به گزارش ایسنا، بهزاد آذرسا رئیس اداره اکو و سازمان های اقتصادی چندجانبه در حاشیه نشست معاونان وزیران خارجه اکو در تهران در جمع خبرنگاران گفت: نشست امروز اولین نشست مقامات ارشد کشورهای عضو اکو در سطح معاونان وزیران خارجه بود و ۲ دستور کار در این نشست پیگیری شد که شامل اصلاحات ساختاری، مالی و دبیرخانه و دیگری سند چشمانداز اکو است.
وی گفت: معاونان وزیران خارجه کشورهای عضو، سخنرانیهای خوبی داشتند و در کل شروع خوبی در این نشست داشتیم.
آذرسا با اشاره به اینکه «سازمان اکو از معدود سازمانهای منطقهای است که در تمام حوزههای اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، ترانزیت و محیط زیست فعالیت دارد و در تمامی قوای سه گانه کشورها فعالیتهای چشمگیر دارد» افزود که به نظر با این روند، چشمانداز خوبی برای منطقه و کشورهای عضو در آینده شاهد باشیم.
رئیس اداره اکو و سازمانهای اقتصادی چندجانبه ادامه داد: ایران کشور بزرگ و فعال و از بنیانگذاران اکو است و با توجه به اینکه مقر این سازمان در تهران قرار دارد، ایران نقش تعیین کنندهای در توسعه و پیشرفت امور در سازمان اکو دارد.
وی درباره تاثیر تحریمها بر روابط اقتصادی و همکاری اعضا یا یکدیگر اظهار کرد: بحث تحریم فقط منحصر به ایران نیست، برخی کشورهای دیگر کم و زیاد با این مساله رو به رو هستند. ساز و کارهای متفاوتی درباره این مساله وجود دارد، اما کشورهای منطقه از آنجایی که اشتراکات فراوان دارند و هم مرز و همسایه هستند، روشهایی را برای دور زدن تحریمها و موثر شدن همکاری ها در نظر گرفتهاند.
آذرسا درباره برنامه اکو در سال ۲۰۲۵ گفت: برنامههای مختلفی داریم؛ بحث کاهش تعرفهها در قالب «اکوتا» و ایجاد منطقه آزاد تجاری که اینها بحثهای خوبی است که در کارگروههای تخصصی پیگیری میشود و پیشرفتهای خوبی هم در این رابطه داشتیم و با توجه به استقبال کشورها از حضور در این نشست در این سطح امیدواریم شاهد دستاوردهای بیشتر برای اکو در سال جاری باشیم.
رئیس اداره اکو و سازمانهای اقتصادی چندجانبه، حمل و نقل را یکی از فعالترین بخشهای اکو دانست و گفت: در سه زمینه جاده، ریل و هوایی حمل و نقل انجام میشود و در این رابطه جلسات خوبی میان اعضا برگزار شده است و دبیرکل سازمان هم در گزارش خودشان امروز اشاره کردند که بیشترین همکاریها میان اعضا در حوزه حمل و نقل بوده است.
وی درباره چشمانداز تجارت میان اعضای اکو گفت: طبق سند چشمانداز قرار است میزان تجارت درون گروهی به ۱۰ درصد افزایش پیدا کند که در این مسیر طی سالیان آینده حرکت میکنیم.
انتهای پیام
نظرات