مجتبی بهاروند در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات به صورت حزبی، اظهار کرد: انتخابات حزبی، موضوعی پذیرفتهشده در دنیا است؛ افراد خاص با شرایط و تخصص مربوطه انتخاب میشوند و هر فردی به صورت متفرق داخل مجموعه قرار نمیگیرد. در نهایت هم حزب نسبت به فعالیتهای نماینده خود پاسخگو است و زمانی که ارتباط دو طرفه باشد، حمایتهای لازم صورت میگیرد.
وی با گلایه از اینکه اغلب احزاب ما، تنها در زمان انتخابات بیشترین فعالیت خود را دارند، بیان کرد: یکی از مشکلات ما در شورای پنجم این بود که افراد غیرحزبی در شورا عضو بودند که هیچ گونه پاسخگویی به حزب نداشتند؛ در شورای ششم نیز عملکردی رخ داده که هنوز مشخص نیست چه بر سر شهر آمده و کسی هم پاسخگو نیست.
عضو سابق شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه انتخابات حزبی یک رویه مورد قبول در تمام دنیا است، افزود: باید احزاب از نامزد خود حمایت کرده و نسبت به فعالیتهای آن پاسخگو باشند؛ این رویه در تمام دنیا در حال انجام است. در واقع با برگزاری انتخابات به صورت حزبی، دموکراسی در کشور تقویت میشود. هنگامی که هر فردی به صورت مستقل در انتخابات شرکت کرده و پشتوانه حزبی نداشته باشد، نتیجه آن جنگ و دعوای درونی میشود و هیچ فردی نسبت به اعمال و رفتار نماینده پاسخگو نخواهد بود.
بهاروند با اشاره به مکانیزمهای درون احزاب برای رسیدن به یک گزینه مناسب و معرفی آن به مردم، گفت: تعدادی از احزاب سیاسی که ریشهدارتر هستند، کمیتههای مختلف دارند و از درون این کمیتهها میتوان افراد شایسته را انتخاب کرد. در مدیریت شهری همزمان با اینکه فرد باید دارای پایگاه سیاسی باشد، نیاز به کار تخصصی نیز دارد. باید در هر کمیسیون حداقل یک فرد متخصص وجود داشته باشد. احزاب باید به سمتی روند که افراد انتخابشده، علاوهبر فعالیت سیاسی، در حوزه مربوطه متخصص نیز باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه در حال حاضر نظام سیاسی ایران امکان برگزاری انتخابات حزبی را ندارد، عنوان کرد: بعید میدانم بتوانیم انتخابات شوراهای هفتم را به صورت حزبی برگزار کنیم، اما امیدوارم برای انتخابات آتی به سمتی پیش رویم که بتوان انتخابات را به صورت حزبی برگزار کرد.
انتهای پیام
نظرات