• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403111410285
  • خبرنگار : 51016

در مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران مطرح شد؛

از بحران آب اصفهان تا احزاب سیاسی ایران

از بحران آب اصفهان تا احزاب سیاسی ایران

ایسنا/اصفهان سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، امروز ۱۴ بهمن در تالار شهید آوینی دانشگاه اصفهان برگزار شد.

از بین ۴۰ گروهی که در مرحله مقدماتی سیزدهمین مسابقات مناظره دانشجویان ایران، با یکدیگر به مناظره پرداختند، چهار گروه «وفاق ملی»، «کانون آزاداندیشان نوین ۱»، «واره» و «پارادوکس» به مرحله پنجم راه یافتند. برندگان این مناظره برای مقام اول و دوم این دوره از مسابقات با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت، همچنین گروه‌هایی که از امتیاز کم‌تری برخوردار شدند، برای کسب مقام سوم و چهارم به مصاف یکدیگر می‌روند. شایان ذکر است که گروه‌های اول تا سوم این دوره از مسابقات به مرحله کشوری راه پیدا می‌کنند.

داوری این دوره از مناظرات را حمید نساج، عضو هیئت‌علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، حسن ثقفیان، عضو هیئت‌ علمی گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) و بشیر اسماعیلی، عضو هیئت‌ علمی گروه روابط بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا بر عهده دارند.

هواداران ایده انتقال صنعت ذوب‌آهن به حاشیه خلیج فارس، مغلوب هواداران مدیریت صحیح آب اصفهان شدند

در این مناظره بحث بر سر گزاره «با توجه به وضعیت نگران‌کننده فرونشست اصفهان، پتروشیمی و ذوب‌آهن به‌عنوان صنایع آب‌بر، باید به مرور تعطیل و تمرکز صنایع از این استان به استان‌های حاشیه خلیج‌فارس منتقل شوند.» قرار گرفت. گروه «وفاق ملی» از دانشگاه اصفهان در موضع موافق و گروه «کانون آزاداندیشان نوین۱» از دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در موضع مخالف به بحث و گفت‌وگو پرداختند. گروه «کانون آزاداندیشان نوین ۱» با اخذ ۸۰ امتیاز، تیم برنده و گروه «وفاق ملی» با اخذ ۷۰ امتیاز، تیم بازنده اعلام شدند.

گروه موافق گزاره «با توجه به وضعیت نگران‌کننده فرونشست اصفهان، پتروشیمی و ذوب‌آهن به‌عنوان صنایع آب‌بر، باید به مرور تعطیل و تمرکز صنایع از این استان به استان‌های حاشیه خلیج‌فارس منتقل شوند.» با بیان اینکه استان اصفهان و ایران به‌طور کلی در معرض خشکسالی شدیدی قرار دارند، بیان کرد: نیاز به تعطیلی تدریجی صنایع آب‌بر و انتقال آنها به استان‌های حاشیه خلیج فارس به منظور جلوگیری از قربانی‌سازی ادامه‌دار اصفهان در توسعه، باید انجام شود و این عمل باید با هدف تحقق توسعه پایدار کشور، عملیاتی شود. باید برای اصلاح اشتباهی که در گذشته مرتکب شدیم، قدم برداریم.

گروه مخالف گزاره «با توجه به وضعیت نگران‌کننده فرونشست اصفهان، پتروشیمی و ذوب‌آهن به‌عنوان صنایع آب‌بر، باید به مرور تعطیل و تمرکز صنایع از این استان به استان‌های حاشیه خلیج‌فارس منتقل شوند.» با بیان اینکه بررسی مشکل کم‌آبی و مدیریت منابع آب در اصفهان اصلی‌ترین چالش در این استان است، بیان کرد: ایران و به‌ویژه اصفهان با خشکسالی شدیدی مواجهند و مدیریت نادرست منابع آب به بحران فرونشست زمین منجر شده است. بسیاری از آب مصرفی در اصفهان به‌صورت غیرمجاز برداشت می‌شود و فقط بخشی از آن در صنعت استفاده می‌شود. در وضعیت فعلی، انتقال این صنعت به جزیره جدید در حاشیه خلیج فارس منفعت کشور را تامین نمی‌کند. در گذشته تصمیم به تاسیس صنایع آب‌بر در اصفهان اشتباه بوده است، اما انتقال این صنایع به مناطق دیگر، به‌ویژه حاشیه خلیج فارس، به دلیل مشکلات زیست محیطی و زیرساختی ممکن نیست.

اصول‌گرایان رادیکال 

در مناظره دوم از مرحله پنجم سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران که بعد از مناظره اول برگزار شد، بحث بر سر گزاره «دوگانه اصلاح‌طلب - اصول‌گرا در سیاست ایران به دوگانه معتدل - رادیکال تبدیل شده است.» قرار گرفت. گروه «واره» از دانشگاه اصفهان در موضع موافق و گروه «پارادوکس» از دانشگاه اصفهان در موضع مخالف به بحث و گفت‌وگو پرداختند. گروه «پارادوکس» با اخذ ۸۰ امتیاز، تیم برنده و گروه «واره» با اخذ ۷۰ امتیاز، تیم بازنده اعلام شدند.

گروه موافق گزاره «دوگانه اصلاح‌طلب - اصول‌گرا در سیاست ایران به دوگانه معتدل - رادیکال تبدیل شده است» با بیان اینکه در تاریخچه گفتمان سیاسی ایران از دهه ۷۰ و به ویژه سال ۷۶، دو جناح اصلی اصلاح‌طلب و اصولگرا در سیاست ایران ظهور کردند، معتقد بود: «هر دو جناح در درون خود گروه‌های معتدل و میانه‌رو دارند، اما اصولگرایان بیشتر به سمت رادیکال شدن پیش رفته‌اند و  در برابر تغییرات بنیادین به هر قیمتی پافشاری می‌کنند. این تغییرات باعث ایجاد شکاف در سیاست و جامعه می‌شود. این مسئله در نپذیرفتن وضعیت موجود و مخالفت با شرایط فعلی نمود پیدا می‌کند، همچنین برچسب زدن به منتقدین و حل نکردن مشکلات به‌صورت اساسی، از گواهی‌های پیش‌روی این گروه به سمت رادیکال شدن است.» سخنرانان این گروه با ارائه تحلیل و مدل‌سازی به داوران، سعی در مغلوب کردن حریف داشتند.

گروه «واره» معتقد بود: «در ابتدا، اصولگرایان و اصلاح‌طلبان اشتراکات و هم‌پوشانی‌هایی داشتند، اما با گذشت زمان، اصولگرایان به سمت رادیکال شدن پیش رفتند. این تغییرات باعث ایجاد شکاف در سیاست و جامعه شده است که در سیاست نیز بازتولید می‌شود.»

گروه مخالف گزاره «دوگانه اصلاح‌طلب - اصول‌گرا در سیاست ایران به دوگانه معتدل - رادیکال تبدیل شده است»، بر عمل واحد در حکمرانی هر دو طیف، در ایران تاکید کرد و توضیح داد: «اصلاح‌طلب و اصولگرا به‌عنوان دو جناح اصلی در سیاست ایران تعریف می‌شوند. رادیکال به معنای رفتار افراطی و تندرو است و در تعریف هر گزاره باید به معنای لغوی و مفهوم کلمات در کنار هم توجه ویژه داشت. رادیکال‌ها به تغییرات بنیادین و افراطی پافشاری می‌کنند. اطلاعات تخصصی و ارائه آمار صحیح در گزاره‌های مرتبط با سیاست اهمیت دارد. اصلاح‌طلبان و اصولگرایان از نظر ایدئولوژیک تفاوت‌هایی دارند و در بررسی آن باید تعیین کنیم که جریان فکری را ملاک قرار می‌دهیم یا عملکرد اجرایی را.»

در پایان هر چهار گروه راه‌یافته به مرحله پنجم سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، با تشویق و تحسین بینندگان روبه‌رو شدند. برندگان این دوره برای کسب مقام اول با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha