«علی نجفیفر» رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام اظهار کرد: در دو دهه اخیر فعالیتهای خوبی در زمینههای مختلف از جمله سازگاری گیاهان دارویی، جمعآوری بانک ژن گیاهان دارویی اهلی استان انجام شده است، ولی برخی مشکلات اساسی در زمینه زنجیره تولید و فروش در استان وجود دارد.
«حشمتالله زرینجوب» معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این نشست گفت: استان ایلام در زمینه کاشت گیاهان دارویی در سطح کشور جایگاه مطلوبی ندارد.
وی افزود: با وجود اینکه برخی گونههای دارویی مانند «نعناعفلفلی و «بهلیمو» با بهترین کیفیت و اسانس بالا تولید شده است ولی بهدلیل نداشتن بازار فروش مورد استقبال کشاورزان در سالهای بعد قرار نگرفت.
«محمد آقایی» عضو هیئت علمی و مسئول پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه ایلام نیز در این نشست خاطرنشان کرد: در استان، صنعتی در زمینه گیاهان دارویی فعال نیست پس میتوان بهصورت علمی، صنعت مرتبط با شرایط استان ایجاد کرد که نتیجه بهتر و مناسبتری بههمراه دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام، وی توصیه کرد: اگر یک محصول چندمنظوره که با شرایط آب و هوایی و رویشگاهی استان متناسب باشد مانند «گلمحمدی» انتخاب و بهصورت صنعتی کاشت شود و با ایجاد شرکتهای فرآوری مرتبط با آن محصول هم ایجاد اشتغال کرد و هم بازدهی بالاتر و در نهایت به درآمد بیشتری از دانه، اسانس و گلاب تولید شده برسیم، کاشت و تولید گونههای دیگری مانند زیتون و دانههای روغنی، کنجد و تا حدودی گونه «ماریتیغال» میتواند انتخابهای خوبی برای استان باشد.
انتهای پیام
نظرات