به گزارش ایسنا، روزنامه «العربی الجدید» در گزارشی در این باره نوشت: با پایان یافتن هفته اول توافق آتشبس در نوار غزه، امروز صحنه فلسطین نسبت به امکان ادامه اجرای توافق که با میانجیگری قطر، مصر و آمریکا در ماه ژانویه حاصل شد، خوشبینانه به نظر میرسد.
طبق گزارش این رسانه، اما با توجه به نقض پی در پی توافق توسط رژیم صهیونیستی، به ویژه در مناطق جنوب نوار غزه مانند شرق خانیونس و رفح، که در هفته اول ۱۷ شهید و دهها مجروح بر جای گذاشت، این خوشبینی چندان درست به نظر نمیرسد. به ویژه اینکه هر از گاهی بیانیههای سیاسی از سوی چهرههای ائتلاف کابینه رژیم صهیونیستی به ویژه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر یا «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی این رژیم منتشر میشود که از احتمال بازگشت به جنگ در صورت عدم توافق در مورد مرحله دوم صحبت میکنند.
در مقابل، مقاومت فلسطین در حال حاضر حالت خویشتنداری را حفظ میکنند و به تجاوزات رژیم صهیونیستی پاسخی نمیدهند و به طور مستمر این تخلفات را به میانجیگران اطلاع میدهد. به نظر میرسد مقاومت فلسطین، بهویژه حماس، علاقهمند به حفظ آتشبس در غزه در دوره کنونی است تا به آوارگان اجازه دهد به مناطقی که به اجبار به دلیل جنگ از آنها آواره شدهاند، بازگردند.
طبق این گزارش، علی رغم تحرکات ارتش رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه و تدارک برای خروج از محور «نتزاریم»، اما صحنه میدانی در رفح در مقایسه با دیگر مناطق مبهم به نظر میرسد، چراکه رژیم اشغالگر از بخشهای زیادی از آن عقبنشینی نکرده است و عمداً آوارگان در حال بازگشت به شهر را هدف قرار میدهد و این اقدامات منجر به شهادت و مجروح شدن بسیاری از ساکنان شده است.
منابع العربی الجدید اعلام کردند: در مقابل، مناطق شهر غزه در شرق نوار غزه و شمال آن شاهد آرامشی واضح و ملموس است؛ چراکه این مناطق شاهد نقض توافق و تخلفات اسرائیل مانند آنچه در مناطق جنوبی مانند شرق رفح و شرق خانیونس رخ داده ، نبوده است.
افزایش ورود کمکها
در مورد جریان کمکهای بشردوستانه به نوار غزه نیز باید گفت که میزان ورود آن در هفته اول آتشبس غزه افزایش یافت، اما به سطح مورد نیاز یا مقرر در توافق نرسید.
به گفته منابع آگاه فلسطینی، تعداد کل کامیونهایی که روزانه وارد نوار غزه میشوند، بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ کامیون است، در حالی که در توافقنامه ذکر شده است که باید روزانه دستکم ۶۰۰ کامیون با نیازهای مختلف وارد منطقه شوند.
با وجود رسیدن میزان کمکها به بیش از ۲۲۰۰ کامیون در هفته اول، اما آژانسهای بینالمللی و سازمان ملل هنوز روند توزیع آن بین افراد نیازمند را آغاز نکردهاند و این در شرایطی است که نیازهای روزانه مردم به ویژه با وضعیت قحطی تشدید شده است.
بازگشت آوارگان
منابع فلسطینی اعلام کردند: از نظر میدانی نیز ساکنان نوار غزه به تدارکات خود برای بازگشت به محلههایی که ۱۵ ماه پیش از آن آواره شدهاند ادامه میدهند.
در همین حال، وضعیتی از نگرانی و انتظار، آوارگان فلسطینی را فرا گرفته است که پس از آغاز رسمی روند بازگشت، آماده بازگشت به خانههای خود هستند و بیم این را دارند که رژیم اشغالگر مانع بازگشت یا هدف قرار دادن آوارگان شود.
«طارق زیاده» آواره فلسطینی که درصدد بازگشت به خانهاش در شهر غزه است در این باره گفت: من و سایر ساکنان نگران احتمال شانه خالی کردن اسرائیل از اجرای آتشبس غزه یا بازگشت دوباره به جنگ پس از پایان مرحله اول توافق آتشبس با توجه به تهدیدات مکرر مقامات رژیم اشغالگر هستیم.
«إسراء الحاج فتری» یک آواره دیگر در غزه به العربی الجدید گفت: ما میترسیم که رژیم اشغالگر به توافق پایبند نباشد یا سطح سیاسی در کابینه نتانیاهو مانع از رسیدن به توافق نهایی شود. ترس و نگرانی ما از عدم اجرای کامل توافق به دلیل تهدیدات فراوان اسرائیل بسیار زیاد است.
انتهای پیام
نظرات