احمدرضا طحانیان، امروز یکشنبه ۷ بهمن در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ملی قالی فاخر که در سالن همایشهای اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اصفهان برگزارشد، اظهار کرد: سخن گفتن درباره صنعت فرش در حضور اساتید و هنرمندانی که با عشق و هنر خود این صنعت را به نمایش میگذارند، کار آسانی نیست.
وی افزود: امسال نمایشگاه با زحمات شبانهروزی انجمنها، اتحادیهها و هنرمندان در طی شش ماه گذشته به نتیجه رسیده است. ما در فضایی به مساحت بیش از ۶۵۰۰ متر، میزبان ۱۲ استان کشور هستیم که با شرکتها و برندهای خود در این نمایشگاه حضور دارند. ۶۳ درصد از غرفهداران از داخل استان اصفهان هستند.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی اصفهان به رشد کمی و کیفی این نمایشگاه نسبت به سالهای گذشته اشاره بیان کرد: مهمترین ویژگی امسال برگزاری شش نشست تخصصی و حضور هیئتهای خارجی از کشورهای ازبکستان و عراق است.
طحانیان تصریح کرد: آثار برگزیده جشنواره قالی فاخر نیز در نمایشگاه ملی صنعت فرش دستباف اصفهان به نمایش گذاشته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی اصفهان یادآور شد: این نمایشگاه از تاریخ ۷ تا ۱۲ بهمن به مدت شش روز برای بازدیدکنندگان دایر خواهد بود و ساعت بازدید از ۱۴ تا ۲۱ تعیین شده است.
علانور توکلی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران نیز با اشاره به پیشرفتهای سریع ترکیه در زمینه تولید و برگزاری نمایشگاههای فرش اظهار کرد: ترکیه به سرعت در حال پیشرفت است و این برای ما که ادعای مقام اول در صنعت فرش داریم، قابل توجه است. اصفهان بهعنوان بهترین نمایشگاه فرش در ایران، از نمایشگاه فرش تهران نیز بالاتر است.
وی افزود: ما به مدت دو ماه و نیم تا سه ماه با مسئولان نمایشگاه تهران مکاتبه کردیم تا ملاقات داشته باشیم، اما موفق به دریافت وقت نشدیم. در مقابل، درخواست ملاقات با مسئولان نمایشگاه بینالمللی ترکیه تنها ظرف ۲۴ ساعت پاسخ داده شد و تیمی متشکل از تمامی فعالان صنعت فرش برای برگزاری جلسه آماده بودند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران ادامه داد: در این جلسه، مسئولان ترکیه قولهایی برای ارزش قائل شدن برای فرش ایران و ارائه امکانات بهتر در سال آینده دادند. این نکته حائز اهمیت است که ببینیم آنها برای ما چه ارزشی قائل هستند.
توکلی به تجربههای خود در نمایشگاههای رومانی اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۰ بار در نمایشگاههای مختلف رومانی شرکت کردهام و این کشور میتواند بازار خوبی برای فرش ایران باشد. ما همواره توانستهایم محصولات خود را به خوبی در این بازار بفروشیم.
وی برگزاری نمایشگاههای استاندارد و بینالمللی را مهم دانست و خاطرنشان کرد: برای پیشرفت در صنعت فرش، باید دقت بیشتری در تولیدات داشته باشیم و سنت و مدرنیته را با هم ترکیب کنیم.
مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان نیز در این مراسم اظهار کرد: هنری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته میشود، ریشه در تاریخ چند صد ساله دارد.
وی با اشاره به چالشهایی که صنعت فرش ایران با آن روبهرو است، ادامه داد: هنوز نتوانستهایم یک فرش ایرانی با کیفیت والاتر در خارج از کشور تولید کنیم.
رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان به تجربه اخیر خود با مهمانانی از یک کشور خارجی اشاره کرد که از نقشههای ایرانی کپیبرداری کرده بودند و سوالاتی درباره حفظ رنگ و کیفیت فرش داشتند، بیان کرد: ما باید تلاش کنیم که هنر خود را حفظ کنیم و از آن بهعنوان یک گنجینه محافظت کنیم.
ایزدی به تحریمهای پیشین علیه فرش ایران اشاره کرد و گفت: قبل از تحریم نفت، فرش ایران نیز تحریم شد و این نشاندهنده ارزش بالای فرش ما است. فرش ایرانی در خانههای سناتورها و کنگرسمنهای دولتمردان پهن است و این نشاندهنده ارزشی است که برای این هنر قائل هستند.
وی به نیاز به نوآوری در طراحی فرش اشاره کرد و خواستار همافزایی بین طراحان سنتی و مدرن شد و تاکید کرد: باید جلسهای برگزار کنیم تا بتوانیم از تجربیات یکدیگر بهرهمند شویم و هر دو سبک را در کنار هم پیش ببریم.
رئیس کمیسیون گردشگری، فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی اصفهان ابراز امیدواری کرد و گفت: امیدوارم روزی فرش ایرانی در تمامی کشورهای جهان شناخته شود و ما به فرش ایرانی میبالیم.
انتهای پیام
نظرات