مریم کوشکی یکشنبه ۷ بهمن در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هفته ملی مبارزه با سرطان و با هدف افزایش آگاهی از شناسایی عوامل خطر، پیشگیری از بروز سرطان، تشخیص زودهنگام و مدیریت آن برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه سالانه موارد بسیار زیادی از ابتلا به سرطان در کشور رخ میدهد، تاکید کرد: تشخیص به موقع و زودهنگام امکان کنترل و بهبود این بیماری را ایجاد میکند، همچنین میتوان با ارتقای آگاهی درباره عوامل ایجاد کننده این بیماری، تا حد زیادی از بروز آن پیشگیری کرد.
معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: شایع ترین سرطانها در زنان، سرطان پستان، تیرویید، پوست، روده بزرگ و رحم و شایع ترین سرطانها در مردان سرطان پروستات، پوست، روده بزرگ، مثانه و معده هستند.
کوشکی درخصوص عواملی که سبب ایجاد سرطان میشوند، گفت: مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم نداشتن تحرک بدنی کافی، برخی از عفونت های مزمن و برخی مواد شیمیایی از جمله عوامل ایجاد سرطان هستند.
وی با اشاره به اینکه دوری از مصرف دخانیات و الکل و اصلاح سبک زندگی از مهم ترین عوامل پیشگیری از سرطان هستند، تصریح کرد: توصیه میشود افرادی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند، انجام معاینات دوره ای و غربالگری های سرطان را سالانه انجام دهند.
معاون بهداشت دانشگاه درباره علائم هشداردهنده سرطان بیان کرد: بی اشتهایی و کاهش وزن، اختلال در بلع یا سوءهاضمه طولانی، زخم های بدون بهبودی در دو هفته، تغییر در خال های پوستی، وجود توده در هر جای بدن، سرفه طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، اسهال طولانی و یبوست جدید و... از جمله علائم علائم هشداردهنده سرطان هستند.
کوشکی اظهار کرد: در حال حاضر برنامه غربالگری سرطان در مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت برای سرطان روده بزرگ افراد ۵۰ تا ۶۹ سال، سرطان پستان برای زنان ۳۰ تا ۶۹ سال و سرطان دهانه رحم برای زنان ۳۰ تا ۵۹ سال در مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات