• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۲۶
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403110806052
  • خبرنگار : 51012

مشارکت اجتماعی، کلید حکمرانی پایدار

مشارکت اجتماعی، کلید حکمرانی پایدار

ایسنا/اصفهان رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: حکمرانی موفق نیازمند تعریف دقیق مسئله، هماهنگی میان نهادها، مشارکت همه‌جانبه و عدالت است؛ نمونه تاریخی آن پیامبر(ص) در مدینه و نمونه معاصر، مقابله با داعش است.

حجت‌الاسلام نجف لک‌زایی، امروز دوشنبه هشتم بهمن در پیش همایش چهارمین کنگره بین‌المللی راه نجات از سری برنامه‌های چهارمین جشنواره علمی، فرهنگی، هنری امامت و مهدویت که در دانشگاه آزاد اصفهان(واحد خوراسگان) برگزار شد، اظهار کرد: حکمرانی در معنای جدید، فراتر از حکومت به‌عنوان یک نهاد سیاسی است و به همکاری و تعامل میان مجموعه‌ای از کنشگران برای حل مسائل پیچیده اشاره دارد.

وی افزود: برخلاف مشکلات ساده که توسط یک نهاد یا سازمان قابل‌ حل هستند، مسائل پیچیده به هماهنگی میان نهادهای دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی نیاز دارند. در حکمرانی، تلاش بر این است که تمام بخش‌ها به‌صورت هماهنگ و هدفمند برای حل یک مسئله گام بردارند. یک نمونه موفق از حکمرانی در این زمینه، مقابله با داعش است. سردار شهید قاسم سلیمانی با تشکیل یک سپاه فرامرزی متشکل از نیروهای چند کشور و ایجاد هماهنگی میان آن‌ها، توانست یک مسئله پیچیده منطقه‌ای را حل کند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: برای موفقیت در حکمرانی، وجود یک قرارگاه و هماهنگی میان تمام کنشگران بسیار اهمیت دارد، همچنین تعریف دقیق مسئله و استفاده از راه‌حل‌های تخصصی و جامع ضروری است. در این فرآیند، تمام نهادها، از جمله نهادهای اجرایی، علمی، فرهنگی و رسانه‌ای باید به‌طور فعال مشارکت داشته باشند.

لک‌زایی بیان کرد: یک نمونه تاریخی موفق از حکمرانی، دوران پیامبر اکرم(ص) در مدینه است. ایشان با تدوین سندی به نام«صحیفه مدینه»، میان مسلمانان، یهودیان و حتی مشرکان یک پیمان اجتماعی برقرار کردند. این پیمان، امنیت یثرب(مدینه) را تضمین، محدوده‌ها و قوانین آن را مشخص کرد و نقش رهبری پیامبر را تثبیت کرد، همچنین هزینه‌ها و مسئولیت‌های مختلف را میان قبایل تقسیم کرد. نتیجه این حکمرانی موفق، ایجاد دولت مدینه با مشارکت همه اقشار جامعه و تعریف عدالت و همزیستی مسالمت‌آمیز با غیرمسلمانان بود. این تجربه تاریخی نشان می‌دهد که حکمرانی موفق، نیازمند عدالت، همگرایی و مشارکت همه‌جانبه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha