خبر دادو افزود: این نقاط حادثهخیز جدید توسط همکاران ما در پلیس راه شناسایی و به اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان، اداره کل راهداری شرق استان و اداره کل راه و شهرستازی استان معرفی شدند تا زمینه اصلاح و ایمنسازی آنها نیز فراهم شود.
رئیس پلیس راه استان سمنان با اشاره به بهبود شرایط راه های استان گفت: پروژههای متعددی مانند آزادراه حرم تا حرم، سرخه - سمنان، سمنان - فیروزکوه و... در سطح استان در حال اجراست که با بهرهبرداری از این پروژهها ایمنی راهها در استان تا حد زیادی افزایش مییابد.
وی افزود: به دنبال این هستیم که با بهبود زیرساخت های ارتباطی، کمترین تصادفات و یا تلفات جاده ای را به دلیل نقص جاده داشته باشیم.
بزرگی با بیان اینکه عوامل متعددی در سوانح جاده ای موثر است، گفت: براساس نظرات کارشناسانه عدم توجه به جلو، خستگی و خوابآلودگی، انحراف از مسیر و... از اصلی ترین عوامل موثر در سوانجح استان هستند که عمده آن به دلیل کویری و بیروحی راه های استان و در نتیجه افزایش واژگونیها در استان میانجامد. البته عدم رعایت فاصله طولی، کیفیت پایین خودروهای داخلی، سرعت غیرمجاز، انحراف به چپ و عدم توجه به جلو و... از دیگر عوامل موثر در تصادفات جادهای استان است که نباید از نظر دور داشت.
وی با بیان اینکه ۴۷ درصد تصادفات ۱۰ ماهه گذشته از نوع واژگونی و خروج از جاده بودند افزود: ۴۳ درصد سوانح به دلیل عدم توجه به جلو رخ داده است.
رشد ۷ درصدی تلفات جادهای سمنان
بزرگی از رشد ۷ درصدی تلفات جاده ای استان سمنان خبر داد و تصریح کرد: میزان مجروحین تصادفات استان در این بازه ۱۰ ماهه نیز ۱۰ درصد افزایش یافت و این در حالی است که در مجموع میزان تصادفات در محورهای استان با کاهش دو درصدی روبرو بوده است.
رئیس پلیس راه استان با اشاره به فراوانی بالای واژگونیها در استان به رانندگان توصیه کرد که به ازای هر دو ساعت رانندگی ۱۵ دقیقه استراحت کنند و با رعایت سرعت مطمئنه و پرهیز از تخلفات حادثه ساز به کاهش سوانح و تلفات جاده ای کمک کنند.
انتهای پیام
نظرات