• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 1403111511098
  • خبرنگار : 71567

رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد

افت تحصیلی در رشته‌های علوم پایه و ریاضی/نیاز به یک نظام ارزیابی ملی آموزش داریم

افت تحصیلی در رشته‌های علوم پایه و ریاضی/نیاز به یک نظام ارزیابی ملی آموزش داریم

رئیس فرهنگستان علوم ضمن ابراز نگرانی از افت تحصیلی در رشته‌های ریاضی و علوم پایه، به لزوم توجه به ارزیابی‌های ملی آموزش در کنار آزمون‌های بین‌المللی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مخبردزفولی در جلسه شورای علمی فرهنگستان علوم با اشاره به اهمیت نقش آموزش و پرورش در تربیت نسل آینده، گفت: آموزش و پرورش یک گنجینه ارزشمند ۱۲ ساله است که در اختیار ما قرار دارد. چگونگی استفاده از این گنجینه، آینده درخشان کشور را رقم خواهد زد.

رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه اعضای این نهاد علمی دغدغه‌های جدی در خصوص وضعیت فعلی نظام آموزشی کشور دارند، افزود: در فرهنگستان علوم معتقدیم که باید توجه ویژه‌ای به مباحث پرورشی و تربیتی در کنار آموزش داشته باشیم. تربیت نسلی متعهد، اخلاق‌مدار و مسئولیت‌پذیر، از اهداف اصلی ما در این حوزه است.

مخبردزفولی در ادامه به مطالعه تطبیقی انجام شده در خصوص نظام آموزشی فنلاند اشاره کرد و گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از اصولی که در نظام آموزشی فنلاند مورد توجه قرار می‌گیرد، ریشه در مبانی دینی و اخلاقی ما دارد. نظم داشتن، انضباط، احترام به دیگران، وفای به عهد و احترام به پدر و مادر، از جمله این موارد است.

وی با تاکید بر ضرورت الگوگیری از این مبانی، اظهار داشت: باید با تطبیق روش‌های عملیاتی که در کشورهای پیشرفته مانند فنلاند به کار گرفته می‌شود، با مبانی دینی خود، به یک مدل کارآمد و بومی در نظام آموزشی خود دست یابیم.

رئیس فرهنگستان علوم اذعان کرد که با وجود تلاش‌های فراوان صورت گرفته در نظام تعلیم و تربیت، هنوز با نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.

مخبردزفولی ضمن ابراز نگرانی از دغدغه‌های وزیر آموزش و پرورش در خصوص مسائل تربیتی گفت: در فرهنگستان علوم، به شدت از این دغدغه‌ها حمایت می‌کنیم و معتقدیم که نباید مسائل پرورشی و رفتاری را قربانی مباحث آموزشی کنیم. تربیت اخلاقی دانش‌آموزان و شکل‌دهی به شخصیت آنها، باید از اولویت‌های اصلی ما باشد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای علمی فرهنگستان علوم در حوزه‌های مختلف، آمادگی این نهاد برای همکاری با وزارت آموزش و پرورش را اعلام کرد و افزود: در حوزه‌های مطالعات اسلامی، بین‌المللی، علوم انسانی و روانشناسی، گروه‌های تخصصی داریم که می‌توانند به آموزش و پرورش کمک کنند.

*نگرانی از افت تحصیلی و لزوم توجه به ارزیابی‌های ملی

رئیس فرهنگستان علوم در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن ابراز نگرانی از افت تحصیلی در رشته‌های ریاضی و علوم پایه، به لزوم توجه به ارزیابی‌های ملی در کنار آزمون‌های بین‌المللی تاکید کرد.

وی گفت: ارزیابی‌هایی مانند پرلز و تیمز، می‌تواند به ما در شناسایی نقاط ضعف سیستم آموزشی کمک کند؛ اما نباید به آنها اکتفا کرد. ما نیاز به یک نظام ارزیابی ملی داریم که وضعیت آموزشی خودمان را به طور دقیق بررسی کنیم.

مخبردزفولی در ادامه با اشاره به موفقیت دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای علمی اظهار داشت: دانش‌آموزان ایرانی از استعدادهای بسیار بالایی برخوردارند و باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کنیم.

وی همچنین به برگزاری جلسات متعدد با حضور اساتید و دبیران آموزش و پرورش در خصوص دغدغه‌های درس ریاضی اشاره کرد و از سایر گروه‌های علمی فرهنگستان خواست تا در حوزه‌های مختلف علوم پایه و انسانی، با همکاری آموزش و پرورش، برنامه‌های مشترکی را تدوین کنند.

رئیس فرهنگستان علوم با تاکید بر ضرورت مشارکت فعال وزارت آموزش و پرورش در برنامه‌های فرهنگستان، خواستار حضور مسئولین و کارشناسان این وزارتخانه در جلسات تخصصی شد.

وی گفت: حضور نمایندگان آموزش و پرورش در این جلسات، باعث می‌شود که ما با واقعیت‌های میدانی و چالش‌های موجود در مدارس آشنا شویم و بتوانیم راهکارهای عملی‌تری را ارائه دهیم.

مخبردزفولی ضمن سپاسگزاری از حضور وزیر آموزش و پرورش در این نشست، ابراز امیدواری کرد که با همکاری صمیمانه دو نهاد، بتوان گام‌های موثری در جهت ارتقای نظام تعلیم و تربیت کشور برداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha