• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1403110603926
  • خبرنگار : 50981

معضل خاموش جامعه؛ افسردگی و اضطراب در کمین نوجوانان

معضل خاموش جامعه؛ افسردگی و اضطراب در کمین نوجوانان

ایسنا/یزد یک فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان از افسردگی و اضطراب به عنوان شایع‌ترین مشکلات روانی در بین قشر نوجوان و جوان کشورمان یاد می‌کند و محافظت آنها از آسیب‌های ناشی از این مشکلات را نیازمند توجه جدی خانواده‌ها و سیستم آموزشی کشور می‌داند.

این روزها یکی از دغدغه‌های اصلی بسیاری از خانواده‌ها، مشکلات روحی و روانی نوجوانان و جوانانشان است. مشکلاتی که به دلیل  عواملی مانند فشارهای تحصیلی، تغییرات هورمونی، مشکلات خانوادگی، دسترسی آسان به اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی و تغییرات سریع جامعه، بروز می‌کند.

یک روانپزشک در استان یزد از شایعترین این مشکلات را افسردگی و اضطراب شایع در بین نوجوانان و جوانان ذکر می‌کند؛ دکتر «مژگان کیان» فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: مشکلات روانی در میان نوجوانان و جوانان، یک بحران خاموش است که نیازمند توجه جدی خانواده‌ها و سیستم آموزشی کشور است.

به اعتقاد وی، با اتخاذ راهکارهای جامع و همکاری همه جانبه می‌توان به بهبود سلامت روان نوجوانان و جوانان کمک کرد و آینده‌ای روشن‌تر برای آن‌ها رقم زد.

وی به اختلالات ناشی از افسردگی و اضطراب در این قشر اشاره و تصریح می‌کند: بی‌اشتهایی عصبی یا بعضاً پرخوری عصبی از جمله اختلالات رایج به دلیل بروز افسردگی در افراد است.

کیان استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی و مقایسه کردن خود با دیگران را نیز منجر به احساس تنهایی، افسردگی و اضطراب در افراد ذکر و اضافه می‌کند: مشکلات خواب از جمله بی‌خوابی یا خواب‌آلودگی بیش از حد بر عملکرد روزانه و سلامت روان افراد تاثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به این که جدایی والدین، خشونت خانگی و مشکلات مالی هم بر سلامت روان نوجوانان تأثیر منفی می‌گذارد، خاطرنشان می‌کند: با ایجاد محیطی گرم و صمیمی در خانواده، گوش دادن فعال به مشکلات نوجوانان و ارائه حمایت عاطفی می‌توان از بروز آسیب‌های جبران‌ناپذیر جلوگیری کرد.

این روانپزشک حتی رقابت شدید در محیط‌های آموزشی و انتظارات بالای خانواده‌ها و جامعه را باعث تحت فشار قرار گرفتن نوجوانان می‌داند و ابراز می‌کند: آموزش مهارت‌هایی مانند مدیریت استرس، حل مسئله، ارتباط موثر و تفکر مثبت، به نوجوانان کمک می‌کند تا با مشکلات بهتر کنار بیایند.

به گفته وی، ایجاد برنامه‌های آموزشی در مدارس برای ارتقای آگاهی دانش‌آموزان در مورد سلامت روان و ارائه خدمات مشاوره‌ای نیز می‌تواند از عوامل تاثیرگذار در حل این مسئله باشد.

دکتر کیان با اشاره به این که تغییر نگرش جامعه نسبت به مشکلات روانی و کاهش انگ اجتماعی مرتبط با آن برای فرآیند درمان می‌تواند موثر باشد، در پایان متذکر می‌شود: با افزایش تعداد مراکز مشاوره، کاهش هزینه‌های درمان و برگزاری کارگاه‌ها و کمپین‌های اطلاع‌رسانی برای افزایش آگاهی جامعه در مورد مشکلات روانی و راه‌های پیشگیری و درمان آن می تواند نقش بسیار مهمی در سلامت روان افراد در جامعه ایفا کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha