علی علیزاده، رئیس موسسه تحقیقات، جنگلها و مراتع کشور دوشنبه ۸ بهمن ماه در آیین آغاز به کار ششمین جشنواره ملی ارکیده ایران در نوشهر با اشاره به میزبانی شایسته باغ گیاه شناسی این شهرستان طی پنج دوره گذشته و این دوره اظهار کرد: باغ گیاه شناسی نوشهر قدیمیترین باغ گیاه شناسی ایران است که قدمت آن به سال ۱۳۱۰ میرسد و حتی از باغ گیاه شناسی ملی ایران قدیمیتر است.
وی با بیان اینکه در کل کشور ۶ باغ اقماری گیاهشناسی در شهرهای نوشهر، کاشان، یزد، خرم آباد، دزفول و همدان داریم، افزود: باغ گیاهشناسی نوشهر که در داخل شهر قرار گرفته است علاوه بر رسالت آموزش تحقیقی و ترویجی که دارد به لحاظ تفریحی نیز دارای اهمیت است و مخاطبان آن جامع و همگانی است.
رئیس موسسه تحقیقات، جنگلها و مراتع کشور تعداد گونههای منحصربهفرد این باغ را بالغ بر ۲ هزار گونه برشمرد و گفت: در گذشته باغ گیاهشناسی نوشهر دارای ۷۰۰ گونه بود و این باغ ذخیره گاه مهمی از ذخایر ژنتیکی منطقه است.
علیزاده تصریح کرد: هرباریومی که در باغ گیاهشناسی نوشهر وجود دارد حاصل تلاش ۱۰۰ ساله علمی بسیاری از محققان است که در این مکان گردآوری شده است.
وی با تاکید براینکه رونق و توسعه باغ گیاه شناسی در واقع رونق شهر و استان را در پی دارد، یادآور شد: با کمک شهرداری نوشهر اتفاقات زیرساختی خوبی از جمله بازسازی هرباریوم و زیباسازی دیوارههای باغ روی داده است.
رئیس موسسه تحقیقات، جنگلها و مراتع کشور با بیان اینکه تولید ارکیده در دنیا صنعت مهمی است، گفت: این صنعت که یک هنر زیبا محسوب میشود در دنیا از جایگاه ویژهای برخوردار است.
در ادامه محمدرضا گلستانی دبیر ششمین جشنواره ملی ارکیده ایران نوشهر، گفت: بعد از چند سال وقفه امسال نوشهر میزبان ششمین جشنواره ارکیده و نمایشگاه سوغات و گیاهان آپارتمانی در باغ گیاهشناسی است.
وی با اشاره به اینکه نوشهر به عنوان یکی از مهمترین مراکز پرورش ارکیده ایران است و نخستین ارکیدههای تجاری کشور در همین شهرستان تولید شده است، اظهار کرد: امسال با همکاری کامل باغ ملی گیاهشناسی ایران، باغ گیاهشناسی و شهرداری و سایر ادارات و نهادهای شهرستان، ششمین جشنواره ملی ارکیده ایران در باغ گیاهشناسی نوشهر برگزار شد.
وی افزود: این جشنواره در هشتم بهمن آغاز و تا ۱۳ بهمن ادامه خواهد یافت و بعد از آن نمایشگاه سوغات و گلهای آپارتمانی نیز در همین باغ گیاهشناسی برگزار میشود.
وی تصریح کرد: این جشنواره ملی در پنج دوره گذشته همواره مورد استقبال شهروندان نوشهری و عموم مردم ایران قرار گرفته و یکی از موفقترین جشنوارههایی بوده که تاکنون برگزار شده است.
دبیر ششمین جشنواره ملی ارکیده ایران با بیان اینکه بعد از کرونا چند سال این جشنواره برگزار نشد، گفت: بعد از کرونا دلسردی بین تولیدکنندگان ارکیده به وجود آمد و مسئولان نیز برای برگزاری جشنواره همکاری نمیکردند تا اینکه دفتر نماینده مجلس پیگیر شد و با حمایت شهردار و باغ گیاهشناسی این جشنواره برگزار شد.
گلستانی به دعوت از همه تولیدکنندگان گل ارکیده از سراسر کشور در این جشنواره اشاره کرد و گفت: تعدادی هم تولیدکنندگان گلهای آپارتمانی و صنایع جانبی مثل خاک، کود و گلدان هستند همچنین بعد از پایان جشنواره، نمایشگاه سوغات و گیاهان آپارتمانی و زینتی در همان باغ برپا خواهد شد.
دبیر ششمین جشنواره ارکیده ایران با بیان اینکه دو گلخانه ارکیده و یک سالن بیرون آماده برای برپایی جشنواره است، یادآور شد: یکی از مشکلات امسال جشنواره این بود که به علت وقفه سه ساله جشنواره، گلخانهداران نتوانستند با تولیدکنندگان کشت بافتی ارتباط برقرار کنند و این موجب شد تا بسیاری از گلخانهها خالی بماند و سالنهای گلخانهها از ارکیده خالی بماند.
گلستانی با بیان اینکه این جشنواره مکانی برای ارتباط بین دانشگاه و بخش گل و گیاه است، افزود: اساتید و کارشناسان در دانشگاه بعد از جشنواره دورههای قبل در مورد ارکیده بررسی، تحقیق و کار کردند و الان تولید کننده نشا هستند و ۷۰ تا ۸۰ درصد نیاز داخلی به نشا ارکیده را برآورده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود تا یکی دو دوره دیگر نیاز کشور به صورت کامل به ارکیده برطرف و حتی میتواند صادرات انجام دهد.
وی ادامه داد: امسال ۱۰ تولیدکننده ارکیده و چهار تولیدکننده دانش بنیان حضور دارند و مابقی گیاهان زینتی، آپارتمانی، خدماتی و جانبی مثل کود و خاک و گلدان هستند.
انتهای پیام
نظرات