• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403110604229
  • خبرنگار : 50214

فرهنگسراهای شهر جهانی

پویایی ادبی یزد در سایه خانه شعر و ادب شهرداری

پویایی ادبی یزد در سایه خانه شعر و ادب شهرداری

ایسنا/یزد خانه شعر و ادب یزد امروز بستر پرورش و رشد شاعران جوانی است که در کشور حرف برای گفتن دارند به طوری که تاکنون بسیاری از این شاعران حائز رتبه‌های ملی شده‌ و خوش درخشیده‌اند.

برخلاف تصور برخی شهروندان نسبت به رسالت شهرداری‌ها که آن را تنها در محدوده ارائه خدمات شهری، نگهداری فضای سبز، جمع‌آوری زباله، نظافت شهر و اقدامات عمرانی شهر می‌دانند، امروزه  شهرداری‌ها در حوزه‌های متعدد فرهنگی و اجتماعی و حتی بعضاً در حوزه‌های نظارتی به کمک دستگاه‌های مربوطه برای ارائه خدمت به مردم آمده‌اند.

شهر دارالعباده یزد که به رغم برخورداری از فرهنگ غنی و میراثی کهن تا قبل از سال ۱۴۰۰ جمعاً سه فرهنگسرا داشت، به همت شهرداری طی سه سال گذشته شاهد ایجاد ۱۰ فرهنگسرای جدید بوده است.

عمده فرهنگسراهای جدید شهر یزد به صورت تخصصی فعالیت دارند که یکی از این فرهنگسراهای موفق، خانه شعر و ادب یا همان فرهنگسرای ریاضی یزدی از شعرا و ادبای برجسته استان است که در خانه‌ای تاریخی به وسعت ۴۰۵ مترمربع در محله تاریخی شیخداد ایجاد شده است.

این خانه تاریخی که دارای حیاط مرکزی، دارای هفت اتاق و در دو طبقه و تالار است، پس از مرمت و احیاء جهت ایجاد پاتوقی دوستانه و صمیمی برای شعرا و هنرمندان استان به ویژه هنرمندان جوان بکار گرفته شده است.

«عالیه مهرابی» از شعرای شاخص آئینی استان که مدیریت این فرهنگسرا را برعهده دارد، در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص فعالیت‌های این خانه می‌گوید: خانه شعر و ادب شهرداری یزد با هدف ارتقاء سطح ادبی و فرهنگی شهر، ایجاد نشاط ادبی و پویایی بین شاعران و ترویج فرهنگ مطالعه، در سال‌های اخیر فعالیت‌های گسترده‌ای را در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی و مشارکتی انجام داده است.

وی در ادامه آموزش را یکی از رویکردهای فعالیتی این خانه برمی‌شمارد و اظهار می‌کند: برگزاری پنج دوره کلاس آموزش شعر مقدماتی برای علاقه‌مندان، ارائه کلاس‌های آموزشی با هدف تقویت خلاقیت و مهارت‌های نویسندگی، برگزاری دوره‌های تخصصی برای آموزش شعر آیینی و نوحه نویسی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی با حضور اساتید برجسته از خارج استان، از جمله فعالیتهای اموزشی صورت گرفته در خانه شعر و ادب یزد طی دو سال اخیر بوده است.

مهرابی برگزاری کارگاه تخصصی شعر نیمایی با حضور استاد علی داوودی، برگزاری کارگاه شعر مجازی و نیز کارگاه‌های هفتگی و منظم نقد و بررسی شعر جوان را از دیگر اقدامات این فرهنگسرا ذکر می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به بازخوانی ادبیات کلاسیک و معاصر در این فرهنگسرا، اظهار می‌کند: به منظور آشنایی و تعمیق درک ادبیات کهن و معاصر، خانه شعر و ادب شهرداری یزد اقدام به برگزاری جلساتی مانند مولانا خوانی و مثنوی خوانی و حافظ خوانی در مناسبتهای مختلف کرده که تاکنون جمعاً بالغ بر ۱۵ مورد را شامل می‌شود.

این شاعر برجسته استان به مشارکت‌ و همکاری‌های موثر خانه شعر و ادب شهرداری یزد با نهادها و سازمان‌های مختلف نیز اشاره و عنوان می‌کند: این همکاری‌ها در راستای گسترش فعالیت‌های ادبی و فرهنگی انجام شده است.

وی از جمله این همکاری‌ها را مشارکت با دانشگاه فرهنگیان در برگزاری کارگاه نقد شعر و شب شعر، مشارکت با دانشگاه علوم پزشکی در برگزاری کارگاه نقد شعر و شب شعر مشترک، مشارکت با دارالقرآن مرکزی و فرهنگسرای مهدویت در زمینه برگزاری شب شعر مهدوی و چاپ کتاب آثار برگزیده دانش‌آموزان، مشارکت با دانشگاه آزاد اسلامی یزد در رابطه با برگزاری پیش نشست‌های جشنواره بین‌المللی حضرت علی اکبر در قالب کارگاه نقد و بررسی شعر و برگزاری شب شعر، همکاری با دانشگاه علم و هنر در برگزاری جلسات نقد شعر و همکاری با آموزش و پرورش در برگزاری کارگاه‌های نقد و بررسی شعر ویژه دانش‌آموزان را یادآور می‌شود.

مهرابی در همین رابطه از مشارکت با جامعه نابینایان جهت برگزاری شب شعر ویژه بزرگداشت رودکی، همکاری با اداره تبلیغات اسلامی در مورد برگزاری کارگاه‌های شعر آیینی، همکاری با بسیج هنرمندان در برگزاری شب‌های شعر، همکاری با اداره کتابخانه‌ها جهت برگزاری رویدادهای ادبی در حوزه کتاب و نیز همکاری با اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برای برگزاری جشنواره شعر دفاع مقدس و چاپ و نشر کتاب‌های شعر، خبر می‌دهد.

این مسئول همچنین خاطرنشان می‌کند: خانه شعر و ادب شهرداری یزد با همکاری انجمن شعر اوج هنر، نقش موثری در تامین شعر برای هیئت‌های مذهبی داشته است به طوری که بیش از ۷۰ هیئت در یزد طی سال‌های گذشته از خدمات این مرکز بهره‌مند شده‌اند.

وی می‌گوید: در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و معرفی آثار شاعران و نویسندگان یزدی، خانه شعر و ادب شهرداری، اقدام به برگزاری جلسات کتاب ماه یزد کرده است.

به گفته مهرابی، تاکنون پنج دوره این رویداد ادبی برگزار شده که طی آن از هفت  شاعر و نویسنده تکریم شده، آثار پنج نویسنده در قالب کتاب رونمایی و جشن امضا شده و تبلیغات شهری برای این آثار صورت گرفته است.

وی شاعران و نویسندگان تکریم شده در رویداد کتاب ماه را شامل محمد عظیمی (قطب قطاب)، فاطمه غلامی (مهری)، خامسی (گویش یزدی)، رضایی (بزم چرخ رسون)، استاد فتاحی (عشق سال‌های جنگ)، استاد امیرخانی (کتاب نمایشنامه) و محمدسیفی (کتاب شعر) نام می‌برد.

مهرابی از دیگر فعالیتهای این فرهنگسرای شهر یزد را برگزاری شب‌های شعر و رویدادهای شعری می‌خواند و تصریح می‌کند: خانه شعر و ادب شهرداری یزد در راستای ایجاد فضای مناسب برای فعالیت شاعران طی دو سال گذشته بیش از ۶۰ رویداد مردمی را به مناسبت‌های مختلف ملی، مذهبی و ادبی برگزار کرده است.

به گفته وی، بزرگداشت حافظ، بزرگداشت رودکی، شب‌های یلدای شاعران و سرکشی و دیدار با شاعران پیشکسوتی همچون استاد محبی و سید مهدی طباطبایی، از جمله رویدادهای شعری این خانه بوده است.

وی با بیان این که خانه شعر و ادب شهرداری یزد همواره در تلاش بوده تا با برگزاری برنامه‌های متنوع، نشاط و پویایی را در جامعه ادبی یزد ایجاد کند، می‌گوید: توجه ویژه به شعر آیینی و مذهبی و شعر هیئات مذهبی که شهر یزد را به حسینیه ایران مشهور کرده، از اولویت‌های این مرکز بوده است.

وی هدف دیگر این مجموع را بردن شعر به میان مردم و ایجاد ارتباط مستقیم بین شاعران و مخاطبان برمی‌شمارد.

این مسئول با اشاره به این که فعالیت‌های خانه شعر و ادب شهرداری نه تنها در سطح شهر یزد، بلکه در دیگر شهرستان‌های استان نیز مورد توجه قرار گرفته است، حضور پررنگ شاعرانی از شهرستان‌های مهریز، تفت، خاتم، ابرکوه و میبد در برنامه‌ها و رویدادهای این خانه را یاداور می‌شود و آن را نشان‌دهنده گستردگی فعالیت این مرکز ذکر می‌کند.

مهرابی در پایان نیز تاکید می‌کند: امروز خانه شعر و ادب شهرداری یزد به بستری برای پرورش و رشد شاعران جوان تبدیل شده است و بسیاری از شاعران جوان این مرکز طی دو سال گذشته، حائز رتبه‌های ملی شده‌اند و توانسته‌اند در سطح کشور بدرخشند.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد که خانه شعر و ادب شهرداری یزد طی دو سال گذشته، با برگزاری برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و مشارکتی متنوع، توانسته است نقش موثری در ارتقاء سطح ادبی و فرهنگی شهر ایفا کند.

این مرکز به عنوان یک نهاد پیشرو، با هدف توسعه فرهنگ شعر و ادب، همواره تلاش کرده است تا با تکیه بر خلاقیت و نوآوری، فضایی پویا و پرنشاط برای شاعران و علاقه‌مندان به ادبیات فراهم آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha