• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۱:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403111510466
  • خبرنگار : 90067

پاناما به مشارکت در طرح «کمربند و جاده» چین پایان می‌دهد

پاناما به مشارکت در طرح «کمربند و جاده» چین پایان می‌دهد
روبیو (راست) و رئیس جمهور پاناما

خوزه رائول مولینو، رئیس جمهور پاناما پس از گفت‌وگو با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا گفت دولت پاناما یادداشت‌تفاهم با چین در مورد طرح «کمربند و جاده» را تمدید نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس جمهور پاناما پس از گفت‌وگو با وزیر خارجه آمریکا که به پاناما رفته است، گفت: من تصمیم مهمی گرفته‌ام و آن را به شما اطلاع می‌دهم. دولت من یادداشت‌تفاهم ۲۰۱۷ در مورد طرح کمربند و جاده چین را تمدید نخواهد کرد. این درست است. ما احتمال پایان پروژه را زودتر از موعد بررسی خواهیم کرد، اما من فکر می‌کنم که این باید یک یا دو سال دیگر تمدید شود.

رئیس جمهور پاناما همچنین گفت: کانال پاناما تحت مدیریت ما باقی خواهد ماند و من در دیدار با وزیر روبیو احساس نکردم که تهدیدی برای آن وجود دارد.

ابتکار کمربند و جاده چین با هدف اتصال ۶۵ کشور در سراسر جهان از طریق زیرساخت‌های دیجیتال و فیزیکی، از جمله ساخت جاده‌ها، بنادر و شبکه‌های مخابراتی، فرصت‌های اقتصادی برای توسعه زیرساخت‌ها را برای این کشورها فراهم می‌کند.

به گزارش ریانووستی، وزیر خارجه آمریکا در جلسه‌ای در پاناما به رئیس جمهور مولینو گفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده نمی‌خواهد وضعیت موجود در مورد کانال پاناما را «با توجه به نفوذ فزاینده چین در منطقه» حفظ کند.

در همین حال رئیس جمهور پاناما پس از گفتگو با وزیر امور خارجه آمریکا در روز یکشنبه، تأکید کرده بود که حاکمیت کشورش بر کانال پاناما قابل بحث نیست.

او همچنین گفت: «گفت‌وگوی رو در رو با ترامپ مهم است.» مولینو افزود: «کانال توسط پاناما اداره می‌شود و به همین ترتیب باقی خواهد ماند.»

اظهارات مولینو پیرامون غیرقابل مذاکره بودن حاکمیت کانال پاناما درحالی است که طبق گزارش منابع رسانه‌ای، روبیو پس از دیدار با رئیس جمهور پاناما، این کشور را تهدید کرد.

روبیو شامگاه یکشنبه گفت: «در صورت عدم تغییرات فوری پیرامون کانال پاناما این کشور با اقدامات آمریکا روبرو خواهد شد.»

روبیو به مولینو گفت که طبق تصمیم دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا «موقعیت فعلی نفوذ و کنترل حزب کمونیست چین بر منطقه کانال پاناما تهدیدی برای کانال است و نشان دهنده نقض معاهده بی طرفی و عملیات دائمی است.»

کانال پاناما، یک آبراهه ۸۲ کیلومتری است که اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس را به هم متصل می‌کند و کلید جریان‌های تجارت جهانی است که پاناما اداره می‌شود.

آمریکا این کانال را در اوایل قرن بیستم ساخت و کنترل آن را در سال ۱۹۹۹ به پاناما سپرد.

اما ترامپ با ادعای اینکه چین کانال را کنترل می‌کند و سربازانی چینی در آنجا حضور دارند، بدون ارائه هرگونه مدرکی، گفته است که این معاهده بین پاناما و آمریکا نقض و آمریکا کنترل این کانال را «پس خواهد گرفت.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha