رضا نصیری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: برای برون رفت از معضل آب، طبق دستوری که از وزیر نیرو گرفتیم حداقل ۴۰۰ لیتر آب در ثانیه از انتقال آب دریای عمان سهمیه برای شهرستان گناباد در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکل فعلی شهرستان گناباد چاههای بحران احداث شد که تا ۱۰۰ لیتر آب تزریق میشود، اظهار کرد: بالغبر ۲۰۰ میلیارد تومان طی ۲تا ۳سال گذشته در حوزه آب شهرستان هزینه شده است.
فرماندار گناباد بیان کرد: خط اصلی انتقال آب به طول ۱۲۰ کیلومتر فرسوده بود که با جذب ۴۰ میلیارد تومان بخش قابل توجهی از این خط انتقال که هدر رفت ۳۰ تا ۴۰ لیتر آب در ثانیه داشت اصلاح شد که با این اقدام در تابستان سال آینده مشکلی نخواهیم داشت.
قنات جهانی قصبه اثر تمدنی منحصر بفرد در گناباد
وی در خصوص مهمترین ظرفیتهای گناباد گفت: این شهرستان دروازه استان خراسان رضوی از سمت خراسان جنوبی، استان سیستان و بلوچستان و کشور پاکستان است.
نصیری حوزه ظرفیتهای انسانی گناباد را بسیار قابل توجه دانست و تصریح کرد: گرچه ظرفیتهای علمی، فرهنگی، هنری فراوانی در گناباد داریم اما در حوزه مسائل طبیعی قنات مهمترین ظرفیت شهرستان است.
وی با بیان اینکه در طرح آمایش صنایع دستی و میراث فرهنگی و قنات ۲۵۰۰ ساله قصبه از جمله ظرفیتهای مهمی هستند که برای گناباد آورده شده است، از وجود بیش از ۵۰۰ قنات در این شهرستان خبر داد و گفت: قنات قصبه یک اثر تمدنی منحصر به فرد است.
فرماندار گناباد افزود: اگر امکان داشت که این قنات بر روی زمین ایجاد شود قطعاً از دیوار چین مهمتر بود، با وجود اینکه آن زمان در کنار کال شور آب فراوان بود اما به دلیل آیندهنگری که داشتند در عمق ۳۰۰ متری زمین سه نسل بر روی این قنات از ۲۵۰۰ سال قبل کار کردهاند.
وی با اشاره به اینکه اکنون دو اثر قنات قصبه و آبیاری زعفران برپایه قنات در یونسکو ثبت جهانی شده است، گفت: پیگیر هستیم تا بتوانیم مسجد جامع شهر و روستای ریاب را نیز به ثبت جهانی برسانیم.
نصیری از تخصیص ۱۲ میلیارد تومان از اعتبارات ۱۵ میلیاردی سفر اول رئیس جمهور به خراسان رضوی، اخذ مصوبه ماده ۲۳ محور گردشگری قنات و اجرای دو فاز با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان، عقد قرارداد ۵ میلیارد تومانی برای احداث پارکینگ، برج نوری و هوشمندسازی و عقد قرارداد با پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران برای قنات قصبه خبر داد و گفت: برای لایروبی قنات قصبه ۴ کیلومتر بالغبر ۲میلیارد تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه با لایروبی انجام شده ۱۵ لیتر بر ثانیه دبی آب قنات قصبه افزایش یافته و ۱.۵ میلیارد دیگر هم برای لایروبی تخصیص جدید داریم، تصریح کرد: قنات قصبه از اهمیت خاصی برای شهرستان برخوردار است.
شهرستان برخوردار از معادن غنی
فرماندار گناباد در ادامه با اشاره به اینکه این شهرستان از معادن غنی خوبی برخوردار است، از وجود ۲۰ نوع ماده معدنی در این منطقه خبر داد و افزود: شهرستان گناباد در خصوص معادن رتبه ۸ کشوری و ۵ استانی را دارد.
وی با بیان اینکه در گذشته برنامهریزیهای خوبی برای بخشی از حوزه معدنی گناباد انجام شده است، تصریح کرد: مگا پروژه شهرستان گناباد در خصوص پروژههای فروسیلیس و منیزیم است که طی ۳سال گذشته ۲هزار میلیارد تومان توسط سرمایهگذار در این پروژه سرمایهگذاری شده و تاکنون حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نصیری با اشاره به اینکه بخش قابلتوجهی از خاک گناباد در فاز اول با ۳۰۰ نفر اشتغالزایی در شهرک صنعتی کوثر شهرستان فراوری و استفاده خواهد شد، اظهار کرد: بخشی هم در حوزه معادن سنگهای تزئینی، ساختمانی و ... هستند.
وی با بیان اینکه چون بیشتر معادن شهرستان خاک هستند اغلب برای آجر استفاده میشود، به وضعیت کارخانه کاشی هستی گناباد اشاره کرد و گفت: گرچه حدود ۴۹ درصد سهام این کارخانه توسط بنیاد برکت خریداری شده و ۵۱ درصد هم شخصی است ولی متأسفانه در این خصوص بخش خصوصی و بنیاد برکت هر دو مقداری کم مهری کردند. خوشبختانه با پیگیریهای مسئولان شهرستان سال آینده این کارخانه کاشی در گناباد راهاندازی خواهد شد.
گناباد پیشرو در طرح نهضت ملی مسکن
وی در ادامه گفت: گناباد از بسیاری شهرهای بزرگ استان در حوزه نهضت ملی مسکن جلوتر است به طوری که در حوزه جوانی جمعیت ۱۱۰۰ زمین ویلایی یک طبقه به پدران و مادرانی که سه فرزند به بالا داشتند داده شد.
نصیری با بیان اینکه در حوزه ساخت و ساز مسکن نهضت عظیمی در گناباد رخ داده است، در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در این شهرستان گفت: در شهرستان گناباد ۱۰ هزار و ۶۰ واحد زمین طرح ملی مسکن و جوانی جمعیت با الحاق ۴۰۰ هکتار زمین پیشبینی شد. فقط در روستای گیسور ۱۸ هکتار زمین برای مسکن الحاق نمودیم.
وی با اشاره به اینکه ۱۰۹۲ واحد از نهضت ملی مسکن شهری و روستایی شهرستان در چهلمین روز شهادت آیتالله رئیسی به عنوان پایلوت کشور افتتاح شد، بیان کرد: اکنون ۲۰۰۰ واحد پیشرفت ۸۰ درصدی دارند که تا ۶ ماه آینده به نتیجه خواهند رسید.
فرماندار گناباد اظهار کرد: گرچه ۱۱۵۲واحد مسکن مهر گناباد مشکلات مختلفی از جمله مدیریتی، فنی مهندسی و مالی و یا مشکل اجتماعی داشتند که بلاتکلیف مانده بودند اما تمامی این واحدها تعیین تکلیف شدند.
وی همچنین در خصوص وضعیت تسهیلات شهرستان گفت: خوشبختانه در حوزه روستایی ۱۰۰ درصد تسهیلات را با سود ۵ درصد با بازپرداخت ۲۰ ساله دریافت کردند مگر اینکه نقص پروندهای داشتند، در حوزه تسهیلات شهری هم عموماً دریافت کردند.
نصیری در ادامه پیشران توسعه در هر شهرستان و استان و کشور را یکسری زیرساختها دانست و گفت: گرچه تا قبل از سال ۱۴۰۰ فقط یک پست فوق توزیع برق با ۴۰ مگاوات در شهرستان داشتیم اما اکنون سه پست جدید اضافه شده و به ۱۲۰ مگاوات رسیده است و توانستیم با پیگیریهای صورت گرفته جشن پایان برقرسانی به تمامی روستاهای گناباد را برگزار کنیم.
جایگاه فرودگاه گناباد ارتقاء یافت
فرماندار گناباد در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ تاکنون فرودگاه منطقهای شهدای گناباد تکمیل افتتاح و به بهرهبرداری رسید، گفت: تاکنون بیش از ۱۱۴ پرواز رفت و برگشت و ۶ پرواز اختصاصی و تعدادی پرواز بالگرد داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه فرودگاه گناباد از جایگاه پنجاه و پنجم فرودگاههای ایران به جایگاه سی و پنجم ارتقاء یافته است، تصریح کرد: اکنون از فرودگاه همدان، سمنان، اراک، قزوین و زنجان جلوتر هستیم.
نصیری در خصوص وضعیت پروازهای عتبات از فرودگاه این شهرستان گفت: نداشتن مرز هوایی یکی از مشکلات است، قرار بود فلایت چک برای سومین مرتبه به گناباد بیاید و کارهای تخصصی خود را انجام دهند تا بتوانیم بر روی سامانه جهانی هوانوردی ثبت شویم اما هنوز فرودگاه گناباد ثبت نشده و این به مانعی برای پروازهای عتبات تبدیل شده است.
صدای سوت قطار سال ۱۴۰۴ در گناباد به صدا در خواهد آمد
وی همچنین به آخرین پیگیریها در خصوص راهآهن گناباد اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این خصوص هم پیگیریهای خوبی صورت گرفته است، تاکنون بالغبر ۹۰ درصد زیرساختهای راهآهن گناباد انجام و ایستگاه هم به مناقصه گذاشته شده است.
فرماندار گناباد در همین خصوص از احداث ۲۰۰ پل عبور سیلاب، ۲ میلیون مترمکعب خاکریزی و ۱۸۰ هزار مترمکعب خاکبرداری خبر داد و افزود: اگر پروژه با همین سرعت پیش برود امیدواریم صدای سوت قطار سال ۱۴۰۴ در گناباد به صدا در بیاید.
گناباد دارای بیشترین گود باستانی
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه ورزش هم اتفاقات خوبی در شهرستان افتاده است به طوری که تعداد چمنهای مصنوعی از ۴ چمن به ۳۱ چمن افزایش یافته است، گفت: گناباد بعد از مشهد بیشترین گود باستانی در این استان است، ضمن اینکه بعد از گود باستانی آستان قدس مهمترین گود زورخانه استان در این شهرستان آماده افتتاح است.
شهرستان گناباد با جمعیتی بالغبر ۸۸ هزار نفر در ۲۶۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد، این شهرستان دارای آثار باستانی و جاذبههای گردشگری متنوعی است که قنات قصبه یا کاریز کیخسرو قدیمیترین و عمیقترین کاریز جهان مربوط به ۲۷۰۰ سال قبل مهمترین اثر تاریخی این منطقه است.
از مهمترین مراکز آموزش عالی گناباد میتوان به دانشگاه علوم پزشکی گناباد، مجتمع آموزش عالی این شهرستان، بیمارستان ۳۲۰ تختخوابی علامه بهلول گنابادی با ۲۵ هزار مترمربع و در ۶طبقه اشاره کرد، همچنین وجود مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گناباد که مجهز به بالگرد امدادرسان هست بسیار مورد توجه و حائز اهمیت است.
همچنین فرودگاه شهدای گمنام شهرستان که در خردادماه سال ۱۴۰۲ افتتاح شد دریچهای نو رو به جهان علم و صنعت و اقتصاد برای مردم شهرستان گناباد و همچنین شهرهای اطراف گشوده است.
انتهای پیام
نظرات