• دوشنبه / ۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1403110805454
  • خبرنگار : 50136

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد

سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت؛ لازمه خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی

سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت؛ لازمه خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم خودکفایی در کشت دانه‌های روغنی تاکید کرد و گفت: خودکفایی در این امر نیاز به سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت دارد.

خسرو شهبازی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به نقش تاثیرگذار کشت دانه‌های روغنی افزود: با توجه به اینکه حدود ۹٠ درصد از نیاز کشور به روغن از طریق واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی تامین می‌شود و با توجه به استراتژیک بودن روغن و نقش آن در تامین امنیت غذایی، لازم است که میزان وابستگی با افزایش تولید داخلی جبران شود.

وی با بیان اینکه بیشتر دانه‌های روغنی جزو محصولات کم توقع بوده و در اکثر اراضی کشور قابل کشت بوده و نیاز غذایی بالایی ندارند، اظهار کرد: عمده ترین دانه روغنی در کشور کلزا بوده و بعد از آن می‌توان به سویا، آفتابگردان روغنی، کنجد، گلرنگ و کاملینا اشاره کرد.

شهبازی در مقایسه بین کشت سویا با سایر دانه‌های روغنی ادامه داد: سویا جزو دانه‌های روغنی سازگار با اقلیم مرطوب و خاک‌های اسیدی است، اما سایر دانه‌های روغنی مثل کلزا، کنجد و آفتابگردان روغنی نیاز آبی کمتری داشته و حتی محصولاتی مثل گلرنگ و کاملینا به صورت دیم کشت می‌شود.

رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در اکثر استان‌های کشور امکان کشت و تولید بخشی از دانه‌های روغنی وجود دارد ولی بیشترین سطح کشت بخصوص کلزا در استان‌های خوزستان‌، گلستان و کرمانشاه است و در آذربایجان غربی نیز بیشترین سطوح کشت مربوط به شهرستانهای نقده، بوکان، پلدشت و میاندوآب است.

وی در خصوص میزان برداشت دانه‌های روغنی در هر هکتار نیز گفت: میزان تولید بسته به نوع محصول فرق می‌کند، در محصولات آبی مثل کلزا میانگین تولید حدود ۳۰۰۰-۲۵۰۰ کیلوگرم در هکتار و در محصولات دیم مانند گلرنگ میانگین تولید۷۰۰-۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است.

شهبازی با اشاره به عوامل موثر در کاهش کشت دانه‌ روغنی کلزا افزود: کاهش بارندگی و عدم تامین آب برای کشت‌های پاییزه در برخی از استان‌ها، مشکلات ناشی از خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهاء کلزا از عوامل تاثیرگذار بر کاهش سطح زیر کشت این محصول است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha