• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403110603941
  • خبرنگار : 50042

معاون عمرانی استاندار:

حفظ اصالت آثار تاریخی در ثبت جهانی، موثر است

حفظ اصالت آثار تاریخی در ثبت جهانی، موثر است

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان گفت: اولین موضوع در ثبت جهانی، حفظ اصالت آثار و بناهای تاریخی در محدوده است و نباید با مصالح روز مرمت شود بلکه باید با مصالح بومی و قدیمی توسط استادکاران باسابقه احیا شود.

میرمحمد غراوی، معاون امور عمرانی استانداری گیلان امروز، ۷ بهمن‌ماه در جلسه بررسی ثبت جهانی ماسوله که با حضور استاندار گیلان در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، اظهار کرد: اولین موضوع در ثبت جهانی، حفظ اصالت آثار و بناهای تاریخی در محدوده است و نباید با مصالح روز مرمت شود بلکه باید با مصالح بومی و قدیمی توسط استادکاران باسابقه احیا شود و تعمیرات و بازسازی به گونه‌ای باشد که قابل تشخیص نباشد.

وی افزود: در پرونده‌های ثبت جهانی بهداشت عمومی شهر، خدمات زیربنایی، اجرای زیرساخت‌ها و خطوط ارتباطی زیرزمینی مهم است و آثار باید بافت سنتی و همچنین سیما و منظر خود را حفظ کرده باشند. باید خیلی از خدمات مثل هتل‌ها چون امکان ساخت و ساز ندارند، از شهر خارج شوند، شهرداری هم باید مراقبت کند. تمام شهر ماسوله در اختیار میراث فرهنگی است.

غراوی گفت: معیارهای یونسکو را بشناسیم و مطابق با آنها برنامه ریزی داشته باشیم، تا قبل از ثبت جهانی هر اقدامی که می‌خواهیم باید انجام گیرد زیرا بعد از ثبت جهانی اجازه هیچ کاری توسط یونسکو داده نمی‌شود.

ولی جهانی، مدیرکل میراث فرهنگی گیلان هم اظهار کرد: پرونده ثبت جهانی ماسوله در سال ۱۴۰۰ مطرح و در دی‌ماه همان سال به یونسکو ارسال شد، شهریور ماه ۱۴۰۱ ارزیابان یونسکو بازدیدی از ماسوله داشتند و سرانجام در شهریورماه سال ۱۴۰۲ در اجلاس ریاض عربستان پرونده مطرح شد و رای مخالف گرفت.

وی افزود: یکی از ایرادات مطرح و عودت پرونده، بافت تاریخی شهر ماسوله که شامل کوه‌ها و معادن ماسوله می‌شود، بود. سرانجام کمیته‌ای در وزارت میراث تشکیل شد و پیرو آن هیات مشترکی از ایران و چین وارد گیلان و مشخص شد نه تنها در کهنه ماسوله بلکه در اکثر مناطق ماسوله با توجه به کاوش‌های انجام گرفته، کشف استحصال آهن داشتیم.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان ادامه داد: مقرر شده در شهریورماه ۱۴۰۴ ارزیابان یونسکو مجدد جهت بررسی ثبت جهانی بازدیدی از ماسوله داشته باشند، لذا تا آن زمان فرصت داریم موانع را رفع کنیم، کاوش‌هایی باید انجام گیرد.

جهانی گفت: برای این پرونده حدود ۷ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۴۰۲ از تهران گرفتیم، ۵۰۰ میلیون تومان هم از استان تخصیص پیدا کرد، تاکنون بیش از ۹۰ اثر تاریخی را مرمت کردیم، بسیاری از بومگردی‌ها و هتل‌ها در منطقه ساماندهی شدند، احیای چلنگری، ساماندهی ۳ موزه و سایت گردشگری از جمله دیگر موارد انجام گرفته است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha