«علی جم» امروز سهشنبه به مناسبت ایام الله دهه فجر در نشست با خبرنگاران ضمن اشاره به عبور استان از پیک بار تابستان به رغم ناترازیهای برق، گفت: متاسفانه در زمستان نیز به دلیل محدودیت گاز در نیروگاهها و عدم تامین گاز مایع مورد نیاز با مشکل کاهش اجباری مصرف برق مواجه شدهایم.
وی با بیان این که خاموشی در بخش خانگی در سراسر کشور از ۱۰ صبح تا ۶ بعدازظهر اعمال میشود، گفت: خاموشی اضطراری و خارج از برنامه شب گذشته(دوشنبه) به دلیل افت فرکانس در شبکه و لزوم حفظ پایداری آن، طی دو مرحله در شهر یزد اعمال شد.
وی ضمن پیش بینی تداوم خاموشیها تا دو هفته آینده، تصریح کرد: سرانه مصرف برق در بخش خانگی طی سال ۱۴۰۲ در استان یزد معادل ۱۸۳ کیلووات و در سال جاری با رشد ۱۰ درصدی معادل ۲۰۰ کیلوولت بوده که این رشد عمدتاً به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی مانند کولرهای گازی بوده و تقریباً معادل سرانه مصرف دیگر مناطق کشور است.
جم به اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل برای ترویج فرهنگ صرفه جویی، تاکید کرد: به نظر میرسد تا اصلاح اقتصاد برق در کشور رقم نخورد این سیکل معیوب مصرف را شاهد خواهیم بود و لازم است که تطابق بین هزینههای تامین با هزینه فروش برق اعمال شود.
این مسئول در بخش دیگری از صحبتهایش اعلام کرد: در دهه فجر امسال ۱۵۸ طرح شامل تامین روشنایی معابر، تامین برق مسکن ملی، توسعه و ساخت، اصلاح و بهینه سازی و برق رسانی به روستاها با اعتباری بالغ بر ۴۴۳ میلیارد تومان در استان به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به این که هفت طرح از این طرحها به برقرسانی روستا اختصاص دارد، افزود: در بخش روشنایی معابر۳۳ طرح با اعتباری بالغ بر ۴۴ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد که طرحهای شهر یزد شامل معابر اصلی نظیر بلوارهای ابرار، پارساییان، اراضی شن و ماسه، بلوارهای شهدای دهنو، ورزش و کازرونی است.
مدیرعامل توزیع برق استان در خصوص تامین برق مشترکین مسکن ملی، خاطرنشان کرد : طرح مسکن ملی رهنیاز و دانهسا، ۱۹۲ واحدی آزادشهر، ۱۲ امام و طرحهای دیگر شهرستانهای استان از جمله ۱۱ طرحی است که با اعتبار ۷۱ میلیارد تومانی تکمیل شد.
جم در ادامه با بیان اینکه۵۰ طرح مهم با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی برای توسعه و ایجاد شبکههای برق استان هزینه شده است، متذکر شد: با بهره برداری از این طرحها افزون بر ۵۹۲۰ کیلوولت آمپر به ظرفیت های ترانسفورماتورهای استان افزوده می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان با اشاره به این که تعداد مشترکین کل استان از ۸۰۱ هزار مشترک فراتر رفته است، در خصوص طرحهای بخش اصلاح و بهینه سازی شبکه نیز یادآور شد : ۱۹۹میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی و تکمیل طرحهای بهینه سازی خطوط توزیع برق در قالب ۵۶ طرح در سطح استان اجرا شده است.
این مسئول با بیان این که بیشترین مشترکان توزیع برق در استان به ترتیب مربوط به بخش خانگی و تجاری و در ردههای بعدی عمومی، صنعتی و کشاورزی هستند، اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد مصرف توزیع برق استان مربوط به بخش صنعت است که با لحاظ مشترکان برق منطقهای، بیش از ۷۵ درصد مصرف برق استان را شامل میشود.
وی با بیان این که در حال حاضر ۹۹.۷۴ درصد از روستاهای استان معادل ۹۹۲ روستا دارای برق هستند، گفت: تعداد اندکی از روستاهای استان نیز به دلیل خالی از سکنه بودن و سایر علل فاقد برق هستند.
جم با اشاره به این موضوع که تاکنون ۹۶.۹ درصد چاههای کشاورزی استان برق دار شدهاند. خاطرنشان کرد: هم اکنون در استان یزد ۲۲ هزار کیلومتر شبکه برق فشار متوسط و ضعیف که عمدتاً شبکههای هوایی هستند و همچنین بالغ بر ۱۹ هزار پست برق ۲۰ کیلوولت وجود دارد که از ۴۴ پست فوق توزیع تغذیه میشوند.
این مسئول در پایان با اشاره به اهتمام استان برای توسعه نیروگاههای خورشیدی، اعلام کرد: تاکنون ۳۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی ذیل شرکت توزیع برق استان در بخشهای مختلف راه اندازی شده که از این تعداد می توان به ایجاد ۲۲ نیروگاه برای مشترکین کشاورزی، ۱۰۱ نیروگاه یارانهای پشت بامی درمنازل مسکونی و نیز ۴۱ نیروگاه در مدارس اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات