جعفر جوادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: ۷۴۰ هکتار اراضی زراعی و باغی آبی در خراسان رضوی وجود داشته که بخش زیادی از این مساحت خرده مالکی و پراکنده است و امکان اجرای طرحهای آبیاری نوین در آن اراضی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه در بهمنماه سال جاری ۸۵۰ هکتار طرح آبیاری نوین در این استان به بهرهبرداری رسید، افزود: علاوه بر آن در حال حاضر ۲۴۱۳ هکتار با پیشرفت ۵۰ درصد در حال اجرا است. طرحهای آبیاری نوین در سطح ۱۹۹ هکتار اجرایی شده و ۱۹۰ هکتار باقیمانده است که ظرفیت اجرای این پروژه را دارد.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خردهمالکی را یکی از مهمترین چالشهای پیش رو برای اجرای پروژههای آبیاری نوین دانست و گفت: تامین آب و برق از دیگر دغدغهها برای اجرای پروژههای آبیاری نوین در این استان است. افزایش هزینههای اجرایی طرحهای آبیاری نوین و افزایش مشارکت سهم بهرهبرداران به دلیل تورم یکی از دغدغههای اساسی برای اجرای این طرح است.
جوادی با اشاره به وضعیت خاک در استان تصریح کرد: خاک استان را مشکلاتی از جمله کمبود مواد آلی، کاهش بهرهوری و افزایش فرسایش خاک تهدید میکند؛ این در حالی است که بهترین راهکار برای بهبود خاک در استان تهیه نقشههای مدیریتپذیر خاک است.
انتهای پیام
نظرات