• شنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1403110603896
  • خبرنگار : 30057

پنجمین کشور دنیا از نظر دارایی‌های منابع طبیعی هستیم/افزایش ۱۰ برابری تولید داده‌های پایه زمین‌شناسی

پنجمین کشور دنیا از نظر دارایی‌های منابع طبیعی هستیم/افزایش ۱۰ برابری تولید داده‌های پایه زمین‌شناسی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور تاکید کرد:علیرغم این که پنجمین کشور دنیا از نظر دارایی‌های منابع طبیعی هستیم، اما در حال حاضر ۱۴۴ میلیارد مترمکعب ناترازی آب‌های زیرزمینی داریم و اگر برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی مدیریت نشود، با شرایط بحرانی‌تر از وضعیت کنونی مواجه خواهیم شد.

به گزارش ایسنا، دکتر داریوش اسماعیلی در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور دبیر و اعضای شورای عالی معادن کشور در استان یزد با اشاره به جایگاه ایران در میان کشورهای دارای منابع طبیعی، اظهار کرد: ایران با ۲۷.۵ تریلیون دلار ارزش منابع طبیعی، پنجمین کشور دنیا از نظر دارایی‌های منابع طبیعی است.

وی افزود: میزان ذخایر معدنی ارزیابی‌شده کشور نیز بالغ بر ۱۳۵۰ میلیارد دلار ماده خام است که اگر فرآوری این ذخایر را در نظر بگیریم، به اهمیت جمله کارشناسی رهبر معظم انقلاب پی می‌بریم که فرمودند "معدن یکی از بهترین جایگزین‌های نفت است".

اسماعیلی با اشاره به فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: یکی از بخش‌های مهم این سازمان تولید داده‌های پایه است که برای تمام فعالیت‌های کشور، از جمله بخش معدن اهمیت دارد؛ در همین خصوص افزایش ۱۰ برابری تولید داده‌ها و استفاده از تمام شرکت‌های دارای گرید بالا در بخش مشاوره و دیگر حوزه‌ها برای تهیه نقشه‌ها و داده‌های پایه‌ را در دستور کار داریم. 

رئیس سازمان زمین‌شناسی همچنین در خصوص بحران آب و فرونشست زمین هشدار داد و گفت: در حال حاضر ۱۴۴ میلیارد مترمکعب ناترازی آب‌های زیرزمینی را داریم و اگر برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی مدیریت نشود، با شرایط بحرانی‌تر از وضعیت کنونی مواجه خواهیم شد.

اسماعیلی افزود: امروز ناترازی در گاز و برق، فعالیت اقتصادی کشور را مختل کرده، اما اگر پیشگیری لازم انجام نشود، کمبود آب و فرونشست زمین، اثرات به‌مراتب بدتری خواهد داشت.

هوشمندسازی تمامی فرآیندهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

به نقل از روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی، وی در ادامه از برنامه‌ریزی برای هوشمندسازی تمامی فرآیندهای سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی طی دو سال آینده خبر داد و این اقدام را گامی مهم در جهت بهبود عملکرد و شفافیت عنوان کرد. 

اسماعیلی تصریح کرد: از آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ تهیه ۱۳ ورقه نقشه‌های زمین‌شناسی کاربردی استان یزد آغاز شده که تاکنون ۲ بخش آن به اتمام رسیده و تا پایان شهریورماه سال جاری، این پروژه به پایان خواهد رسید.

تبادل داده‌های زمین‌شناسی با بخش خصوصی

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور درباره تبادل داده‌های زمین‌شناسی با بخش خصوصی هم گفت: در بخش داده‌ها و انتشار داده‌ها مصّر هستیم تا داده‌ها را بیش از سه ماه نگه نداریم و سعی داریم آنها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha