• شنبه / ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1403111309185
  • خبرنگار : 50037

فروش ۱۸۰ میلیارد تومانی صنایع‌دستی استان همدان

فروش ۱۸۰ میلیارد تومانی صنایع‌دستی استان همدان

ایسنا/همدان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان از فروش ۱۸۰ میلیارد تومانی صنایع‌دستی این استان در ۹ ماهه امسال خبر داد.

محسن معصوم علیزاده‌شنبه ۱۲ بهمن در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، اظهار کرد: بخش مهم بیشترین میزان فروش صنایع دستی استان همدان مربوط به جشنواره مبل و منبت ملایر بوده است.

وی با بیان اینکه  در ۹ ماهه سال جاری  استان همدان ۳۰ میلیون دلار از مبادی سایر گمرکات استان صادرات صنایع دستی داشته‌، افزود: طی مدت فوق ۱۷ میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان استان همدان پرداخت شده است.

معصوم علیزاده تعداد هنرمندان استان را ۵۰ هزار ۷۶۲ نفر برشمرد و  تصریح کرد: تاکنون  ۴۳ هزار و ۲۵۱ مورد در حوزه صنایع دستی استان مجوز صادر شده که از این تعداد  ۱۸۸ مورد آن مربوط به ۹ ماهه سال جاری بوده است.

وی با اشاره به اینکه ۳۸۰۰ نفر از هنرمندان استان همدان بیمه هستند، افزود: در استان همدان ۳۴ هزار کارگاه دارای فعالیت در حوزه صنایع دستی وجود دارد.

معصوم علیزاده با بیان اینکه هنرمندان استان همدان  تاکنون موفق به کسب ۱۱ نشان بین‌اللملی شده‌اند، گفت: سه بازارچه دائمی در استان همدان در حال پیگیری داریم که یکی از این بازارچه های دائمی امسال و دو بازارچه دائمی صنایع‌دستی  در سال آینده افتتاح خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان از افتتاح ۱۵ طرح در ایام دهه فجر خبرداد و گفت: در دهه فجر امسال ۱۵ طرح گردشگری با ۱۷۷۹ میلیارد ریال اعتبار و۱۳۸ نفر اشتغالزایی در استان همدان افتتاح و کلنگ‌زنی خواهد شد.

محسن معصوم علیزاده شنبه ۱۲ بهمن در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت ایام الله دهه فجر، اظهار کرد: از مجموع ۱۵ طرح تعداد ۶ طرح در شهرستان ملایر با ۸۹۹ میلیارد ریال  اعتبار و ۴۱ نفر اشتغالزایی در زمینه مبلمان منبت افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه در شهرستان نهاوند سه طرح با ۶۷۰ میلیارد ریال و ۳۵ نفر اشتغالزایی افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود، ادامه داد: عملیات اجرایی مجتمع گردشگری با ۱۵ واحداقامتی و ۶۰ تخت در شهرستان نهاوند با ۲۴ میلیارد تومان اعتبار آغاز خواهد شد.
معصوم علیزاده خاطرنشان کرد: در شهرستان بهار نیز یک طرح گردشگری با ۴۰ میلیارد ریال اعتبار و دو نفر اشتغالزایی افتتاح و  در شهرستان رزن دو طرح با ۱۵۰ میلیارد ریال و ۴۴ نفر اشتغالزایی کلنگ‌زنی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ در استان همدان شاهد بزرگترین اتفاق تاریخی بودیم، تصریح کرد: ثبت جهانی هگمتانه کار بسیار بزرگی بوده که  در استان و کشور رخ داد و هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر تاریخی ایران ثبت جهانی شد.

وی افزود: در ۹ ماهه سال جاری ۹ اثر غیرمنقول از استان همدان در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد که در این رابطه در حال حاضر استان همدان دارای ۱۰۴۰ اثر غیرمنقول ثبت شده است.

معصوم علیزاده همچنین با اشاره به اینکه طی مدت فوق ۳ اثر جدید منقول استان  در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده و مجموع آثار منقول ثبت شده استان همدان در فهرست ملی کشور  به ۳۳ مورد رسیده است، بیان کرد: در رابطه با آثار ناملموس نیز در ۹ ماهه سال جاری تاکنون سه مورد از آثار ناملموس استان در فهرست ملی کشور ثبت شده و تا پایان سال هفت مورد دیگر از آثار ناملموس استان  در فهرست ملی کشور ثبت خواهد شد  که با ثبت این آثار تعداد آثار ناملموس ثبت شده استان در فهرست ملی کشور به ۱۱۶ مورد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه سه اثر طبیعی نیز از استان همدان در طی مدت فوق در فهرست ملی کشور به ثبت رسیده، افزود: در حال حاضر با ثبت این تعداد از آثار طبیعی استان در فهرست ملی کشور مجموع آثار طبیعی ثبت شده استان به ۳۰ مورد افزایش داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به دو مورد کاوش باستانی در استان همدان در ۹ ماهه امسال تصریح کرد: تاکنون ۱۰۶۰ کاوش در حوزه باستان‌شناسی در استان همدان انجام شده است.

معصوم علیزاده  از صدور یک مجوز موزه در استان همدان طی مدت فوق خبر داد و ادامه داد: در حوزه پروژه مطالعه و مرمت ابنیه تاریخی تعداد ۲۷ پروژه در ۹ ماهه گذشته در استان همدان انجام شده  که در تلاشیم این تعداد به دو برابر افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۵۶۶ مطالعه و مرمت ابنیه در استان همدان انجام شده است، افزود: تعداد ۵۳  شی تاریخی در ۹ ماهه امسال در استان همدان مرمت شده که با مرمت این اشیا تاکنون کار مرمت و نگهداری  ۱۴ هزار و ۹۹۴ اشیا تاریخی همدان  انجام گرفته است.

معصوم علیزاده با اشاره به ۴۰۲ مورد ساماندهی اموال منقول در ۹ ماهه گذشته در استان همدان، تصریح کرد: در مجموع ۲۲ هزار ۲۴۴ شی از اموال منقول استان ساماندهی شده که این اموال منقول ساماندهی شده در مخازن امن در حال نگهداری بوده و با راه‌اندازی مخزن غرب کشور  به این مخزن انتقال داده خواهد شد.

وی ادامه داد: سه بافت تاریخی در شهرستان‌های تویسرکان، نهاوند و ملایر مورد مطالعه قرار گرفته که کارهایی نهایی آن در حال انجام بوده و ظرف یکماه آینده ضوابط مرمت این مجموعه‌ها  اعلام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان  اظهار کرد: در ۹ ماهه گذشته در حوزه هگمتانه مرمت عرصه و حریم محدوده را از جمله مرمت بازار، مساجد، کاروانسرای جدی و مطالعات بافت همدان و کلیسا و مسیرهای دسترسی در هگمتانه را داشتیم که جداره سازی این عرصه و حریم‌ها به صورت مشارکتی با شهرداری در حال انجام است.

معصوم علیزاده ادامه داد: کار مطالعاتی در حوزه نگهداری ابنیه تاریخی از جمله آرامگاه بوعلی و باباطاهر در دست اقدام بوده که در این رابطه آرامگاه باباطاهر و بوعلی را به صورت دوره‌ای مطالعه می‌کنیم که پایداری نگهداری آن را انجام دهیم.

وی گفت: هم‌اکنون یک کار ویژه برای آرامگاه باباطاهر در زمینه حفظ و نگهداری ابنیه در حال انجام داریم که در رابطه با آرامگاه بوعلی هم این موضوع را شروع کردیم تا با این اقدامات  آسیب‌های در طول مدت را در این آثار تاریخی  بکاهیم.

معصوم علیزاده در ادامه با اشاره به حوزه گردشگری استان همدان هم تصریح کرد: در حوزه گردشگری کشاورزی در ۹ ماهه امسال سه مجموعه گردشگری کشاورزی به مجموعه‌های سطح استان همدان اضافه شده که با اضافه شدن این سه مورد تعداد مجموعه‌های گردشگری کشاورزی استان به ۱۳ مورد رسیده است.

وی با اشاره به بازدیدهای دوره‌ای از تاسیسات گردشگری استان همدان، بیان کرد: در ۹ ماهه گذشته ۴۰ مورد از تاسیسات گردشگری استان همدان استاندارد سازی شده که با این اقدام تعداد و مجموع تاسیسات گردشگری استاندارد استان همدان از ۵۵ مورد به ۹۵ مورد ارتقاء داشته است.

معصوم علیزاده  از صدور مجوز هفت دفتر خدمات مسافری در این استان در طی ۹ ماهه امسال خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر تعداد دفاتر خدمات مسافر گردشگری استان همدان از ۶۶ مورد به ۷۳ مورد رسیده است.

وی با اشاره به افزایش راهنمایان گردشگری استان همدان از ۱۱۱ نفر به ۱۵۰ نفر و افزایش موسسات آموزشی این استان از چهار موسسه به پنج موسسه در ۹ ماهه امسال گفت: اشتغال حوزه گردشگری استان همدان در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۶۱۷ نفر بوده که در سال جاری این آمار با افزایش ۱۲۰ نفری به  ۱۸۰۰ نفر اشتغال پایدار افزایش داشته است.

معصوم علیزاده با بیان اینکه در ۹ ماهه سال جاری ۴ میلیون ۵۰۴ نفر بر اساس آمار رسمی از اماکن دیدنی استان همدان دارای بازدید بوده اند، گفت: طی مدت فوق ۵۴۰ هزار و ۲۹۶ نفر  گردشگر داخلی و ۲۰ هزار و ۴۶۰ نفر  گردشگر خارجی در اماکن اقامتی این استان اقامت داشته‌اند.

برگزاری ۳۵۰ عنوان رویداد و جشنواره ، ۵۹۳ مورد آموزش و توانمندسازی جوامع محلی، ۵۰۰ مورد بازدید از فعالیت تاسیسات گردشگری،  ۲۲ نمایشگاه صنایع‌دستی آموزش ۱۶۲۰ نفر در حوزه صنایع دستی طی مدت فوق  از دیگر مواردی بود که معصوم علیزاده به آن اشاره داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha