هادی حقشناس امروز، ۱۳ بهمنماه در نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاههای استان با استاندار که در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، اظهار کرد: تا نیمه اول قرن بیستم قدرت یک کشور به کشورگشاییها بوده اما از نیمه دوم همان قرن، مجموعه قدرت، دیگر پهناوری کشورها نبود و تولید کالاها و بازارها ملاک برتری جوامع بود، امروز هم دیگر حضور در بازارهای دنیا ملاک نیست بلکه هوش مصنوعی مبانی توسعه یافتگی است که دنیا را فتح میکند.
وی افزود: خواسته یا ناخواسته در حال ورود به فضای مجازی هستیم، به مفهوم این نیست که زیرساخت، مدرسه، بیمارستان و جاده و غیره نداشته باشیم بلکه به این معناست که باید نیاز و تقاضای ۵۰ سال آینده را هم در نظر بگیریم.
استاندار گیلان با اشاره به اینکه در تمام برنامههای توسعهای کشور بر توسعه صنعت، کشاورزی، تولید و خدمات تاکید شده، بیان کرد: با انبوهی از مسائل در حوزههای مختلف مواجه هستیم در این راستا به راهکارهای تخصصی و اظهارنظرهای علمی اساتید، کارشناسان متخصص و افراد توانمند نیاز داریم زیرا نظرات دقیق و کارشناسانه اصحاب فن بسیار اثرگذار است.
حقشناس با بیان اینکه توسعه دو طرفه است، گفت: توسعه متناسب با تلاشها محقق میشود؛ برخی از مسائل مذکور به دست خودمان حل میشود. به عنوان نمونه حل مشکل پسماند یا آلودگی رودخانههای رشت به نظام سیاسی ارتباطی ندارد.
وی با اشاره به جلسه مشترک سه استاندار استانهای شمالی و نمایندگان مجلس آنها در سازمان برنامه ادامه داد: به نظر شما اگر قرار است در کشور شبکه فاضلاب و تصفیه خانه احداث شود، اولویت با استانهای شمالی که در عمق چندمتری به آب میرسد است یا استانهای کویری؟ میانگین اجرای شبکه فاضلاب و تصفیه خانهها در ایران ۶۶ درصد است که استانهای شمالی باید بیشتر از این امتیاز برخوردار باشند اما میانگین دو استان گیلان و گلستان ۲۶ درصد است.
استاندار گیلان با بیان اینکه توسعه باید مطالبه همه افراد جامعه باشد، وقتی توسعه مطالبه عمومی نشود، قطعا اتفاق نمیافتد، گفت: برخی موارد و مسائل حوزههای پسماند و محیط زیستی بیان و اطلاع رسانی میشود تا نظام حکمرانی بداند که گیلان ارزشمندترین دارایی گیلانیها نیست بلکه دارایی ارزشمند ایران است که اگر مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرد، فردا اکسیژنی نداریم یا باید در آینده نزدیک برنج را هم وارد کنیم.
حق شناس با اشاره به برگزاری اجلاس داووس (مجمع جهانی اقتصاد)، بیان کرد: چند نفر این اجلاس را دنبال کردند؟ در این اجلاس ایدههای تجاری، ایدههای تولید ثروت، ایدههای حکمرانی بر جهان مطرح میشود و دانشمندان، سرمایه گذاران، حکمرانان بزرگ این اجلاس را دنبال میکنند تا بدانند چه ایدههایی در این اجلاس مطرح میشود تا در کشور خود و متناسب با منابعشان اجرا کنند.
وی ادامه داد: زمانی که فرزندی متولد میشود باید تا سن ۲۰ سالگی انواع سرمایهگذاریهای آموزشی و علمی صورت گیرد چون بعد از آن تلاشی در حوزه آموزش فرزند اثرگذاری ندارد، در نظام بزرگتر هم همینگونه است، امروز من به ظرف گیلان فکر میکنم و مسئله محیط زیست مهمترین اولویت ماست. اگر هشدارها را جدی نگیریم رشت و انزلی به دلیل آلودگیهای دو رودخانه و تالاب بسیار صدمه میبینند؛ بنابر گزارش متخصصان کشوری وضعیت ابتلا به سرطان گوارش در استان فاجعه است!
استاندار گیلان بیان کرد: اساتید و نخبگان استان باید مسائل و آسیبها را با راهکارهای علمی اعلام کنند، بگویند گیلان جزو استانهایی است که آمار خودکشیاش تاملبرانگیز است یا دیگر موارد اینچنینی، همه این مسائل و آسیبها راه حل دارند و گره آن به دست شما دانشگاهیان، نخبگان و دانشجویان است.
انتهای پیام
نظرات