• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۳۶
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 1403110805616
  • خبرنگار : 50673

همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی در بندرعباس

همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی در بندرعباس

ایسنا/هرمزگان علما و اندیشمندان شیعه و اهل سنت به مدت دو روز در دومین همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی در بندرعباس سخنرانی و گفتگو می کنند.

 حجت الاسلام آصف باصره، مدیر مرکز اسلامی هرمزگان امروز دوشنبه ۸ بهمن ماه، گفت: در مدت دوروز سخنرانی ها و نشست‌های همایش و کارگروه‌های تخصصصی آن برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم لطفیان دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت، در همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی با اشاره به احادیثی در شأن رسول گرامی اسلام (ص) اظهار کرد: جهان بشریت به نور وجود پیامبر اسلام روشن شده است و ملت‌های جدا شده ذیل شمع وجودی رسول گرامی اسلام جمع شدند و با مبعث پیامبر راه‌هایی که هر کدام به مسیر انحراف بشریت تبدیل شده بودند را به مسیر هدایت تبدیل شد.

وی افزود: استان هرمزگان در برخورداری از نعمت وحدت یکی از استان‌های شاخص است و این ویژگی هرمزگان بایست به الگو تبدیل شود.

لطفیان در تبیین وظایف مدارس علوم دینی جهت بازآفرینی تمدن اسلامی عنوان کرد: تمدنی که رسول گرامی اسلام پایه گذار آن بود بر مبنای اصول و ارزش‌های والای اخلاقی و انسانی استوار شد و توانست وجدان‌های خفته جامعه بشری را بیدار کند.

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: تمدن اسلامی پایه گذاری شده توسط پیامبر اسلام روح بشریت را اعتلا بخشید و زمینه ساز تحول انقلابی در جامعه بشری شد؛ این تمدن در طول تاریخ جاودانه و منشأ اثر بوده است و تا پایان نیز جاودانه خواهد بود.

وی بیان کرد: مأموریت مدارس علوم دینی باید در استحکام تمدن اسلامی خلاصه شود و اگر بازآفرینی تمدن اسلامی قرار است اتفاق بیفتد باید برای اجتماع حول محور رسول الله (ص) تلاش کنیم.

دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت گفت: اگر می‌خواهیم در عرصه رقابت‌های تمدنی کم نیاوریم و کم نگذاریم باید نهضتی فراگیر بر علیه افراط و تکفیر در جهان اسلام به وجود بیاوریم و تلاش کنیم جلوی بدبینی‌ها به اسلام گرفته شود.

لطفیان تاکید کرد: در توصیه‌های رهبر معظم انقلاب آمده است که نباید اجازه دهیم مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود و این مهم نیز از رسالت‌های علما و مدارس علوم دینی است.

وی با تاکید بر لزوم استکبار ستیزی خاطرنشان کرد: تبیین امری مهم برای بازآفرینی تمدن اسلامی است و مدارس علوم دینی باید در این حوزه با محوریت علمای اسلام فعال باشند.

به گزارش ایسنا، این رویداد مهم که در سالن اجتماعات شهرک گاز برگزار می‌شود، جمعی از برجسته‌ترین علما، اندیشمندان و پژوهشگران شیعه و سنی از سراسر کشور را گرد هم آورده است.

این همایش دو روزه، با هدف ایجاد گفتمانی پویا در زمینه تمدن اسلامی و تقویت تعاملات علمی بین مذاهب گوناگون، به بررسی عمیق ابعاد مختلف این تمدن بر اساس ارزش‌های معنوی و هدایت الهی می‌پردازد.

در این همایش، موضوعات محوری و اساسی از جمله «بازآفرینی تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم»، «نقش تعیین‌کننده سنت پیامبر اسلام در تمدن‌سازی»، «تحلیل نظام‌های سیاسی معاصر در جهان اسلام» و «بررسی نقش زیست عفیفانه و الگوهای رفتاری بانوان در تمدن اسلامی» مورد بحث و کنکاش دقیق قرار خواهد گرفت.

دبیرخانه همایش اعلام کرده است که از بین ۷۳ مقاله علمی دریافت شده، ۵۷ درصد توسط پژوهشگران اهل سنت و ۴۳ درصد توسط پژوهشگران شیعه ارائه شده است. همچنین، در حاشیه این رویداد، چهار کتاب تخصصی که به موضوعات اصلی همایش مرتبط هستند، مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرند.

قابل ذکر است که پیش از برگزاری همایش اصلی، ۴۲ نشست پیش‌همایش در ۹ استان مختلف کشور برگزار شد. در این نشست‌ها، موضوعات مهمی نظیر حجاب، نظام‌های سیاسی و الگوهای تمدنی با حضور اندیشمندان و علمای شیعه و سنی به بحث گذاشته شد و تبادل نظر صورت گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha