• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1403110805692
  • خبرنگار : 50229

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی خوزستان عنوان کرد

افزایش بهره‌وری کشاورزی از طریق هوش مصنوعی

افزایش بهره‌وری کشاورزی از طریق هوش مصنوعی

ایسنا/خوزستان رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و کاربردهای آن در کشاورزی گفت: هدف از برگزاری این همایش افزایش بهره‌وری کشاورزی از طریق هوش مصنوعی است.

جمال فیاضی در همایش بین‌المللی هوش مصنوعی و کاربردهای آن در کشاورزی که امروز ۸ بهمن در دانشگاه علوم‌ کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد، با اشاره به اهمیت توجه به هوش مصنوعی، اظهار کرد: ما نمی‌خواهیم در این حوزه دچار غافل‌گیری شویم چراکه فناوری‌های نوین مرتبا در این بخش به‌روز می‌شوند. هوش مانند مذاب سیال است و باید از اکنون فکری به حال توسعه آن شود.   

وی ضمن درخواست از دانشگاه‌های فعال در حوزه IT برای توجه به هوش مصنوعی، افزود: از دانشگاه‌های پیشرو در حوزه IT انتظار می‌رود ما را به عنوان کشوری مصرف‌کننده در هوش معرفی نکنند بلکه تولیدکننده معرفی کنند.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به هدف برگزاری همایش هوش مصنوعی و کاربردهای آن در کشاورزی گفت: هدف از برگزاری این همایش افزایش بهره‌وری کشاورزی از طریق هوش مصنوعی است.

وی در پایان، پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به این همایش را قرائت کرد.

در این پیام آمده است:  

«امنیت غذایی مهمترین پیش‌نیاز برای توسعه پایدار هر جامعه است. تولیدات کشاورزی مهمترین مولفه تامین امنیت غذایی به شمار می‌روند. افزایش بهره‌وری تولیدات کشاورزی منوط به استفاده از فناوری‌های نوین است.‌ هوش مصنوعی یکی از بازیگران مهم عرصه فناوری‌های نوین به شمار می‌رود که از توانایی تحول زنجیره تامین غذا در جهان برخوردار است و دست یافتن به کشاورزی هوشمندتر، بهره‌ورتر و سازگارتر با محیط زیست را آسان‌تر می‌کند. 

هوش مصنوعی با تحلیل کلام داده‌های زنجیره تولید، به ویژه داده‌های هوا، آب و خاک، مدیریت بهتر منابع را میسر می‌کند. کاهش آثار تغییرات اقلیمی، ارتقای امنیت غذایی و بهره‌وری تولید از طریق کشاورزی دقیق، پیش‌بینی محصولات و عملکرد زمین، سیستم‌های آبیاری هوشمند، تشخیص بیماری‌های دام و گیاه، بهینه‌سازی توزیع در زنجیره تامین و اتوماسیون عملیات کشاورزی، تنها بخشی از قابلیت فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و بر لزوم سرمایه‌گذاری هرچه بیشتر در این حوزه تاکید می‌ورزیم. 

همانگونه که در سند تحول ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اشاره شده است: برای وصول به شاخصه‌های تمدن نوین اسلامی بر مبنای دانش و علوم بنیادین، هوش مصنوعی که به لحاظ کارمزدی و رفتاری مشابه با برخی از ظرفیت‌های هوش انسانی عمل می‌کند یک امکان مهم و یک تغییر در زیست بوم زندگی بر مبنای حکمرانی اسلامی هوشمند محسوب می‌شود.

وزارت علوم تحقیقات و فناوری با توسعه رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی، ‌کوانتوم و لیزر برای تربیت نیروی متخصص و فراهم کردن زیرساخت‌های موردنیاز در کشور دست به تلاش‌های وافر زده و فعالیت‌هایی مانند برگزاری این رویداد بین‌المللی که شبکه‌سازی یکی از اهداف کلیدی آن است، از جمله این فعالیت‌ها محسوب می‌شود.

اینجانب با افتخار، از مشارکت علمی دانشمندان محترم متعلق به کشورهای مختلف و حضور میهمانان عالیقدر از کشور دوست و همسایه و برادر عراق، قدردانی می‌کنم و در سفر اخیرم به عراق بر لزوم توسعه روابط بین‌المللی علمی میان این دو ملت بزرگ تاکید داشتم. ‌همچنین بدین وسیله مراتب قدردانی خود را از تلاش‌های دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برای توسعه این روابط اعلام می‌دارم.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha