به گزارش ایسنا، قدس نوشت: همین دیشبی که گذشت، قرار بود: «هفت سیاره توی آسمان ردیف شوند و آغاز دنیای جدیدی را رقم بزنند... در این شب انرژی خارقالعادهای به زمین منتقل میشود... چرخهای بزرگ در جهان هستی به پایان میرسد و جهان وارد دورانی جدید و عصر طلایی خواهد شد... افراد در سراسر جهان احساس آرامش عمیق و ارتباطی عجیب با کیهان خواهند کرد... این اتفاق هر چند هزار سال یکبار میافتد» این ادعاها را شاید طی چند روز گذشته در فضای مجازی دیده باشید. اگر اهل تماشای آسمان بوده باشید ممکن است حتی ردیف شدن ۷ یا ۶ سیاره را هم رصد کرده باشید. اما آیا واقعاً حرکت و رژه رفتن سیارهها در آسمان میتواند نوید دهنده تغییرات بزرگ در زندگی و حیات بشری باشد؟ یعنی باور کنیم که اجرام آسمانی میتوانند روی زندگی من و شما تأثیر بگذارند؟
دیشب چه خوابی دیدی؟
ماجرا به همان چند جمله بالا خلاصه نمیشد. طبق ادعاها قرار بود: «بسیاری از افراد خوابهای پیشگویانه ببینند و یا حس کنند که پاسخ سؤالهای زندگیشان دیشب به آنها الهام شده است... یک انرژی بینظیر کیهانی روی زمین ایجاد میشود که صدها برابر انرژی یک ابَرماه کامل است... آسمان در شب ۶ بهمن به طرز خیرهکنندهای روشن خواهد شد و دانشمندان میگویند این نور ناشی از بازتاب انرژی سیارههاست، اما برخی آن را نشانه ظهور یک کهکشان موازی میدانند... سطح انرژی در ۶ بهمن بهشدت بالاست و فرصتی ایجاد میشود تا خواستههای شما توسط کیهان جذب و با آن هماهنگ شود... همراستایی سیارهها موجب باز شدن دروازههای انرژی کهکشان میشود و این پدیده منجر به بیداری دستهجمعی انسانها و آغاز دوران جدیدی از تکامل معنوی خواهد شد. در این شب مردم شروع به دیدن نشانههای عجیب در آسمان و شنیدن صداهایی از جهانهای دیگر میکنند...!»بیشک خیلی از ما شب گذشته جز همان همراستایی سیارهها، نشانه دیگری از ظهور کهکشان موازی، احساس ایجاد ارتباط کیهانی، شکلگیری فصل جدید در جهان آفرینش و... ندیدیم. البته خیلیهایمان خواب دیدهایم و ممکن است بشود برخی خوابها را به حساب پیشگویی گذاشت اما بعید است آنقدر خوشخیال بوده یا از ته دل معتقد باشیم که دورهمی دیشب هفت سیاره منظومه شمسی میتواند سرنوشت ما و جهان را تغییر دهد.
عنوان شیک برای رمالی
اگر برخی از شما با دیدن ادعاهایی که گفته شد، به یاد طالعبینی و پیشگویی و رمالی افتادهاید، خبط نکردهاید. اصولاً مقولاتی از این دست که به «آسترولوژی» معروفاند سالهای سال از پیدایششان میگذرد و همیشه هم عدهای مدعی سعی کردهاند آن را به جای «علم» جا بزنند و به عنوان «علم مطالعه انرژی سیارات و تأثیر آنها در زندگی انسان» به شما قالب کنند. درواقع برای طالعبینی و رمالی یک اسم و عنوان شیک و شبهعلمی به نام «آسترولوژی» تراشیدهاند تا در سالهای اخیر و با گسترش اینترنت و فضای مجازی «آسترولوژی» برای خیلی از کاربران حتی تحصیلکرده به عنوان یک رشته علمی شناخته شود! مثلاً دو سه سال پیش مدعی شدند ارتعاشات زمین یا فلان سیاره در فلان تاریخ که اعداد رند دارد (۱/۱/۱۴۰۱) برای جذب رؤیاها و اهداف قویتر است! حالا بماند که ارتعاشات سیارهها چه هستند و چطور میتوانند به آرزوها و اهداف شما مرتبط باشند، اینها حتی برای این سؤال که تکلیف آرزوهای آدمهای دیگر کره زمین که تقویمشان میلادی است چه میشود، پاسخی نداشتند.
با وجود این، خوب است بدانید تنها ما ایرانیها نیستیم که گاهی اسیر اعتقاد به مسائل شبه علم و یا ماوراءالطبیعه میشویم. پدیدههایی مثل طالعبینی و رمالی و پیشگویی، در همه جهان طرفداران خودش را دارد و ریشهاش هم به جز جهل و نادانی در انسانهای نخستین و چند نسل بعدشان به مسائل روانی، اجتماعی، تحصیلی و... در جهان امروز ربط پیدا میکند. به طور کلی انسانها هرچه بیشتر اهل تحلیل و تفکر باشند، کمتر به دام اعتقاداتی از این دست میافتند و ترجیح میدهند درباره شکستها، پیروزیها، حوادث مختلف و... بیشتر از اینکه روی قضا و قدر و یا حرکت سیارهها حساب کنند، دست به دامن علم و تحلیل شوند.
رویداد کاملاً معمولی
خیلیها هم بعد از دیدن ادعاهای مطرح شده در شبکههای مجازی به جای چشم دوختن به آسمان و شب تا صبح انتظار کشیدن برای رخ دادن یک اتفاق خارقالعاده، لابد به سایتها و خبرگزاریهای معتبر مراجعه کرده و دیدهاند که چند روز پیش از قول کارشناسان نجوم نوشته بودند: «در تاریخ ۲۵ ژانویه ۲۰۲۵ مصادف با ۶ بهمن ۱۴۰۳ شاهد همراستایی چند سیاره در آسمان شب خواهیم بود و به علاقهمندان پیشنهاد میشود تماشای این رویداد کیهانی را از دست ندهند». یا مثلاً روز گذشته «مهر» با سخنگوی کمیته آماتوری انجمن نجوم ایران درباره این رویداد و ادعاهای مطرح شده درباره آن گفتوگو کرده بود. «کاظم کوکرم» گفته بود: «از ۶ سیارهای که به آن اشاره میشود، تنها چهار سیاره با چشم غیرمسلح قابل رؤیت هستند... سیارههای زحل و زهره در افق مغرب پس از غروب خورشید و سیارههای مشتری و مریخ در افق مشرق قابل مشاهده خواهند بود... دو سیاره دیگر، اورانوس و نپتون، تنها با تلسکوپ قابل رؤیت هستند... این رخداد نجومی در روزها و ماههای آینده هم اتفاق خواهد افتاد اما ممکن است اصلاً قابل رؤیت نباشد. اینکه گفته میشود سیارهها انرژی خاصی را به سمت زمین روانه میکنند، ادعایی علمی نیست... فراموش نکنیم این باورها ریشه در چند هزار سال پیش دارند بنابراین، ربط دادن مفاهیم علمی امروزی به باورهای باستانی منطقی نیست. سیارههای اورانوس و نپتون که در طالعبینی به آنها اشاره میشود، در چند صد سال اخیر کشف شدهاند و خواصی که طالعبینان امروزی به آنها نسبت میدهند قطعاً در طالعبینی باستانی هم وجود نداشته است. تأثیرگذاری حضور سیارهها در برجهای مختلف بر سرنوشت ما به باورهای شبهعلمی برمیگردد و ریشه علمی ندارد... اگر مخاطبان این خبرها را میخوانند و به نظرشان میرسد که موضوع علمی پیچیدهای مطرح شده و آنها از آن سر در نمیآورند، باید آگاه باشند که هیچ موضوع علمیای در کار نیست. این مطالب بیشتر به امید جذب فالوور و تزریق خوشبینیهای بیپایه و اساس نسبت به آینده، آن هم با حال و هوای رمزآلود و مبهم مربوط میشود و به حقیقت اجرام آسمانی، دستکم آنطور که اخترشناسان آنها را مطالعه میکنند ارتباطی ندارد».
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
انتهای پیام
نظرات