• یکشنبه / ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403111409915
  • خبرنگار : 50225

معاون آموزش و پرورش استان:

۶.۹۱ درصد کودکان خوزستان بازمانده از تحصیل‌ هستند/ جذب ۱۰۷۱ کودک به مدارس

۶.۹۱ درصد کودکان خوزستان بازمانده از تحصیل‌ هستند/ جذب ۱۰۷۱ کودک به مدارس

ایسنا/خوزستان معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: ۶.۹۱ درصد افراد لازم‌التعلیم خوزستان جزو بازماندگان از تحصیل محسوب می‌شوند و بیشترین آمار در سنین ۱۵،۱۶ و ۱۷ ساله بوده است.

سیده فرانک موسوی امروز (۱۴ بهمن‌ماه) در نشستی خبری اظهار کرد: برای انسداد مبادی بیسوادی باید ارگان‌های مختلف کنار آموزش و پرورش باشند. همیشه وقتی موضوع کودکان بازمانده از تحصیل پیش می‌آید آموزش و پرورش مورد هدف قرار می‌گیرد، در حالی که این مساله نیازمند عزم ملی همه آحاد جامعه شامل همه سازمان‌ها، نهادهای حمایتی و سازمان‌های مردم‌نهاد در شناسایی، جذب و نگهداشت کودکان بازمانده از تحصیل است.

به گزارش ایسنا،‌ وی با اشاره به وضعیت بازماندگان از تحصیل در خوزستان افزود: تعداد بازماندگان از تحصیل در سامانه شهید محمودوند اعلام می‌شود. برای همه این کودکان به ویژه در مقطع ابتدایی پیگیرکنندگانی تعیین کرده‌ایم، یعنی برای شناسایی هر پنج دانش‌آموز یکی از همکاران را تعیین کرده‌ایم تا پیگیری لازم را انجام دهد.

موسوی بیان کرد: ۶.۹۱ درصد افراد لازم‌التعلیم خوزستان جزو بازماندگان از تحصیل محسوب شده‌اند و بیشترین آمار در سنین ۱۵،۱۶ و ۱۷ ساله بوده است. در دوره ابتدایی، کودکان ۶ ساله بیشترین آمار را داشته‌اند یعنی کودکانی که برای پایه اول ابتدایی ثبت‌نام نکرده‌اند.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: ۹ درصد این کودکان یعنی یک هزار و ۷۱ کودک جذب شده‌اند و ۹۲۱ نفر از این تعداد در مقطع ابتدایی بوده‌اند.

موسوی ادامه داد: برای ما پیش‌بینی شده است ۳۰ درصد کودکانی که پیگیری می‌شوند جذب آموزش و پرورش شوند اما تاکنون تنها ۱۰ درصد این کودکان جذب شده‌اند.

کدام مناطق خوزستان بیشترین بازمانده از تحصیل را دارند؟

وی افزود: در برخی مناطق از جمله شهرستان‌های کرخه، شادگان، هویزه، بستان و کارون و در عشایر تعداد کودکان بازمانده از تحصیل بسیار بالاتر است و بیش از ۱۰ درصد کودکان این شهرستان‌ها بازمانده از تحصیل هستند و نیازمند توجه زیادی هستند.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: نکته قابل توجه این است که ممکن است بسیاری از کودکان مهاجرت یا فوت کرده باشند اما فوت آن‌ها در سامانه ثبت احوال ثبت نشده، بنابراین اثبات فوت، سخت است.

وی افزود: برخی از این کودکان هم به دلیل فقر اقتصادی، فقر فرهنگی، معلولیت و دلایل دیگر، از تحصیل بازمانده‌اند.

موسوی گفت: عمده مشکل در شناسایی این کودکان، تغییر آدرس‌ها است. شاید کودک به استان دیگر یا خارج از کشور رفته باشد و گاهی اطلاعات دقیقی از آن‌ها نداریم. به اطلاعات سازمان هدفمندی یارانه‌ها هم دسترسی نداریم که از این طریق آن‌ها را پیگیری کنیم.

مشکل نگهداشت کودکان بازمانده از تحصیل در مدرسه‌ها

وی عنوان کرد: در همه ۴۰ منطقه آموزشی استان خوزستان، کارگروه‌های جذب بازماندگان از تحصیل وضعیت این کودکان را پیگیری و آن‌ها شناسایی، جذب و نگهداری می‌کنند، اما عمده مشکل ما این است کودکانی که جذب می‌شوند، به دلیل اینکه دچار مشکلات مالی و فرهنگی هستند، نگهداشت آن‌ها در مدرسه برای ما سخت است؛ بنابراین نیازمند کمک دیگر سازمان‌ها برای جذب بازماندگان از تحصیل و به ویژه در نگهداشت این کودکان هستیم.

وی افزود: طبق قانون حمایت از کودکان، وزارت دادگستری مکلف است اقدام کند و در این خصوص، جایی که ولی کودک از تعلیم و تربیت ممانعت می‌کند با دادستانی مکاتبه می‌کنیم تا جلوی ولی را بگیرند.

معاون آموزش ابتدایی اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: یکی از مشکلات ما این است که در برخی مناطق محروم و صعب‌العبور، مساله رفت و آمد مطرح است. بخشی از این هزینه را وزارت آموزش و پرورش تامین می‌کرد، اما این امکان کم شده است و در این زمینه نهادهای قانونی باید کمک کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha