• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1403111510611
  • خبرنگار : 50046

جمع شدن طومار جمعیت موش در مزارع و باغات خراسان شمالی تا یک ماه آینده

جمع شدن طومار جمعیت موش در مزارع و باغات خراسان شمالی تا یک ماه آینده

ایسنا/خراسان شمالی سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از جمع شدن طومار جمعیت موش در مزارع و باغات استان تا یک ماه آینده خبر داد.

امید میثاق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: زاد و ولد موش با شروع فصل گرما و بعد از عید نوروز آغاز می‌شود. بنابراین بهترین فصل برای مبارزه با موش‌های مادر اکنون است.

وی گفت: مبارزه با موش‌های مادر موجب می‌شود تا از اضافه شدن جمعیت موش در فصل گرم جلوگیری کرد. هر موش مادر می‌تواند در هر دوره زایمان ۱۲ - ۱۵ موش را متولد کند و هر ۴۵ روز می‌تواند زایمان داشته باشد.

میثاق افزود: تاکنون در سطح ۸۵۰۰ هکتار مبارزه با موش در مزارع و باغ‌های استان انجام شده و پیش بینی می‌شود تا سطح ۱۰ هزار هکتار مبارزه انجام شود.

وی با اشاره به اینکه موش آفتی است که به طور طبیعی در سال‌های گذشته نیز مشاهده می‌شد، ادامه داد: از آنجا که در پاییز امسال یخبندان چندانی نداشتیم و دما نیز بالا بود، شرایط برای زادآوری این آفت فراهم‌تر شده است و از سوی دیگر به علت این‌که بارندگی چندانی نیز وجود نداشته و مراتع ضعیف بوده‌اند، جمعیت موش‌ها به سوی مزارع هجوم بیشتری آورده‌اند.

وی با بیان این‌که برای جلوگیری از خسارت این آفت در ادامه امسال و سال آینده طرح مبارزه با موش را اجرا خواهیم کرد، تصریح کرد: موش آفتی است که اگر جمعیت آن از اندازه نرمال بالاتر رود به طور قطع خسارت به محصول کشاورزی وارد می‌کند و سبب هدر رفت آب و صدمه به لوله‌های آبیاری می‌شود.

میثاق ادامه داد: از آنجا که موش آفتی خطرناک در حوزه کشاورزی است، مبارزه با آن برعهده سازمان جهاد کشاورزی و به صورت رایگان است و در این راستا سموم و طعمه‌های لازم را فراهم کرده که در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: از کشاورزان درخواست می‌شود در صورت مشاهده موش و یا سوراخ‌های زیاد در مزارع گزارش‌ها را ارائه و از مشاوره‌های کارشناسان این سازمان برای مبارزه با آن استفاده کنند.

این مقام مسئول با بیان این‌که زمان‌های طلایی برای مبارزه با این آفت وجود دارد، گفت:  فصل زمستان و ابتدای فصل بهار بهترین زمان برای جلوگیری از زاد و ولد و تولید مثل موش‌هاست. کشاورزانی که محصول یونجه، گندم، کلزا و زعفران کشت کرده‌اند باید مراقبت بیشتری کنند و در صورت مشاهده سوراخ موش در مزارع گزارش را اعلام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha