• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403111409931
  • خبرنگار : 71616

در نشست الزامات تحقق هدفگذاری برنامه توسعه در بخش معدن عنوان شد

تحقق رشد ١٣ درصدی بخش معدن شدنی است/ دولت باید تصدی‌گری را به صفر برساند

تحقق رشد ١٣ درصدی بخش معدن شدنی است/ دولت باید تصدی‌گری را به صفر برساند

فعالان بخش معدن کشور همگی معتقدند که جریان رشد ١٣ درصدی بخش معدن که هدف‌گذاری برنامه توسعه هفتم است، نه‌تنها دور از انتظار نیست و دست‌یافتنی خواهد بود اما الزاماتی هم دارد؛ رعایت الزامات جزو وظایف است؛ برای تحقق این هدف‌گذاری از قضا چشم به کمک دولت نداریم می‌خواهیم فعالیت خود را داشته و از ظرفیت بخش خصوصی به درستی استفاده کنیم؛ بنابراین طبق قانون چند دهه گذشته، دولت باید تصدی‌گری را به صفر برساند و تنها ناظر باشد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز (یکشنبه) نشست الزامات تحقق هدف‌گذاری برنامه توسعه هفتم در بخش معدن، با حضور محمدرضا بهرامن (رئیس خانه معدن ایران)، قدیر قیافه (نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و فعال بخش معدن) و بهرام شکوری (رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران) برگزار شد.

برنامه‌ریزی برای رشد ١٣ درصدی، انتخاب درستی بود

در ابتدای این نشست، محمدرضا بهرامن- نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس خانه معدن ایران - ضمن اشاره به ثروت‌های الهی در کشور، اظهار کرد: این ثروت‌های خدادادی بسیار می‌تواند کمک کننده به بهبود شرایط اقتصادی کشور دارد؛ علت اساسی این موضوع این است که ما ثروتی همچون ساختار زمین‌شناسی کشور داریم که به ما به اجازه می‌دهد که ما بتوانیم از ظرفیت آن استفاده کنیم. وجود نفت و گاز به ما اجازه می‌دهد که از ظرفیت نفت و گاز استفاده کنیم. اعتقاد ما بر این است که وقتی نفت و گاز در کنار سایر مواد معدنی وجود دارد، در حقیقت یک ظرفیت ویژه برای ذخایر است. اینکه ما عموماً نمی‌توانیم در زنجیره ارزش افزوده در بخش مواد معدنی که نیاز به انرژی دارد، انرژی را تامین کنیم که از ظرفیت‌ها به خوبی استفاده کنیم، مشکل اصلی ماست.

وی افزود: سه کشور هستند که این شرایط و ویژگی‌های خاصِ نفت و گاز و سایر مواد معدنی را در اختیار دارند؛ ما در منطقه، اولین فرصت سرمایه‌گذاری در منطقه هستیم. انتخاب ۱۳ درصد برای برنامه توسعه هفتم، با توجه به ظرفیت‌ها، انتخاب درست و قابل تحقق است اما آیا این انتخاب، با شرایط موجود، قابل  دسترسی هست؟ ما به عنوان متولی بخش معدن و در واقع به عنوان سکاندار بخش اقتصاد،  تعاریفی را ایجاد کردیم که چه کاری باید کرد و چه مسیری را دنبال کنیم. همانطور که ابتدای انقلاب، همه بخش‌ها را دولتی کردیم، امروز باید خصوصی شود و الزام این است که به بخش دارای اهلیت سپرده شود.

ادامه دارد...

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha