• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۴۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403111511242
  • خبرنگار : 51012

در رویداد ملی عصر امید مطرح شد

هوش مصنوعی؛ ابزار تحول یا چالش آینده؟

هوش مصنوعی؛ ابزار تحول یا چالش آینده؟

ایسنا/اصفهان یک کارآفرین گفت: هوش مصنوعی ابزار است، نه معجزه. آینده را انسان‌هایی می‌سازند که از داده‌ها به‌درستی بهره ببرند. اگر برای تغییر اقدام نکنیم، فناوری به‌ تنهایی راه‌گشا نخواهد بود.

مسعود صرامی امروز ۱۵ بهمن ماه در رویداد ملی عصر امید که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: هوش مصنوعی مانند ذهنی قدرتمند است، اما خام عمل می‌کند. داده‌هایی که در اختیارش می‌گذاریم، مسیر تفکرش را شکل می‌دهند. اگر اطلاعاتی که به آن می‌دهیم ناقص یا نادرست باشد، پاسخی که دریافت می‌کنیم نیز بی‌اعتبار خواهد بود. 

وی افزود: ما در گذشته با ذهن خود و تجربه سال‌ها تلاش، مشکلات را تحلیل می‌کردیم، اما امروز هوش مصنوعی در لحظه داده‌ها را پردازش می‌کند و نتیجه‌ای به‌ظاهر قطعی ارائه می‌دهد. با این‌ حال، این نتایج تنها به‌اندازه‌ اطلاعات ورودی‌شان دقیق‌اند.

این کارآفرین و فعال اقتصادی ادامه داد: در مسیر رشد شهر و جامعه، اگر خودمان برای بهبود وضعیت دست به کار نشویم، هوش مصنوعی به‌تنهایی راه‌گشا نخواهد بود. ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که آب زاینده‌رود تنها با کمک فناوری بازگردد یا هوای شهرمان خود به‌ خود پاک شود. این ما هستیم که باید بذر تغییر را بکاریم.

صرامی اضافه کرد: امروز ایران تشنه‌ دانش و فناوری است. جوانان این سرزمین مانند کره‌ای‌ها و هندی‌هایی که در غول‌های فناوری جهان کار می‌کنند، توانایی دارند، اما برای رشد، نیازمند بستر مناسب‌ هستند. چرا این شرایط را برای شان مهیا نکنیم؟ چرا نگذاریم در سرزمین خودشان پیشرفت کنند؟ اگر کشوری توسعه می‌یابد، نه به دلیل داشتن هوش مصنوعی، بلکه به خاطر مردمی است که آن را به کار می‌گیرند و به آن جهت می‌دهند.

وی گفت: اگر تا دیروز نگران آب و هوا بودیم، امروز باید نگران سلامت خود باشیم. با افزایش آلودگی، شیوع سرطان گریزناپذیر شده است. آینده‌ ما با غربالگری و پیشگیری، نه درمان‌های پرهزینه، حفظ خواهد شد. اگر هر فرد هر شش ماه مبلغی اندک را برای سلامت خود کنار بگذارد، می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را در مراحل اولیه تشخیص داد. در این مسیر، هوش مصنوعی می‌تواند یاریگر ما باشد، اما تصمیم نهایی با عقل و خرد انسانی گرفته می‌شود.

صرامی افزود: هوش مصنوعی ابزار است، نه معجزه. آینده را نه داده‌ها، بلکه انسان‌هایی می‌سازند که از این داده‌ها به‌درستی بهره ببرند. اگر می‌خواهیم شهری سالم، جامعه‌ای آگاه و آینده‌ای روشن داشته باشیم، باید مسئولیت خود را بپذیریم و برای اصلاح مسیر، دست‌ به‌ کار شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha